Kadınlardan çok erkekler için

Şevket Akça

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
356
Tepki
206
Şehir
İstanbul ve Çanakkale
Bisiklet
Kron
yine ve her zaman olacak olaylardan biri kadına şiddet, cinsel istismar... bunun için biz bisikletliler de şehirlerimizde tur düzenleyebiliriz. daha demin bir fikir geldi @CandanC tarafından. bulunduğumuz şehirlerde genel olarak kadınlar için pedal çevirebiliriz eteklerimizle.

neden erkekler için daha önemli ? çünkü kadına şiddet kadınların değil bizim sorunumuz. onlar sadece cezasını çekiyor. sorunu oluşturan bizim cinsimiz. taksim'de mini etekli yürüyüş olacak. birkaç gün içinde toplanıp biz de bunun gibi bir etkinlik oluşturabiliriz. bisikleti bir araç değil de amaç olarak gören kişiler burada epey fazlalıktayız.

bunun faydaları ne olur ? her türlü grupların bu konu hakkında desteğinin olduğu gösterilir, tayt giyen de erkek etek giyen de erkek olabilir mesajını verebiliriz. rockçı bir abimiz (ismi maalesef aklımda değil) "kadın kılığına girmek cesaret ister" demişti. delikanlılık da kıyafetle ölçülmez.

en azından kısa da olsa muhtelif şehirlerimizde ve işlek yerlerinde tur yapabiliriz. tabii bu bir fikir.

ayrıca bisikletlilerin de halktan kopuk olmayan, insanların gördüğü zaman şaşkınlık tepkileri yerine imrenme ve kabullenmek gibi tepkilerine yol açar.
 
Scudo

sarkihalindekal

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
200
Tepki
132
Yaş
32
Şehir
Mersin
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
Hocam iyi, hoş, güzel fakat az önce güncel olan kadına şiddet olaylarını protesto amacıyla peruk takan ve ellerinde ''Kadına şiddet erkeklikse biz erkek değiliz'' pankartları olan Diyarbakırlı vatandaşlarımızı bir sayfada tahkir maksadıyla paylaşmışlar. Altında da kadınlarımız ve erkeklerimiz adamlara olmadık laflar etmiş.

Etek ile pedallama işi bizim ülkemizde çok az destek görür ve tepki çeker ve bisikletlerinin imajını da muhafazakar kesimin nazarında yerle bir eder. Ben her kesimden vatandaşımızın çekinmeden ve canı gönülden katılabileceği şekilde bir etkinlik olmasından yanayım. Şiddete dikkat çekmek ve daha önemlisi erkeğin kadına, kadının da erkeğe saygı ve sevgisini artıracak mahiyette etkinlikler olmalı. Bana göre bu ve buna benzer olayların başında sevgisizliğimiz ve anlayışsızlığımız yatıyor ve pek tabiki suçu hep başkalarına atışımız. Bu ve benzeri olaylarda suçu hep başkalarına ve bizden olmayan kesime atıyoruz hep öyle yaptık. Kadınlarımız suçu erkeklere atıyor, erkekler ise kadınlarımıza. Herkes takkesini önüne koymalı ve nerde hata yapıyorum demeli. Etkinliklerimiz hepimizi kapsar nitelikte ve hepimiz tarafından desteklenir nitelikte olmalı şahsi düşüncem. Ve etkinlikte bu olayları ve yapanları kınamanın yanında muhakkak her iki cinsin de birbirine sevgi ve anlayışı öğütlenmeli. Eğer bunu öğütlemezsek yarın birgün yasalarla bütün gücü eline alan kadınlarımızın bazıları tarafındanda biz erkekler haksız yere katledilir hale geleceğiz. Çünkü çok sevgisiz ve anlayışsız bir toplumda gücü elinde bulunduran güçsüzü hemen ezmeye kalkıyor ve eziyor. Tıpkı otomobil kullanan bir sürücünün bisikletli ve motorluyu trafikte canından etmeye kalkması örneği gibi.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Türkiye de meydana gelen olayları dehşetle izliyoruz. Bir Özgecan varmış, bir Özgecan yokmuş.
Ama bahsetmek istediğim konu ayrı.

