Scudo Sports

Kamp yapan müzisyen kayboldu... eşi: çadırı yırtılmış

@AmatörBisikletçi-01 belki de agaca cikmaya calismak gibi bi refleksdir yukari dogru kacmak sonucta tirmanici yaratiklar sayiliriz..
Diye dusunuyorum.

Scudo
Devlet görevlilerine göre ölümünde şüpheli bir durum yokmuş, dağılabiliriz. Şaka gibi ülke valla. Adamın tekinin iki dudak arasına bakıyor çoğu şey. Jandarma delil topladıysa ben de bir şey bilmiyorum.

Birkaç arkadaşın,hayvanlardan daha çok insanlardan zarar geldiği anlamındaki sözleri doğru değil.
Bu ülkede müslümanlar yaşıyor sonuçta.''Ayılardan korkmayın bu ülkede,müslümanlardan korkun'' deniyor.Bu yanlış.
Müslüman,müslümandan niye korksun?Bize göre müslüman demek,elinden ve dilinden,yani düşüncelerinden/sözlerinden/eylemlerinden emin olduğumuz,her yönüyle güvenebileceğimiz kimsedir.Haliyle sürekli müslümanların güvenilmez olduğunu söylemek,yanlış anlamalara yol açabilir.
Çevrenizdeki müslümanlar güvenilir olmayabilir.Bu bağlamda bu müslümanların inancını sorgulamak lazım.Bu subjektif gözleminizden yola çıkıp,müslümanlara güvenil(e)meyeceği genellemesi yapılmamalıdır.Peygamberimiz H.z.Muhammed(s.a.v)'e ''el emin'' diyordu kafirler.Yani güvenilir insan demek bu.Buradaki kıstas güvenilir olup olmamaktır.Müslüman güvenilir değilse,o kişinin imanı tartışılır.İman sadece dil ile ikrar değildir,olamaz.Çünkü münafıklarda inandıklarını söyleyebilirler.Adaletli,güvenilir,dürüst bir müslüman yoksa karşınızda;bu müslüman dili veya eylemleri ile istediği kadar müslüman gözüksün;aldanmayın.Yüce peygamberimizin EL EMİN sıfatını/lakabını aklınızdan çıkarmayın.Allah(c.c)münafıkların şerrinden hepimizi korusun.

@NolanÜlkemizde hukukda dine göre şekillenirse çok daha huzurla yaşayacağız , idam olsa - kısas olsa - recm olsa böyle olmaz .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: muhammed16
@Nolan Ülkede işlenen suçları nasıl açıklıyorsunuz peki? Ya da hukukun dine göre şekillenmesini, idam, recm vs tavsiye eden arkadaş İran ve şeriatla yönetilen diğer ülkedeki suçları nasıl açıklıyor? Neredeyse herkesin örtündüğü ülkelerde kuyruk da sallamayan (ne kadar çirkin bir ifade değil mi) kadınların tacize, tecavüze uğramasını?

Kimsenin dine laf ettiği yok nasıl böyle bir anlam çıkarıyorsunuz? Beş parmağın beşi bir değil ki insanlar inançları doğrultusunda iyi olsun. İnsandan korkacaksınız elbet, çünkü insanlar suç işler hayvanlar değil ve suçun dini, inancı olmaz.. Adam taşlayınca suç bitiyor demek!

Adam, sanki Sibirya da yaşıyormuşuz gibi kalkmış müslümanlık vaazı veriyor.Bende ironi oldun diye "amin" dedim.
Ardından beyni erken yaşta yıkanmış bir ergen gelip şeriat ajitasyonu yapıyor.
Pes doğrusu.. Bir müzisyen hayatını kaybediyor, bunu bile malzeme yapıyorlar:acpsnr:...

@cazciBaşka yerlerde ülkede hukuk yok adalet yok diye laf edenler burada yakışık almayan laflar ediyorlar , ayıp ayıp .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Nolan
Konuyu nasıl dine bağladınız, tek bir kişi bile müslüman-islam dememişken siz gelip konuda müslümandan zarar gelmez gibi saçma sapan laflar ediyorsunuz.
Bu mantıkla bu ülkede tek bir suç işlenmemesi ve güllük gülistanlık bir yer olmamız gerekiyordu. Ama bakın mesela yarın yıldönümü var. O çok müslüman bir takım insan 25 yıl önce bir otel dolusu insanı yakarak öldürdüler.

İnsan insandır, müslüman-hıristiyan-budist-ateist-hindu farketmez. Kişinin dini, bize o insan hakkında hiçbir şey söylemez. Zaten din dediğimiz şey de babadan oğula geçen bir şeydir.
Esas olan iyi insan olmaktır. İyi olmadıktan sonra hindu olsan ne olur, müslüman olsan ne olur?

