Scudo Sports

İzmir

Bu anlatiminiz benim icin de cok iyi oldu . Gokova Korfez Turu icin Izmirden Akyaka'ya gitmek istiyoruz 5 -6 arkadas. Simdiden programlar yapildi ama sunu cok iyi biliyorum ki hic bir yol yapilmadiktan sonra bilinemez yani harita uzerinde km olarak veya rakimlara bakilarak olmuyor .Ancak o yoldan gitmis biri olarak tavsiyelerinizi dinleyecegim ve arkadaslara da anlatacagim.Ruzgar, bozuk yollar ve haritada az gibi duran ama hicte kolay tirmanilmayan cok yol yaptim. Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: İrfan Aşıroğlu
Scudo
Ben İzmir'de bisiklet yolunu hiç kullanmıyorum.Zaten İzmir'de bisiklet yolu yok, gezi yolu var.Bir arkadaşımız yazmış,Ankara'da bisiklet yolu yok diye,burada da yok.Yazılı kağnaklardan gördüğüm kadar sadece Konya'da var(mış).Gidip de görmedim. Bilmeyenler için yazıyorum, İzmir'de ki bisiklet yolu
1-Gündoğdu meydanında ( birinci Kordon)
2-Mustafa Kemal Sahil Bulvarında
3-Karşıyaka-Bostanlı-Sasalı Doğal Yaşam Parkı arasında
başka varsa ekleyiniz.
Şimdi bunları açalım:
1-Gündoğdu meydanında ( birinci Kordon): Buradaki bisiklet yolu değil gezi yoludur.Ayrıca Alsancak vapur iskelesin oradaki anıtta kesintiye uğrar.
2-Mustafa Kemal Sahil Bulvarında: yaklaşık 6 km. uzunluğunda.Burada bisiklet sürerken şunlara dikkkat ediniz:balıkçı misina-olta vb. ile balıkçıların kendilerine,banklarda oturan insanlara,yürüyüş ve koşu yapanlara,yerlerde belirli aralıklarka bulunan 2-3 cm lik kesilmiş demir çıkıntılarına.
3-Karşıyaka-Bostanlı-Sasalı Doğal Yaşam Parkı arasında:Karşıyaka-Bostanlı arası zaten kesik kesik ve yayalar çok.Bostanlı-Atakent arası yaya yolu olmuş.Atakent-Doğal yaşam parkı arası güvenli değil.birisi boğazınızı kesse cesedi bir hafta sonra bulurlar.
şimdi hal böyle iken, yani bisiklet binme kültürünü bir avuç insan yaparken, bisiklet yollarının afedersiniz gezi yollarının durumu yukarıda izah ettiğim gibiyken,halkımızda bisiklet binme kültürü yok,bisiklet yolu bilgisi yokken,bisklet sadece ilkokul çocuğunun karne hediyesi,sünnet çocuğunun sünnet hediyesi iken,koca adam çocuk gibi bisiklete mi biner zihniyeti varken,bayanlar bayanları bisiklete biniyor diye dövme cesareti gösterirken,biz ve bizler hangi fikirlerle ortaya çıksak nafile,bir sonuç alamayacağız.bisiklete bu halkı bindirmek istiyorsak yapacak şey çok basit.Sayın Seda Sayan hanımefendiyi, kurtlar vadisinin sayın oyuncularını,şarkıcı Tarkan'ı ikna edip bisiklete bindirebilirsek,bisiklet kültürü bir anda milyonlara yayılır ve ülkemizde satın alınacak bisiklet bulunmaz diye düşünüyorum.Bu yazım, forum kurallarını aykırı ise veya forumu zor duruma düşürecekse lütfen kaldırılsın.Ben yinede yazdıklarımın arkasındayım.
İzmir de bisiklet yolu isteyen varsa, (link) bakarak göremeyeceğimiz bisiklet yollarını kağıt üzerinde dahi olsa görsün,saygılarımla.

