Kış ayları bize soğuğu iyice hissettirmesiyle birlikte yaz kış bisiklete binen biri olarak kışlık kıyafet, kışlık giyim ihtiyacımız en üst düzeyde oluyor.
Benim de elimde 1 adet kışlık bisiklet ceketi vardı ve başka bir ceket almak için seçenek ararken Jordanred firmasının (link) rastladım. Ürün tasarım fiyat ve renk olarak beni cezbetmişti. Üçüncü katman olarak bisiklet ceket alırken rüzgar geçirmemesini, su itmesini ve az da olsa nefes alabilmesini düşünerek 09.01.2020 tarihinde ödemeyi yapıp siparişi verdim. Ürün özel üretim olduğu için stoktan hemen tarafıma gönderilmeyecekti bunun için biraz beklemem gerekiyordu ben de sabreden derviş muradına erermiş diye düşünerek beklemeye başladım. Montum iki haftada 24.01.2020 tarihinde elime geçti.
217826 dosyayı görüntüle
Cekette ilk gözüme çarpan detaylar renginin canlılığı, iki adet fermuarlı cebinin olması ve kolların manşetleri oldu.
-Renk olarak ürün çok canlı tonlarda, karşıdan kesinlikle fark ediliyor, bu bisikletçiler için artı bir özellik.
-Önde 1 ve arkada 1 fermuarlı cep kullanışlı ve geniş.
-Kol manşetleri 2-3 parmak geniş olsaydı daha hoş ve kullanışlı olabilirdi.
217841 dosyayı görüntüle217843 dosyayı görüntüle
İlk izlenimlerden sonra Cumartesi günü 120 km'lik bir sürüş ile ürünü deneyecektim. Ceketi 3. katman olarak giyeceğimden beden seçimi yaparken terzi bir arkadaştan yardım almıştım ve göğüs ölçümü tabloda üst sınır olarak belirtilen 108 cm olarak
ölçmüştük. Bu da ceketin vücudumu tam olarak sarması gerektiği anlamına geliyordu. Sabah kalktım ve montun altına 1 adet uzun kollu termal bir adet yine jordanred firmasının şardonlu kışlık uzun kollu formasını giyerek aynanın karşısına geçtim ürün bir tık bol duruyor hatta L beden alsam daha iyi olacağını düşünüyorum.
217842 dosyayı görüntüle217844 dosyayı görüntüle217845 dosyayı görüntüle
Neyse yola koyuldum hava 2 derece rüzgarlıydı, bir hayli soğuk ve sertti. Ceketi denemek için güzel bir gündü ceket kesinlikle rüzgar geçirmiyor 5 derece altında üşütmüyor. Mola verip bir çeşmede su içerken de su itici özelliğini test ettim ürün kolay kolay su geçirmiyor su itiş başarılı. Ancak hava ve su geçirmemesi beraberinde nefes almama sıkıntısını da yanında getiriyor. Ön ve arka fermuarların içindeki cep kısmı hava alan geçirgen bir malzemeden üretilmiş, ceplere bir şey koymayıp fermuarları açarsanız bir de tırmanışlarda ceketin ön fermuarlarını açarsanız içeriden çıkan su buharını dışarıya tahliye edebilirsiniz. Yoksa su buharı içeride kalıyor ve içinizdeki 2 katman da ıslanıyor.
Bence ürün doğru beden ile sert kış şartlarında günlük kullanım için bisiklet ile ulaşım veya gezi amaçlı biniyorsanız yeterli olacaktır.Performanslı sürerim, antrenman yapacağım derseniz içinizdeki forma ve iki katman terden ıslanır bu da 3-5 dk dan fazla mola verdiğinizde üşüme olarak size geri dönecektir. Son olarak bir kumaşa hem nefes alabilme, hem yağmur hem de rüzgar geçirmeme özelliği yükleme ne kadar başarılı olur ve fiyatı ne kadar olur onu da sizin takdirinize yorumlarınıza bırakıyorum.