@Raşit S
Kendinize göre güzel bir açıklama yapmışsınız tebrik ederim. Şimdi ben size yeni bir ufuk açayım ister ona bakın ister bakmayın tercih sizin. Benim lügatimde Türk, Arap, Çerkez, Laz, Abazha,Kazak,Arnavut,Boşnak,Kıpti,Tuareg,Magribi,Habeşi,Farisi,berberi diye bir kavram yok. Benim lügatimde dünya ikiye ayrılır, Müslümanlar ve diğerleri. Irk peşinde koşan, ırkları belirli özellikleriyle diğerlerinden üstün görmeye çalışan ve göstermeye çalışan zavallılıktan başka bir şey yapamaz. Siz Türklük'ten bahsetmişsiniz ben Anadolu coğrafyasında Türklük adı altında bir siyaset izlendiğini tarihte Ziya Gökalp'e kadar görmüyorum, siz biliyorsanız buyurun bana anlatın sizi dinleyeceğim, ki Ziya Gökalp'ın ne yaptığı ortadadır. Ne kadar etkili olduğuda. Size küçük bir örnek veriyim bu topraklarla ilgili, İstanbul ismi bu topraklar üzerinden 18 nci yüzyılın sonunda kullanılmaya başlandı. Çünkü merkezi güç kendine o kadar çok güveniyordu ki İstanbul'a Konstantiniyye demekte bir beis görmemişti.
Eğer siyasi bir Türk kavramından bahsediyor iseniz, Kazaklar gibi maşa olmuş bir devletin, parayla milletin evini yakıp, karısına kızına tecavüz eden, paralı askerlik yapmış bir milletin Türk'lüğünden bahsedeceksiniz orada duracaksınız. Herkes boyu kadar konuşacak burada. Kazakistan'da polislere silah verilmediğini bilen, insanlardan rüşvet almak için evlerine kadar gelen bir milletten bahsediyorsunuz. Size Kazakların dünya savaşlarında neler yaptığını anlatsam mideniz bulanır. Bunlar belgeli ve yaşanmış olaylardır. Ondan öncesine dair ise biraz Clausewitz okuyun. Şimdi kalkmış anaerkil toplum Türklüğün hasıdır diye konuşuyorsunuz. Bu topraklar anaerkil düzeni Hititler döneminde terk etti. Ondan sonra gelen hiçbir Oğuz boyunda bunun izine rastlanmaz. Azıcık konuşacaksanız, kulaktan dolma bilgilerle değil, öğrenerek konuşacaksınız. Kazaklarla ilgili Türklüğün mihenk noktasıdır veya onlar Türklük geleneğini devam ettiriyor diyene çok gülerler. Lütfen konuşmadan önce okuyun, öğrenin.
Hitit dönemi Anadolu'da anaerkil izler, bu tez sizi bilgilendirebilir.
(link)
Carl von Clausewitz - Savaş üzerine
(link)
Mitra dini üzerine yazılmış bir tez ( Anaerkil düzenin kaynaklarına dair bilgi verir )
(link)