"Biz veya kastettiğiniz haliyle biz Türkler" diye başlayan cümlelerinize hayret ediyorum, sizin Türklüğünüz mü kalmış?! Yazmaktan bile tiskindiğim bir başka ırkın gelenekleriyle yoğrulup, bu günkü halinize evrilmişsiniz.

Türk geleneği, henüz bozulmamış haliyle burada, Orta Asya da sürdürülüyor. Türkler ANA ERKİL dir, son sözü KADIN söyler. Hani kapıya birisi gelir de "anneni veya babanı çağırır mısın" der ya size, burada kapıyı evin erkeği bile açsa "evin hanımını çağırabilir misiniz?" der, çünkü karar verici O' dur.
Mesleğin ne? "ev hanımıyım"..Yanlış!, ev hanımlığının buradaki ismi "ev sahibi" dir, Ruscası damahazeyka...Yuvayı dişi kuş yapmaz aynı zamanda sahibidir, erkek bir yamuk yapınca gerisine tekmeyi yer.

Kadına vurmak mı? Bilim kurgu gibi bu kelime, değil vurmak, sert bağırsan bile polis beş dakikada evdedir, sen de beş dakikada hapishanede. Sonra bir psikologdan rapor alarak ve eşin kabul ederse eve dönebilirsin ancak.
Bunları bilmeyen ekserisi inşaat amelesi vatandaşlarımız çok dayak yemişlerdir burada polisten. Birlikte olduğu kadın ihbar etmiştir, bana vurdu, bağırdı veya paramı vermedi diye. Bir arkadaşımızın kardeşi (Uygur) hayat kadınının parasını vermemiş, arabadan indirip basıp gitmiş. 4 yıl hapis yedi..yüzü biraz düzgün bir çocuk, hapiste tecavüz etmesinler diye ilgili mafyaya on bin dolar ödediler.

Ne dedi Nazarbayev, "Kazak kadınının erkeğin arkasından gelmesi kabul edilemez, Kazak kadını ya erkeğin yanında ya da önündedir"!

Bugün her çocuk daha anaokulundan başlayarak kadınlara saygı göstermesi gerektiği bilinciyle "ana erkil" olarak yetiştiriliyor. Meşhur Türk dizilerindeki kadın davranışlarına da hayret ediyorlar. Bir Orta Asyalı kadının mesela çocuğum var diye erkeğe katlanması söz konusu değildir, anında boşar.

Detaylarına çok girmeyeceğim "kız kaçırma" olayı Kazak kırsalında halen çok yaygındır. Ama bizdeki gibi kızı dağa kaldırmak veya ırzına geçmek(gönüllü bile olsa) söz konusu bile olamaz, el süremez. Eve getirir, odaya kapatır. Kapı açıktır ama erkeğin annesi kapıya uzanır. Kız isterse annenin üzerinden atlayarak çeker gider. Lakin " bir annenin üzerinden atlamak" geleneklere göre çok ağır bir suçtur. Bunu yapan kızın ailesi utançtan sokağa çıkamaz ve mutlak surette başka bir yere taşınırlar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Türkiye'de cinsel istismar olduğunu düşünmüyorum. Bastırılmış cinsel duygular ki bunlar 14-16 yaşında insanda biyolojik olarak olarak hormonların etkisiyle ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda da belli bir yaştan sonra kadın cinsel tatmin için kullanılan mal gibi görülüyor. Etek giyerek yada pankart sallayarak çözülemeyecek bir durum. Toplumun cinselliğe bakışı değiştiğinde sorunda düzelecektir.
 

sarkihalindekal

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
200
Tepki
132
Yaş
32
Şehir
Mersin
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
@Raşit S Ağabey aslen Arap asıllıyım ama kendime hep Türk dedim ve Türk olmakla gurur duydum. Hiçbir ırkın tiksinilecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Araplar mükemmel değildir ama hiçbir ırk gibide tiksinilecek bir ırk değildir. Hepimiz bulunduğumuz topluma göre ve bulunduğumuz toplumun değer yargılarına göre yoğrulup şekilleniyoruz. Türklerle ilgili anlattıklarınız ne güzel. Gıpte ile okudum. Ben sadece kendimce fikirlerimi belirttim. Toplumumuz malesef çok bölünmüş durumda. Birimizin övünerek yaptığını bir başka kesim aşağılıyor. Ben ortak bir noktada buluşulmasını önerdim.
 