@Nolan yazdıklarınız doğru. eğer hakiki manada iman sahibi olunmuş olsaydı bu cinayetler işlenmezdi. Suçsuz yere insan öldürmenin Allah katında Kâinat’ı yok etmek derecesinde büyük günah olduğunu bilir, cüret edemezdi. Demek ki kamil bir imana sahip değil yada hiç yok..

@Nolan yazdıklarınız doğru. eğer hakiki manada iman sahibi olunmuş olsaydı bu cinayetler işlenmezdi. Suçsuz yere insan öldürmenin Allah katında Kâinat’ı yok etmek derecesinde büyük günah olduğunu bilir, cüret edemezdi. Demek ki kamil bir imana sahip değil yada hiç yok..

@berberci bence dinle çok alakası var. İslamiyet insanın kalbine manevi bir yasakçı koyar ve işlediği menfi işlerin sonucunda cehennem ile dehdit eder. Din duygusu zayıf veys yoksa isteyeceği menfi amellerinin sonucunda sızlayacak bir vicdanı olmaz. inançsız bir insanda yüksek meziyetler ve seviyeler bulunabilir. Fakat kötü karakterli ve hırçın bir nefse sahip insanı din cehennem ile dehdit eder ve " bu kötü işin sonu cehennem, yapma" diyerek manevi kulağına fisildayarak onu bu işten uzaklaştırır.

@izterdek Din duygusu olmayan bir kişi nasıl vicdansız olur? Lütfen yapmayın.. Dinsizler imansızlar, vicdansız ve empati kuramayan kişiler midir? Vicdanın kaynağı din değildir bilakis insanın ta kendisidir. Sosyolojik, psikolojik, yetiştiriliş tarzı, yaşanmışlıklar ve bıraktıkları izler vs insandaki bu duyguları köreltebilir ancak bunun şartını ve zeminini din oluşturmaz. Vicdanı olmayan bir kişiyi kanımca din ve onun dayattığı tehditler de durduramaz. Merak ediyorum, dünyanın her yerinde, sadece İslamiyeti kastetmiyorum, suç işleyenler, suçlular, hapis yatanlar vs dinsiz midir? İnançlı insanların görüşleri doğrultusunda dünya nüfusunun büyük kısmı inançlı ise bu sizin görüşünüze tezat oluşturmuyor mu? Genelleme yapmak için ya da herhangi bir dini kötülemek için asla demiyorum ancak sizlerin hesabına göre %99'u müslüman olan ülkemizde suç işleyen kesim %1'lik kısımdan mı çıkıyor? Kaldı ki %1'lik kesimin de tamamı inançsız değil..

@Kerem Özbayrak @berberci bu ülkenin %99'u müslüman.Haliyle ''hayvandan korkmayın,insandan korkun'' denildiği zaman;insan kelimesi %99 müslümana tekabül eder.Bende müslümanların bu kadar korkulacak bir şey olmadığını,müslümanların ayıdan/yılandan bile daha tehlikeli lanse edilmesinden duyduğum rahatsızlığı belirttim.

Ben şimdi dağa çıkacağım ve dağda gördüğüm ayıdan değil de,bir müslümandan korkacağım;öyle mi?
Bunlar doğru değil.
Konuya benden önce mesaj yazan üyeler şöyle demişler;
-Ayı insandan kaçar. Hayvanların en tehlikelisi insan. Ben kampta sadece başka insanlardan korkarım. Doğadan korkmayın dostlar. İnsana karşı tedbirli olun. Ne pislik gelirse insandan gelir.

-Hayvandan korkmayın aç değilse,tehdit edildiğini anlarsa ve tarafınızdan yaralanırsa sorun büyük!! olur. ama ya diğer insan görünümlü olanlar işte asıl sorun orda.

-aynen insandan korkacaksın hayvandan değil. Genelde ayı olsun domuz olsun kaçıyor zaten

-Burada yorum yapan bir iki arkadaş bana göre ayıdan da domuzdan da daha tehlikeli.

-Ölülerden değil dirilerden korkun.

@Kerem Özbayrak
Birbirimizi ''öcü'' gibi görmeyelim,korkmayalım diyorum sadece.Müslüman müslümanın kardeşidir sonuçta.
Hâyırlı geceler.

