Scudo Sports

Kahve kültürü

@srdrmrs escobar , baristocrat ve kafeingo'yu tavsiye edebilirim. 3'ü de siparişe özel, taze kavrulmuş kahve gönderiyorlar. Çekirdek ya da demleme yönteminize göre öğütülmüş de gönderiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Scudo
@tgbhzln
teşekkür ederim onları da listeye aldım.

@srdrmrs

Kenya AA grade denediniz mi?

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
moc ve starbucksın kenyasını denemiştim. @10urr

Bana çok sert olmayan orta - hafif içimli neleri önerirsiniz? Evde mocha pot var ama şöyle bir etkin kullanmadım, her akşam anca klasik Türk kahvesi içiyoruz.

Tchibo kapsül kahvelere % 100 zam yapmış. Her şeyin olduğu gibi kahvenin de fiyatı yükseliyor. Lüks içecek sınıfına giriyor artık.

(link)

Türk Kahvesi vazgeçilmezimdir. Bunun dışında Columbian ve Irish Cream diğer favorilerimdir. Eskişehir'de bir ara schlotzsky's cafe vardı. Sonra bir gün ortadan kayboldular. Bu iki kahveyi burası mükemmel yapıyordu :D

@kerem.erdogan

Şahsen ben eviminde çok yakınında olan ''Coffee Black Pearl'' tercih ediyorum. İnanın ki Starbucks olsun, Tchibo olsun ve diğer 3. dalgacı kardeşlerimiz olsun birçoğunu denedim ama cebime ve damağıma en hitap eden çekirdekleri iki sokak ötemde buldum. Aromatik ve yöresellerde çok geniş bir yelpaze sunuyorlar. linkini de şöyle bırakayım; (link)

Julius Meinl Sondermischung
1 kere aldım çok guzeldi ama bir daha almam çok pahali :)

Su kavurup yollayanlar nasil bilmiyorum...

@Taner James

Yahu bu kahveyi öyle bir övmüşler ki denemem lazım. Sanırım çekirdek alacağım ama kiloluk ve gerçekten pahalıymış. :( Uygun muadili var mıdır lezzet bakımından? Ama bunu tadan da diğerlerine bakmaz olmuş nedense, yorumlar hep o yönde. Çok fena canım çekti. :)

Muadil ararken şuna denk geldim: (link)

Önce bunu deneyeceğim, yorumları da gayet iyi.

@srdrmrs

Benim de aklımda sanalbaharat'tan Yirgacheffe siparişi vermek vardı. Hangi siteyi tavsiye edersiniz?

Bu arada Metro marketlerde Jacobs Monarch 4 x 250 Gr - 4 al 3 öde ile 48 TL'ye geliyor. 1 paket aldım, 1 adet daha almayı düşünüyorum. 500 Gr'ı diğer marketlerde 27-40 TL arası satılıyor.

@Abdülkadir Ergin aynen çok pahalı, muadili olsa da ayni tad olmaz ki.

Senin onerin var mi? Mesela su kavurup gonderen 2-3 firmanin urunleri iyi mi?

Ben aeropress kullaniyorum, cekirdek olarak alip, ben cekiyorum.

@Taner James Ben çok cahilim kahve konusunda. Mocha pot hediye gelmişti. O aralar Godiva kahve de geldi yine hediye. Çikolata aroması bayağı baskın, granül ebatı da mocha'ya uyuyordu. Bir süre bunu içtim ama pek tatmin etmedi. Üstte linkini paylaştığım Caffe Molinari aldım bakalım, ilk defa çekirdek deneyeceğim. Kahvede 15 kuralı varmış ya hani taze taze çekerim kendim dedim. Şirkette çekirdekten öğüten otomat vardı on numara kahvesi olurdu, evde cekilenin de daha leziz olacağını düşünüyorum. Kavurup gonderenler hakkında hiç bilgim yok, ilerde deneriz bakalım. Geçen ay çay işine daldık bu sefer kahveye. Çayda da istikan ahmedi ve liptonun bir kaç farklı paketini harmanladım güzel oldu...

Kuru kahveci Mehmet Efendi'nin espresso kahvesi iyidir. Yalnız biraz sert olabilir. Ben moka potta onu kullanıyorum.

Arkadaşlar french pres de filtre kahve demlerken kaç tatlı kaşığı atmamız gerekiyor gram ölçen tartım yok.:) Dengeyi bir türlü tutturamıyorum.

@Turcu_75 Öğütme değil demleme şeklini sormuştum, french press de kahveyi öğütülmüş alıyorum zaten.

Geri