Laflara bak ya =) Çok güldüm ben de ama insanlarımız da haklı bir yandan aslında. O kadar araç trafiğinde ki bir de motorların aralardan vızıldmaları vs. yanında bisikletleri de görünce çılgına dönüyorlar. Evet 30 sn. bekleyerek bir yol verse belki gerektiğinde hiç bir sorun yaşanmayacak ama olmuyor işte, bu da güzel Türkiye'min cehalet değerlerinden bir tanesi belki de: "Bisiklete ve genel anlamda saygı"
Ben de dün gün içerisinde ufak bir kaza yaptım ki bugünlerde 3 kaza haberi aldım forumdan ki içler acısı durumlar bile var. Biri taksici hızından, diğeri hususi araç dikkatsizliğinden, bir diğeri de sinyalsiz dönüşten vs. muzdarip. Sonuç itibariyle hepimiz aynı bayrağa ulaşmak istiyoruz; amacımız tek hedefimiz aynı!
Biraz konu dışına çıkmış olsam da toparlamak gerekirse; bence sataşmaya da dil sürtüşmesine de gerek yok sürücülerle. Ben de araç sürücüsü oluyorum zaman zaman ve bazen öyle bisiklet sürücüleri oluyor ki arkadan geliyor önüme geçiyor, aniden makasa giriyor falan derken ben bile sinir küpü oluyorum ki bir bisiklet sürücüsü olarak da yani. Bir de bisiklete hiç saygısı olmayan sürücüleri göz önüne alırsanız onları da anlarsınız. Ben dünkü kazamda beni park halindeki araca çarpmaya maruz bırakan hareketli aracın şoförünü büyük bir hiddetle aracından indirerek kendi masraflarımı da zarar gören aracın da masraflarını ödettim. Biraz stres sinir, biraz tatlı dil, biraz bilgi...
Sakin ve sabırlı olmak her şeyin çaresidir diyorum şahsen hiç bir konuda olamasam da.