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Sana hem katılıyor hem katılmıyorum. Bir çeşit organizasyon yapılmalı lakin burada bence bu organozasyonu bisikletle yapmak yanlış. Bu baa sanki bu olay üzerinden 'bisikletliler çok iyi insanlarmış' imajını vermek için yapılan ve böyle bir vahşet üzerinden prim yapmak gibi geliyor. Tamam amaç bu değil belki ama bana bu fikri düşündürüyor bu sebeple buna karşıyım. Arkadaşlarında söylediği üzere herkesin destek vereceği bişey olmalı. Ayrıca bizim insanımız henüz kaska ve gözlüğe alışamamışken etek ayrı bir antipati ve saldırıya sebep olur muhtemelen
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
söyledim ama, etekle bisiklet sürmek, erkek bisikletleriyle, kolay değil :) havalar da soğuk... belki simge olarak.. tayt üstüne, pantolon üstüne giyilebilir..

bir de kadına şiddet diyoruz da, bu şiddet hem kadının hem çocukların (cinsiyet ayrımı olmaksızın) hem hayvalnarın sorunu.. o yüzden sadece kadına indirgenmesi de çok hoşuma gitmiyor aslında... yine de bir adımdır, elbet işe yaradığı noktalar olacaktır, işe yaramadığı noktalar da.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci

Ahmet-E

Daimi Üye
Kayıt
14 Ekim 2014
Mesaj
223
Tepki
244
Yaş
54
Şehir
antalya
Bisiklet
Lapierre
Yakın zamanda , 4 sokak ilerimizde işe giden bir hanım kızımıza 3 şehir eşkiyası tecavüz etti.Yakalanamadılar.Denecek çok şey var ancak nafile.
Fuzuli'yi rahmetle analım.Gönlümüzün tercümanı olmuş;
'Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil'
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Raşit S belirttigi gibi "Türkiye Cumhuriyeti" ve dolayisiyla "Türk" kelimesini kendimize mal ediyoruz. Ancak Türk ırkı ve kavimleri genis bir yelpazede. Cikis noktasi ve yasayis tarzi (adet - orf - gelenek - dil - kultur) ile Asya Türkleri su an Türkiye Türkleri'nden daha fazla "Türk" özelliği tasimaktadir.

İstanbul Türkçesi olarak kabul gören dilimiz, gulup gectigimiz özüne daha yakin olan Azerbaycan Türkcesine gore deforme olmustur mesela. Anadolu pek cok kulturun harman oldugu, Turk kulturunun gelisi ile (1071 Malazgirt) ırksal ve kulturel mozaigin yeniden harmanlandigi ve bugunku seklini aldigi bir yerdir. Bu sekillenme (asimilasyon veya deformasyon veya rejenerasyon) globallesen dunya, iletisim, politika, ulasim alanindaki gelismelerle hala devam ediyor.

Anaerkil toplum ilk insanin benimsedigi duzendir ve kadin kutsaldir. Tek tanrili dinler oncesinde en eski tarihli kulturlerde tanri motifleri aslinda tanrica yani dişidir. Dogurgan ve uretken olan kadindir cunku. Yerlesik hayata gecis, erkegin dolleyici olmasinin anlasilmasi, yerlesik duzenin gereklilikleri sonucu kadinin eve erkegin disariya daha cok adapte olmasi, kavimlerin buyumesi, savas ve askerlik olgulari, politika siyaset yonetim sekilleri ve hiyerarsisi ile roller degismeye baslamis, yer yer baba erkil duzenlere gecilmistir.

Günümüzde kadin ve erkegi "alt sinif - ust sinif" vb. ayirmak ilkelliktir. Kadin, erkek veya cocuk! Hepsi INSAN olarak algilanmali ve insani dusunulup, insani bir sekilde hareket edilmelidir.
Cocuklara erken yasta "kadin ise soyle erkek ise boyle olmali ve su sekilde davranilmali" diye birsey ogretilmesi kabul edilemez. Turumuzun temsilcileri cinsiyet, ırk, dil, din gozetilmeden INSAN olarak algilatilmali ve tum insanlarin esit oldugu ve tum insanlara ayni sekilde davranilmasi gerektigi ogretilmelidir. Insanlik disi olan kisi ve davranislar elbette ayri tutulacak geregi toplum ve yasalar tarafindan yapilacaktir.

