Scudo Sports

Kadro boyu büyük geldi ama sorun olur mu?

Bana normalde 18 inç kadro boyu uygunken 19 inç kadro kullanıyorum. Sıkıntı çıkmadı şu ana kadar.

• Beğen
Tepkiler: Çakırcalı
Scudo
koltuğu sonuna kadar indirmiyorsanız bence sıkıntı olmaz

Merhabalar,
Ben de bugün bisiklet aldım ve kadrosu büyük geldi. Selede değilken kadroyla vücudum arasında boşluk kalmıyor. Seledeyken de iki ayağım değmiyor birinin parmak ucuyla ancak basabiliyorum ve şehir içinde habire dur kalk yaptığım için çok zorluk yaşadım. Normalde seledeyken ayaklarımızın yere nasıl değmesi lazım? Çünkü bu haliyle bile sele ile pedal arası mesafe 2 cm kadar az geldi, dizlerimi biraz yordu. Seleyi yükseltince de ayağım yere değmeyecek. Kadroyu daha küçük alsam sorun çözülür mü acaba?
Değiştirmem daha mı iyi olur yani?

• Beğen
Tepkiler: Çakırcalı
Seledeyken zaten ayağınızın yere tam değmemesi gerekiyor. Pedala basarak seleye oturmalısınız. Tam değiyorsa pedal ile dizinizin açısı doğru değildir ve bir süreden sonra ağrı yapar. Aynı şekilde diziniz çok gergin de olmamalı. Kabaca, bisikleti hafif yana yatırdığınızda seledeyken yere tam basabilmelisiniz.

Yol bisikleti kadrosu ise ya da boru düz ise ve siz ayaktayken orta metal kısıma kasıklarınız hafifçe değiyorsa çok sorun yoktur. Çok değiyorsa ve hatta ayaklarınız yere zar-zor basıyorsa, kadro büyüktür.

@Erelest
Jant boyu ve üst borunun açısı da önemli. Örneğin ben 27.5 jant 20 kadro mtb kullanıcısıyım, boyum 193. Aslında kadro bana göre ama gören bisikleti ufak sanıyor.

Neyse konuyu dağıtmayayım, jantlar arasında boy farkı olduğu için bacak arası metodu çok geçerli değil bence. Örneğin benim kadrom şimdi bacak aramdan 3 cm aşağıda diyelim, jant boyunu 29 düşünürsek kadro bacak arama değecekti. Demek istediğim bu. Bakmanız gereken ölçüler üst boru( selenin başladığı yerden bisikletin önüne doğru uzanan boru) ve seleden aynakola giden boru( sele borusunun başladığı yerden aynakolun merkezine kadar olan kısım)

sele borusundan aynakola kadar olan kısım aynı zamanda kadro boyunun ölçüldüğü yerdir. :okyrm:

Stack/reach oranı vardır. Onu araştırıp kendi bisikletinizle karşılaştırırsanız bir fikir sahibi olabilirsiniz.

@Erelest benim sahsi düşüncem

Sele uzerindeyken yere ayak parmak uclariyla basabilecek kadar uzunluk olmasıdır. Pedalada, ayak yere paralel ve pedallardan biri asagida iken ayak tarak kismi pedala degecek sekilde olmasıdır.

Ayaktaykende ust kadro borusu erkek organini rahatsiz etmemeli biraz asagida olmalidir. ( 3- 4 cm civarı bosluk )

Genelde kadro boylariyla orantılı jant kullanılır. Küçük ölçü bir jant takimi alsaniz duzelir mi tam bilmiyorum sorun. Düzelse bile kadro büyükse jantlar siritabilir.

Anlattiklariniza göre kadro size buyuk gelmiş gibi . Zaten rahatsız olduğunuzu belirtmissiniz. Değiştirme imkaniniz varsa değiştirin. Küçük kadroların bir caresi bulunabiliyor ama büyük kadrolarda bu imkan pek olmuyor malesef.

Ben kendi bedenime gore kucuk kadro bisiklet kullanıyorum. Sele yüksekliği ayarlamalariyla, gidon oynamalariyla sorunu cozuyorum. Ayrica bir beden küçük bisiklete hakimiyet daha kolay oluyor. Tercih meselesidir.

Hayırlı günler.

Geri