@Kerem Özbayrak

Konuyu yazarken her boyutunu düşünerek ve "Din duygusu olmayan bir kişi vicdansızdır." teziyle yazmadım. ama şunu biliyorum ki vicdan Allahın bir nevi sana yaptığın iyi-kötü şeyleri hatırlatmasıdır. vicdanın kaynağı din değilse o zaman insanı yaratan Allah tır diyeceğim. nasıl ki bir makinayı, bir bisikleti yapan ustaysa, ondan anlayan, arızası olduğunda tamir eden yine ustasıdır. insan gibi mükemmel bir makinayı -ki bilim adamları insanın sadece gözünü incelemek için ayrı ayrı bölümler oluşturmuş, hala incelenmektedir..- yapan da Allah tır. eğer evrime inanıyorsanız, demir, alüminyum, petrolü bir yere koyalım ve onların bisikleti oluşturmasını ümrümüz boyunca bekleyelim.. Vicdana dönecek olursak, islamiyette "kalp mühürlenmesi" vardır. kişi senelerce kötülük yapmaya ve eğer islamiyete inanıp bunun zıddına amel işledikçe sonunda Allah kalbini mühürler. buna artık vicdan duygusunun çalışmayışı diyebiliriz.. müslüman da pekala günah işleyebilir ve hapis yatabilir. çünkü insanda kötülüğe sevk eden "nefs-i emmare" ve kötülüğü yapmasını teşvik eden şeytan vardır. tövbe eder, helalleşir vs. fakat suçsuz, masum, kimseye zararı olmayan, kamp yapan bir insanı öldürecek bir
kişiden bahsediyoruz. Böyle bir insanın vicdanı nasıl çürümüştür hayal edebiliyor musunuz? bu sadece müzisyen arkadaşın başına gelen bir hadise ve gündelik duyduğumuz, duymadığımız nice cinayetler işleniyor. ülkenin %99 unun müslüman olduğuna inanmıyorum. eğer öyle olsaydı "müslüman elinden ve dilinden kimseye zarar gelmeyen insandır" hadisi gerçek olurdu. Ben bir müslümanım hatalarım kusurlarım çok.. belki yukarıdaki hadisteki gibi hâlis bir inanan değilim. fakat Allah suçsuz bir insanı öldürecek kadar anarşist ruhlu ve vicdansız yapmasın!
Evet üstteki yazılarımda genellemiş gibi oldum ve hatalıyım. ülkemizde işlenen suçlar Avrupadaki bir ülkeden daha çok. bu bilgiden yola çıkarak onların daha dindar ve vicdanlı olması beklenir. Ama madem %99 luk bir müslümanlıktan bahsediliyor. Allah ı, ahireti, cenneti, cehennemi duyduğu ve işittiği halde durduk yere nasıl bir insanı öldürür, onu tahlil etmeye çalışıyorum. Vicdansız dememe müsade edin :))

@berberci Adanalı hemşehrim inancını sorgulamak haddime düşmez. fakat islamiyete göre inançsız ölürsen sonun ebedi hüsran olacak.. Naçizane seni inanmaya davet ediyorum. burası yeri değil, biliyorum. şu vecizeye kulak ver lütfen:
"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"

@izterdek hemşehrim bu benzetmeyi fetöcüler zamanında çok kullanırdı. hatta fetöcüler her bir şeyi açıklamak için garip benzetmelere başvururlardı. :komik:
aman dikkat diyim ben de sana...

@izterdek İsmayil bey, kötü niyetle ve ayrıştırıcı olma amaçlı yazmadığınızın farkındayım. Tepkimin sebebi insanların genelleme yapması. İyi, kötü, doğru, yanlış vs gibi olgular, inanca veya belli kurallara bağlayıcı ithamlarla beyan edilirse, sizler bizler onlar bunlar olarak ayrışırız, kutuplaşırız. Ben insanları inancına/inançsızlığına göre ayırmam. Herhangi bir eyleme de bakarken kişinin inancını sorgulamam. Hangi taraftan (inançlı/inançsız) bakarsanız bakın o tarafın fikirlerini çürütecek tezatlar içinde yaşıyoruz hepimiz. Gerçek müslüman ile iyi bir inançsız insan arasında bence fark yoktur. İyilik insanın içindedir. Din olgusu da iyiliği, güzelliği, doğruyu vs kısaca ütopik olan olguları hedefleyerek kurallarını koyar. Bu her dinde aşağı yukarı bu doğrultudadır. Zerre kadar inancı olmayan ve vicdan sahibi biri olarak ben sizinle karşılıklı sohbet edebiliyorsam, sizi tanımadan insan olduğunuz için sevebiliyorsam ve elimden geldiğinde hiç düşünmeden size ve diğer insanlara yardım edebiliyorsam bazı tabuların ve bakış açılarının tekrardan ele alınması gerekir diye düşünüyorum. Selamlar, iyi geceler..

@berberci malesef nurculuk fetöcülük ile aynı kefeye konuldu. bunu sana tüm samimiyetimle söylebilirim ki aynı şey değil. hayırlı geceler.

Olay açık ve belli benim varsayımım kesinlikle yabani bir hayvan domuz,ayı gibi hayvan kovalamış ve kaçarken kayalıklardan yuvarlanmış.Çadır niye yırtılsınki

insan çadırı yırtmaz mantıksız

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Geri