Merhabalar,İzmir'de batıçimi bilmeyenler için tarif ediyim.İzmir-Ankara asfaltında Belhahveden İzmir'e girişte Naldöken kavşağının yaklaşık 200 metre ilerisinde bulunan bir çimento fabrikası.Olayın çevre boyutununa girmiyorum.Biz bisikletlileri ilgilendiren kısmına gireceğim.
Naldöken kavşağını bilen varsa,tam orada bir lastikçi,yıkama-yağlama yapan yer var.Batıçim tırları sürekli orada durur.Benim çalıştığım yer Hacılarkırı'nda olduğu için ve işe sürekli bisikletle gittiğim için aynı yolu kullanıyorum.
Özellikle hava kararınca batıçimden çıkan tırlar ani bir dönüşle 200 metre ters yola girerek yani Ankara asfaltına, sürekli Naldöken kavşağındaki bu yıkamacıya gidiyorlar.Ne var bunda demeyin,200 metre ters yönde Ankara caddesinde ilerleyen tırlardan bahsediyorum.Burada iki kaza atlattım.Birisi bugün oldu.Tır batıçimden hızlı bir şekilde ters yöne çıktı,kupayı çıkardı(tırın çekici kısmı yani) ben iki metre kala zor durdum.Üzerimde yeşil fosforlu yelek,alnımda ledli kafa lambası,kask....olmasına rağmen.Görülmemem olanaksız.Tır sürücüsü gayet rahat bir şekilde ters yöne çıktı,bana elle geç geç işareti yaptı ve bende açtım ağzımı,demediğim kalmadı,şimdi burada yazamıyorum,çok özür dilerim.Tır sürücüsü hepsini kabul ettiki hiç bir şey demedi,elinde levye ile falan da inmedi,suçunu farketti,özür de dilemedi.
İzmir de bisiklete binen bir avuç insana sesimi duyurmak istiyorum,lütfen batıçimin önünden geçerken çok dikkatli olun,ya kapısından geçerken durun tır varmı diye veya elleriniz frenlerde olsun.Tüm bisiklet dostlarına bol pedallı kazasız sürüşler,saygılarımla.

Geçmiş olsun. Bazen karşı tarafın hatasını yüzüne vurayım diye bende lüzumsuz riske giriyorum. Dikkat kadar sakin olmaya da çalışmak lazım ama yaşama hakkına bu kadar duyarsızlık mantık bırakmıyor.

@emrah uzun

Teos gerçekten çok güzel bir yer. Hem sessiz hem doğa güzelliği beni sürekli çekiyor. Emrah eğer bi hafta denk gelirse beraber gidebiliriz.

@sonofdede

Ben seni biryerden tanıyacağım ama çıkaramadım. Avatardaki eğer sensen. Bugün 17.45de Özkanlar'dan kalkıp 20deki tura katılacağız. Sende gel istersen. Memnun olurum. Görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Şener
Torbalı'dada tren istasyonunun olduğu civarda bisiklet yolu mevcut.ancak hem kısa hemde burada kaç kişi biniyorsa artık bilemiyorum(=

• Beğen
Tepkiler: yaşar çevik
sayın timurdigital,

eylemsellik birlikte olmaktan geçer o yüzden polat alemdar'dan önce bisiklet kullanıcılarının birlikte mücadele vermesi gerek, bu kadar yılgınlıkla zaten birşey elde edilmesi mümkün değil.

biz o kadar yabancılaştırıldık ve aciz hale geldik ki bisiklet yolunu kazansak da bişey değişmez. biz çok şeyi kaybettik birileri bizden alırken de seyrettik ya da floridada evler aldık. günü kurtarmanın derdine düşürüldük, çocuklarımızı eğitmeyi unuttuk zaten eğitemeyeceğimiz kadar çok çocuğumuz var

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Andaç ben Ozan kayseridenim ağustos 31 de izmire geleceğim üniversite kaydım için geldiğimde istersen görüşelim

Merhaba Ozan, yeni okulun hayırlı olsun! Ege Üniversitesi mi? Dokuz Eylül Üniversitesi mi? Hangi bölüm? Geldiğinde tanışırız. Görüşmek üzere. İyi bak kendine.

@Andaç Çatalkaya

andaç kucuk parka cok takılırdım ben belki ordan bir göz aşinalığı vardır.

@OzzYMKL

selam ozan hayırlı olsun yeni okulun. benim kuzenimde kayseride o da bisiklet kullanıcısı adı kasım belki tanırsın. genelde bisiklet kullanıcıları tanır onu ondada sedona var 2007 761

@Andaç Çatalkaya
dokuz eylül ünversitesi çevre mühendisliği ama bisiklet oldukça her yere gelirim farketmez bende saz çalıyorum ayrıca sende türk müziğindeymişsin mutlaka tanışalım senden öğreneceğim çok şey vardır

Tabi tanışırız. Büyük bir zevkle...

Buarada arkadaşlar bugün ani bir kararla bisikletimi değiştirdim. Bianchi Toro'yu verip üstüne 250 TL ekleyip Atala Graffiti satın aldım. Ancak sele boyundan mıdır nedir anlamadım sırtımın sol bölümü ağrıdı anlamsız bir şekilde ve yoruldum. Neden böyle oldu acaba?

merhaba arkadaşlar.. bende özkanlarda oturuyorum.. bornovalı arkadaşları burada görmek çok güzel.. işim gereği şu meşhur turlara(salı perşembe) katılamıyorum.. pazartesi günleri tamamen boşum.. bisiklet olayına yııllar sonra mayıs ayında tekrar eğildim. şu ana kadar bikaç kez sasalı ve bide urla turum var... daha fazla pedallamak istiyorum ama yalnız bu kadar oluyor.. p.tesi uygun olan arkadaşlar olursa beraber pedallamak isterim.. görüşmek üzere..

Geri