Yoksa kadina siddet biterken erkege siddet baslayacak veya "o kadin dur yapma" diyen bir erkek siddetini veya carpik psikolojisini baska erkege yoneltecektir. Bu boyle uzar gider...

Umarim bu kisacik ozetlemede anlatmak istedigimi aktarabilmisimdir.

Bir tepki verilecekse her platformda, her kesim kendince ve demokratik ahlaki sinirlar icerisinde istedigi gibi bireysel veya toplu olarak tepki vermelidir. Bunlardan kabul goreni zaten benimsenerek buyuk kitle hareketine kolayca donusecek ve ses getirecektir. Elbette bundan rahatsiz olan bir takim guc ve mevki sahipleri, yasal yollardan siddetle bu hareket ve tepkileri bastiracak ornekleri tekrar ettirmezse! Bu bastirma hareketleri daha once de gorulmustu :uzgnm:
 

YüzSürKoş

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
1.822
Tepki
1.523
Yasanan bu olayı en ıyı , evlat sahıbı olanlar ya da aılesınde en yakınlarını kaybedenlerimiz anlar.Hangımız evladının ya da ablasının boyle bır durumla karşılasmasını ıster kı? Özgecan kardesımıze Allah (c.c) rahmet oylesın.Özgecan bizim kardesımızse ki kardesımızdır.Bize de kardesının derdıyle dertlenmek duser.Bu dertlenme nasıl olur?Ona dua ederek ,affını ısteyerek, ruhuna Yasin-i Şerifler , Fatiha'lar okunarak olur.O şu anda mezarında yalnız ve ona ancak bu sekılde destek olabılırız.Yoksa degıl etekle gezmeyı ,çıplak gezsenız Özgecanın ruhuna zerre mıskal faydanız olmaz.İlla ben protesto yapıcam dıyorsanız da bu olayın hukukı acısından en dogru sekılde sonuclanması ıcın caba sarfedın.Vesselam.
 

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Son dönemlerde bu tarz olayların sayısı arttı hepten. Bir şekilde önlem alınmalı. Sivil sayıları farklı emniyet önlemleri ve caydırıcılık olmalı bence. Şuan yapacağımız en iyi şey @Ebubekir inde dediği üzere dua etmek. Yapılan başka olaylar, yada bu otobüse akbil basmama olayı gibi durumu kendi çıkararı için kullanmak bence çok onursuzca olur ve bu tarz durumlarda kaçınmak lazım. Özellikle sadec destek olmak için bişeyler yapmaya kalkışıp bu tarz saçma oyunbazlara destek olmamak gerekli. Allah gani gani rahmet eylesin..
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
günün haberleri:

1) gazeteci nuh köklü, camına kartopu geldiği için öfkelenen bir esnafın bıçağıyla can verdi. gazete aynen şu ifade yer alıyor, "Aktar dükkanının sahibi Serkan Azizoğlu, gruba tehditler savurmaya başladı ve sopayla üzerlerine yürüdü. Nuh Köklü ve arkadaşları saldırganın elindeki sopayı almayı başardı ve onu sakinleştirmeye çalıştı. Ama esnaf Serkan Azizoğlu yatışmadı. Dükkanından bir bıçak alarak dışarıya çıktı ve bıçağı rastgele sallamaya başladı. Bu esnada kendisini durdurmaya çalışan ama yere düşen Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı", "Katil Serkan Azizoğlu, elinde kanlı bıçakla sokağın ortasında bağırmaya başladı sonra: “Benim raporum var. Ben elimi kolumu sallayarak yarın çıkarım”… Yetmedi, eli kanlı içeri girdi, bıçağı ve ellerini yıkadı. Sonra yıkanmış ellerini bir bezle silerek ve sırıtarak yeniden dışarı çıktı..."

2) "Çorum'da girdiği sınıfta kız arkadaşını silah tehdidiyle okuldan çıkarmak istediği iddia edilen lise öğrencisi, "otomobil hırsızlığı" suçundan tutuklandı."

3) "Üsküdar Çengelköy'de 17 yıllık eşini bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöpe attığı iddia edilen 43 yaşındaki şizofren hastası Tahir K, gözaltına alındı."

