@Yetkin Sal
Ben de Bostanlı'da oturuyorum, maalesef şehir içindeki bisiklet yollarında bisiklet sürmek mümkün değil,geçenlerde arkadaşımla hizli bir şekilde bisiklet yolundan giderken ne tarafa gideceği önceden kestirilemeyen yaşlı amcama çarpmamak için sıkı bir fren yaptık, sonra yavaş yavaş yanından geçerken elini havaya kaldırıp "Hay Allahım yarabbim" şeklinde bir hareket yaptı. Kızamadım, burası bisiklet yolu dedim,geçtik.
Bunun maalesef sticker veya graffiti ile çözülmesi mümkün değil tabii göze hoş gözükeceği aşikar.
Hepimizin "kendi özgürlüğümüzün sınırlarının bir başkasının esaretinin başlangıçı olup olmadığını" sorgulaması gerekiyor.
3G'li cep telefonu, Lcd tv gibi ileri teknoloji elektronik aletler,pahalı ve marka giysiler,son model arabalar ile çağdaş(?) görünüme kavuşurken, bunları uygun kullanabilmek için gerekli kültürel birikime maalesef henüz sahip değiliz.
O yüzden bisiklet yolunu yayalar da kullanır, kırmızı ışıkta arabalar durmaz, kuyruğa girilmez,cep telefonları gerektiğinde kapatılmaz vs vs..
İyimser bir tahminle 20-30 sene içinde daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum !