Ben İzmir'de bisiklet yolunu hiç kullanmıyorum.Zaten İzmir'de bisiklet yolu yok, gezi yolu var.Bir arkadaşımız yazmış,Ankara'da bisiklet yolu yok diye,burada da yok.Yazılı kağnaklardan gördüğüm kadar sadece Konya'da var(mış).Gidip de görmedim. Bilmeyenler için yazıyorum, İzmir'de ki bisiklet yolu
1-Gündoğdu meydanında ( birinci Kordon)
2-Mustafa Kemal Sahil Bulvarında
3-Karşıyaka-Bostanlı-Sasalı Doğal Yaşam Parkı arasında
başka varsa ekleyiniz.
Şimdi bunları açalım:
1-Gündoğdu meydanında ( birinci Kordon): Buradaki bisiklet yolu değil gezi yoludur.Ayrıca Alsancak vapur iskelesin oradaki anıtta kesintiye uğrar.
2-Mustafa Kemal Sahil Bulvarında: yaklaşık 6 km. uzunluğunda.Burada bisiklet sürerken şunlara dikkkat ediniz:balıkçı misina-olta vb. ile balıkçıların kendilerine,banklarda oturan insanlara,yürüyüş ve koşu yapanlara,yerlerde belirli aralıklarka bulunan 2-3 cm lik kesilmiş demir çıkıntılarına.
3-Karşıyaka-Bostanlı-Sasalı Doğal Yaşam Parkı arasında:Karşıyaka-Bostanlı arası zaten kesik kesik ve yayalar çok.Bostanlı-Atakent arası yaya yolu olmuş.Atakent-Doğal yaşam parkı arası güvenli değil.birisi boğazınızı kesse cesedi bir hafta sonra bulurlar.
şimdi hal böyle iken, yani bisiklet binme kültürünü bir avuç insan yaparken, bisiklet yollarının afedersiniz gezi yollarının durumu yukarıda izah ettiğim gibiyken,halkımızda bisiklet binme kültürü yok,bisiklet yolu bilgisi yokken,bisklet sadece ilkokul çocuğunun karne hediyesi,sünnet çocuğunun sünnet hediyesi iken,koca adam çocuk gibi bisiklete mi biner zihniyeti varken,bayanlar bayanları bisiklete biniyor diye dövme cesareti gösterirken,biz ve bizler hangi fikirlerle ortaya çıksak nafile,bir sonuç alamayacağız.bisiklete bu halkı bindirmek istiyorsak yapacak şey çok basit.Sayın Seda Sayan hanımefendiyi, kurtlar vadisinin sayın oyuncularını,şarkıcı Tarkan'ı ikna edip bisiklete bindirebilirsek,bisiklet kültürü bir anda milyonlara yayılır ve ülkemizde satın alınacak bisiklet bulunmaz diye düşünüyorum.Bu yazım, forum kurallarını aykırı ise veya forumu zor duruma düşürecekse lütfen kaldırılsın.Ben yinede yazdıklarımın arkasındayım.
İzmir de bisiklet yolu isteyen varsa, (link) bakarak göremeyeceğimiz bisiklet yollarını kağıt üzerinde dahi olsa görsün,saygılarımla.