4) Mecliste bardaklar, tokmaklar havada uçuştu... 5 milletvekili yaralı...

5) şimdi de sizi gelecekteki katilLERinizle tanıştırayım... biri dövüyor, ama ne dövmek, diğeri de çekiyor!!!




kadına şiddet mi demiştik?? ülke tımarhanenin bi tık ötesine geçti arkadaşlar... şaka değil, hiçbirimizin can güvenliği yok.
 

mavinehir

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesaj
336
Tepki
96
Şehir
istanbul
Özgecan için yazılmış ama toplumumuzun genel durumunu ifade ediliyor aslında.

Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan
Gelecekteki meslektaşım sevgili Özgecan öldürüldü. İçim acıyor. Toplumca hüznümüzü, öfkemizi, kırgınlığımızı ifade ediyoruz. Medyamız sahip çıktı, yanlış giden bir şeyler var konusunda birleştik.
Özgecan’ın ölümünün beyhude olmaması için taşıdığım kaygıları dile getirmek istiyorum:
1- Kadına şiddet konusuna böyle bir cinayetle tepki gösterip daha sonra yine ilgilenmeyen bir toplum olabileceğimiz kaygısını taşıyorum.
2- Sorunun insan insana yaşamayı öğrenme sorunu olduğunu yine anlamadan, polisiye tedbirler ve cezalarla değerlendirilip mış gibi çözümler aranıp konuşulacağından kaygılanıyorum.
3- Mış gibi yetişkinler ile, sorumluluk sahibi olgun yetişkinler (anne, baba, öğretmen, yönetici, hakim) arasındaki farkın göz ardı edilip, konuşulmayacağı kaygısını taşıyorum.
4- Korku kültürü ile beslenen bir aile, okul, şirket ve toplumsal yapıdan, saygı ve sevgi kültürü ile beslenen bir aile, okul, şirket ve toplumsal yapıya geçişin gündeme gelemeyeceğini anlıyorum. Konunun temelini bilimsel olarak araştırmadan ve anlamadan yasal düzenlemelere gitme gündeminin oluşmasından kaygılanıyorum.
5- Konu yine politikacıların çözebileceği bir konu imiş gibi bir durumda kalacak ve ne üniversiteler ne de sosyal araştırma enstitüleri kendilerini bu konularda sorumlu görmeyecekler kaygısını taşıyorum.
Bu kaygılarımı dile getirmeyi bir görev bildim.
Özgecan’ın şahsında tüm psikoloji öğrencilerinin toplumun geleceğine yapabilecekleri katkı potansiyelini görüyor, hepsini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Doğan Cüceloğlu (16.02.2015)
 

sarkihalindekal

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
200
Tepki
132
Yaş
32
Şehir
Mersin
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
@mavinehir Doğan Cüceloğlu mesleğinin hakkını vermiş. Gerçekten helal olsun ona. Onun nerdeyse bütün kitaplarını okumuş olan ben de aynı kaygıları onun bu yazısını okumadan çok çok önce duydum. Demekki ben gerçekten onun kitaplarını okumuşum. Bu adamın kitaplarını okuyun efendim okuyun. Gerçekten hayatımızdaki birçok problemin nasıl üstesinden geleceğimizi anlatır kitapları. Hemşerim olarak da kendisi ile gurur duydum!
 

mavinehir

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesaj
336
Tepki
96
Şehir
istanbul
@sarkihalindekal Doğan Cüceloğlu'nu devlete başdanışman olarak almaları lazım.Birde Özgür Bolat var.Bu kişi eğitim alanında dünyada isim yapmış genç birisi.Eğer gerçekten birşeyler değişecekse devletin bu gibi kişilerden yardım alması lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
"Kadın kılığına girmek cesaret ister": Gerçekten güzel söz. Neden cesaret ister? Çünkü erkek egemen toplumun baskın görüşüne karşı geliyorsun. Yani, ucunda özgürlüğünden, kimliğinden vazgeçmek bile olsa bu baskın görüş ne diyorsa ona uymalısın ki sorun yaşamayasın. Peki bu baskın görüş doğru mu, yanlış mı? Bu önemli mi ki? Önemli olan ona uymandır; erkek etek giyemez deniyorsa giymeyeceksin, nokta. Korku kültürü diyor uzmanlar buna. Zaten kadınların da yaşadığı sorunlar bunlar değil midir? Mesela bir kadının nasıl giyinmesi, nasıl davranması hatta nasıl yaşaması gerektiğini belirleyen bu baskın görüş değil midir? Tayt giymek bu baskın görüşe karşı gelmektir. Bir erkeğin etek giymesi, etekle bisiklet sürmesi de böyle. Psikologlar, kendilerine tedavi için gelen hastalarının özellikle sorunlu yönlerini ortaya çıkartırlar ki hastaları bunu farketsinler. Çünkü ilk adım budur. Erkek egemen görüşler hayatımızın her yerine kazınmış. Bunları ortaya çıkartan ve birilerini rahatsız eden herşey doğru adımdır. Biliyorsunuz hak verilmez alınır.
 

