Scudo Sports

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

trafikte saygılı insanlar olduğu gibi bisikleti tamamen fazlalık ve yolda olmaması gereken birşey olarak görenler çok kendi arkadaşlarımın bile bunu yaptığını görüp tartışıyorum onlarla araçlarına bindiğimde.
bu nasıl aşılır biz görürmüyüz.
en azından dediğiğniz gibi torunlarımıza zemin hazırlamış olsak bari
kask konusundada diyorum hep şimdi bizi yadırgasınlar torunlarımız rahat etsin.
(avrupada bisiklet kaskını kafasından çıkarmadan market alışverişi yapılabiliyor yadırganmadan)biz ise arabalarımızla dünyanın en pahalı benzinini (2 km de bir ekmek ekzozdan atılıyor yani)ile haldır haldır...

Scudo
valla ben de Avrupalı olmuşum:):):) markete girdiğimde kask mask çıkarmam ben. Ama izmirim de Avrupa gibi şehir:) arada denyolar olsa da:)

@semdekor

ha şunu bileydin izmir ah karşıyaka burnumda tütüyor. deşme yaramı :eek: :eek:

bir gelebilsen bostanlıdan urlaya kadar pedallıcam hatta özbeğe kadar...

:D :D yok yok eniyisi gümüldüre kadar döneyim tam olsun yada karaburun...

(zaten gelimiyorum salla gitsin...):D :D :D :D

bi daha o saatlerde bındıgını gorurse bence ''git başka şehirde bin dıyebılır'' :))

Hani araba ile kırmızı ışıkta durunca, ellerindeki uyduruk bir sağlık raporunu gözünüze sokarak, sağır ve dilsiz rolü yapan insanlar oluyor ya, onlar gibi yaparsak hemen kaçarlar herhalde. Es kaza para veren olursa bisiklet derneği bağış makbuzu keseriz hemen, olur biter. :D

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
@semdekor

Burdan bişeyler çıkarmak doğru olabilir.

Mesela;
Bisikletçi; Bey Amca KARAYOLLARI'nın 2918 sayılı kanunu'nu biliyormusunuz.
sürücü: yooo (gulp)
bilen kişi sayısını 3-5 i geçiceğini sanmıyorum.
O afalladığında "hadi iyi günler" diyerek gitmek en güzeli.

Sürücü; Neymiş bakalım diyebilir.
Onada bir sürü usturuplu cevap verilebilir..

baktın olmuyo çıkar biber gazını...:):)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Tufan
@güven şengönül

Aynen!! Pasaportun ordaki yol aynen ifade ettiğiniz gibi! Ben de alsancakta Tevfik Fikret Lisesine gidiyorum, okul çıkışı konak iskeleye giderken bisiklet yoluncan gitmek istedim, adeta iğne atsan yere düşmez vaziyetindeydi.. Ben de denize yakın taraftan gideyim dedim. Meğer orda da yanaşmış olan büyük gemilerin halatları varmış. Halatlara takıldığım gibi yere uçmam, denizin kenarındaki kafelerin masalarını devirmem bir oldu... İşin komik yanı da kimsenin yardım etmemesi...Çok sinir bozucu bir durum...:boese157:

@burakb

son çare biber gazı her zaman sanırım:) alalım bari birer tane:)

ya da köpek kovucular gibi bişey icat edilse. ne kovucu olur onun adı bilemem tabii:)

Çok ilginç ama,konu uzadıkça soğukkanlı olanlar bile değişmeye başlıyor gibi...İsterseniz bu konuyu geride bırakın...

@FAHRİ AYTAÇ

ben güzel söylemler buluruz diye ummuştum ama biber gazı konusunda hemfikir olunca millet yapacak bişey kalmadı:) ben yine konuşmaktan yanayım. artık o an doğaçlama ne gelirse aklıma:)

@semdekor

İster spor,ister tutku,isterse ulaşım amaçlı olsun...Bisiklete binmeyi seviyoruz değil mi?Herkesin böyle düşünmesi ve davranması da mümkün değil...O zaman bırakın bazı insanlar bisiklete ve bisikletlilere soğuk baksın...Hem unutmayın,büyük bir hazinenin içinde bir kaç altın liranın değeri olmaz ama bir sürü çakıl taşının içinde ise değerine paha biçilmez:)Bilemiyorum ama,herkes bisiklet kullanmaya başlasa,herhalde ben bisikleti bırakırım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Tufan
Bende sn. başkana mail attım. Gerekilen asfaltların durumunu iza ettim. Buna artı olarak yollardaki cam kırıklarınıda araya sıkıştırdım yolların temizlenmemesi vs. :) Ben şunu yapalım diyorum ege tv ile konuşsak yollarımızın durumlarını ege tv haber yaptımı 10 numara oluyor.

• Beğen
Tepkiler: gecekusu333
Konuşmak elbette aradığımız ve arzu ettiğimiz bir seçenek. Ama zaten adamlar (bakmayın adam dediğime sözün gelişi o) konuşmak maksadıyla değil kavga maksadıyla giriyorlar söze.Yine de bize düşen lisan-ı münasiple "babacım germe, sakin ol,bak benle konuşana kadar zaten 5 dakka kaybettin, bas git yoluna" demek. Yoksa kanun filan sayarsan ekstar döverler. Ama Mustafa da haklı turist numarası da işe yarıyor:D

Geri