Scudo Sports

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Scudo
12 yıldır bisiklet üzerindeyim ve yaşadığınız bütün sıkıntıları bende yaşıyorum.kendimce çözümler üretmeye çalışıyorum,hatta inanın bir ara bostanlı sahil yolundaki bisiklet parkurunda bozuk yerleri kendi imkanlarımla düzeltmeyi bile düşünmüştüm ama tabiki olacak iş değil bu.
Arkadaşlar, bu ciddi konuyu bireysel şikayetlerle çözemeyiz kanısındayım.form'a
dün katıldım ve büyük bir grupla karşılaştım ve bu grubun bir yaptırım gücü olacağına inanıyorum.iyi bir hazırlıkla öncelikle yerel yönetimlere, sonuç alınmassa basına budurumu aktarabilirsek sanırım bir sonuca varılır düşüncesindeyim.

ha birde yollardaki cam kırıkları ve çivi vida gibi maddelerde başıma dert.

Bu gün Karşıyakadan Altın yola çıkışta, askeriyenin önünden başlamak üzere deniz tarafı, yolun sağına, esas yoldan beton bloklarla ayrılan ilave bir şerit yapıldığını gördüm. Bisiklet yolu inşaatı olabilir mi? Seçimden önce belediye başkanına böyle bir talep iletildiğini duymuştum.

Umarım bisiklet yoludur, ama inşallah sonu Pasaporttaki gibi olmaz..

bilgim yok ancak 'olursa' düşüncesi bile heyecan veriyor.umarım dediğin gibi bisiklet yoludur.

izmirin ne modernliği var be izmirden düzenli kaç tane şehir var anadoluda.izmirin insanınında belediyesininde aklı hizmet dışında başka yerlere çalışıyo.ha kimse pay çıkarmasın.ancak bende senelerdir bisiklet kullanmış biriyim ve bakadar düzensizlik saygısızlık arasında ne heves kalıyo ne sağlık busefer huzuru dağlarda arıyoz..bisiklet yolu diye izmirliye yutturulan sahil yolunda cam kırıklarından balıkçı oltalarından adım atılmıyo.bıkarın dolandığım misinaları yüzüme balık bile yedim.gülüncek vaka ancak o oltanın ucunda balık değil boş kanca olsa... en başta izmir halkının birbirine saygısı ahlakı yok.belediyeden zaten cacık olmucağı senelerdir ortada ama halk arasındada dayanışma yokki..

• Beğen
Tepkiler: Hasan Oğuz
Dostum çok geçmiş olsun.Belediyeler asfalt döktümü iş yaptıklarını sanıyor.Sadece asfalt dökmekle işin bitmediğini maalesef göremiyorlar.Medeni bir ülkede böyle başı bozukluk olmaz,olsada sorumlusundan hesap sorulur.Gelde ülkemizde hesap sormaya kalk.

Arkadaşlar dün akşamüstü işten eve dönerken o güzelgahı kullandıgımdan orda çalışan işlerden birine sordum buraya bisiklet yolumu yapılıyor diye ama çalışan adam bana oraya sadece kaldırım yapılaçakmış dedi.Malesef bisiklet yolu yokmuş.Görünen o ki bizlere altınyoldan bisikletle geçerken işkence çekmeye devam edecez.Böyle kötü bir haber vermek istemezdim:(

Karşıyaka ile İzmiri bağlayan üzerinde ve çevresinde ulaşım dışında hiç bir faliyet bulunmayan bir yol. Buraya kaldırım istesense saçma diye kimse yapmazdı.

Arkadaşlar geçen gün Perşembe akşamı turumuzdan dönerken bizzat çalışmaları yakından gördüm. büyük bir ihtimal ayrı bir yol yapıyorlar bu yol hem yaya hem de bisiklet için olabilir ikisi içinde elverişli gözüküyordu.Eğer gerçekleşirse bizim açımızdan harika bir olay olur çünkü Bayraklı'dan sonra Karşıyaka'ya geçmek bazen kabus olyor bizim için sizinde bildiğiniz gibi.

Sabah sabah çok gergin başladım güne. Ama şimdi düşünüyorum da komik aslında. Sabah işe bisikletimle gelirken bir ara bi arabanın önünde gitmek zorunda kaldım. Anında kornaya bastı tabii amcam. Ama o esnada yapacak bişeyim yok. Kornaya basınca kızdım ve bi müddet daha bu sefer inattan gittim önünden ve çekildim kenara. el kol sallaya sallaya gidiyo amcam. ilerde durdu ve ben de durdum yanında. noldu dedim. burdan gidilir mi dedi. nerden gideyim dedim. tekrar burdan gidilir mi kardeşim dedi. söyle nerden gideyim ordan gidecem dedim. cevap veremeyince sen de bu saatte binme bisiklete diye bağırdı. ama burnundan soluyo ve ben de çok sinirlendim. sana ne dedim. sen bu saatte arabaya binme dedim. (sonradan aklıma geldi daha sakin bir şekilde sen de bisiklete binsen trafikten bi araba eksilir deseydim daha iyi olacaktı ama o sinirle gelmedi aklıma:)) biraz karşılıklı bağrıştıktan sonra (neyse ki az kalmıştı işyerime) pek dikkat edemeden yola geldim işe.
Geçenlerde perşembe turunda da bi kadın demişti bu saatte binmeyin siz de diye. Bu insanlara verecek güzel bi cevabımız olmalı. hangi saatte bineceğimi sana mı soracam gibi kaba bi cevabın dışında. fikri olan var mı:)

Senem saat kaçtı ? Yani saatle ne ilgisi var onu da anlamadım ama. Halkımız gerçekten tuhaflaştı. Seni nasıl alt edeceğini bilemediği için aklına o gelmiştir.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
sen de bisikletebinsen bir araç eksilir güzel cevapmış

şu da aklıma geldi

belediyeye dilekçe yaz da bisiklet yolu yapsınlar...

• Beğen
Tepkiler: çirkin
@G. Akpınar

saat 8:30 civarıydı. evet nerde bineceğim konusunda cevap veremeyince saçmaladı:) şimdi gülüyorum ama o an hiç gülemedim. :))

Eğer bisiklet yolu yoksa taşıtlar ile aynı haklara sahip olduğumuzu ve bununla ilgili kanunun madde numarasın falan öğrenmek yerinde olacaktır.
Yani şu kanunun, şu maddesine göre eğer bisiklet yolu yoksa bisikletliler, taşıtlar ile aynı haklara sahiptir falan diye bir şey.

Geri