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Aralık 2010
Mesaj
1.553
Tepki
897
Şehir
Fatsa
Bisiklet
Salcano
@Raşit S
Kazakistan da ki Arkadaşlarım öyle Demiyor..Hangimiz Daha Türküz Konusunda.... Kazaklar ve buradaki Türki Cumhuriyetler Ruslaşmış Diyorlar..Ne Kadar Doğru Bilmiyorum ama orada çalışan tanıdıklarımda hemen hemen aynısını söylüyorlar...
 

Şevket Akça

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
356
Tepki
206
Şehir
İstanbul ve Çanakkale
Bisiklet
Kron
@Raşit S

ırkçı biri değilim ancak atalarımın inancını yaşamaya ve tanıtmaya çalışıyorum. benim için din şamanizm. daha iyi anlamak için, daha sağlam inançlı biri olmak için okuyorum sürekli, araştırıyorum. arkeoloji okuyorum ve çalışmak için gitmeyi istediğim yer de rusya'nın kuzeyindeki yakutistan. çünkü orada hala şamanizmi yaşayan ve öğreten insanlar var. evet ciddi anlamda şu an "türk" gözüken türkiye tamamen yozlaşmış bir toplum. ana erkil olan bir toplumun ata erkil olması üzücü. dediklerinize katılıyorum ve hatta sizi daha önceden görüp yaşadığınız yeri okuduğumda ciddi anlamda içim bi güzel oldu.

---

prim olması gibi bir şey sadece art niyetli düşünenlerle empati kurarsak olur. bunu yazarken bunun da olabileceğini düşündüm. empati yeteneğim yüksek o yüzden ben "prim" yerine "artı" olarak gösterebileceğimizi amacımızın "prim" değil de ses getirip toplumun her kesimi tarafından bunun yanlış olduğunu haksızlık olduğunu göstermek.

---

toplum gözünde erkeklerin etek giymesi "ibnelik" olarak mı gözüküyor? varsın gözüksün eğer her insana tecavüzü şerefsizlik olarak gösterecekse. olayın amacı zaten tabuları yıkıp kadının erkekten daha değerli olduğunu göstermek. yani benim hakkımda istediklerini desinler. ben sevgilimi sokağa çıktığı zamandan itibaren merak etmek istemiyorum. telefonunu açmadığı zaman içime düşen kurdun beni yemesini de istemiyorum. sırf bu toplum yüzünden kurduğum hayalde bir kız çocuğu değil, erkek çocuğu var. niye ? yaşlanırım, koruyamam korkusu.

---

dua edin tabii ki. kimsenin dinine karışamam. ancak inancınıza göre bence allah önce insana akıl vermiş. yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmesi için. bunu kullanmadan, bir şeyler için çabalamadan sadece dua ile sanıyorum ki insanoğlu bir yere varamaz ki. bence dua etmek, bir iş için eyleme geçmeden dua etmek verilen akla hakaret. bu benim düşüncem tabii. düşünce ve inanç farklılıklarından dolayı farklı bir bakış açısı oluyordur.

üsküdar'da bulunan kadın cesedi. konteyner içinde parçalanmış. bu olaylar hep vardı. sadece algımız orada değildi. toplumda sürekli var olan bir pislik ancak bizim ilgimizi, algımızı şimdi çekiyor.
şahsen benim aklıma gelen tepki budur. ancak hayal kurmaya kalkarsam dexter gibi, punisher gibi bir adam olmak isterdim.