Scudo Sports

İzmir

Şu anda etkinlik yoktur fakat olduğunda katılan eden aktif bir grup var mı? Normal tur/Günlere özel vb.
Bizimde küçük bir grubumuz mevcut iletişim için (link)

Scudo
Arkadaşlar İzmir-Manisa arasını bisikletle gitmek çok zorlar mı? Sabuncubeli Tüneli'nden bisikletle geçebiliyor muyuz?

• Beğen
Tepkiler: ozdeozgu
sauron
antremanlıysan rahat çıkarsın fakat bazı yerlerin eğimi %10 civarı en kötü molalı dinlenerek çıkarsın

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadaşlar İzmir-Manisa arasını bisikletle gitmek çok zorlar mı? Sabuncubeli Tüneli'nden bisikletle geçebiliyor muyuz?
Gittiğiniz güzergahlar nedir? Manisaya maksimum 40-50km diye biliyorum eğer dönüş de olacaksa biraz mola ile çok rahat.

Kondisyonum sağlam, yapabileceğimi düşünüyorum. Bornova'dan çıkacağım için o kadar uzun olmaz. Fakat tünelden geçiş yasaksa eski yol zorlayabilir.

Kondisyonum sağlam, yapabileceğimi düşünüyorum. Bornova'dan çıkacağım için o kadar uzun olmaz. Fakat tünelden geçiş yasaksa eski yol zorlayabilir.
Bisikletle tünellere girmeyin zaten. Sağlığınız için.

Bisikletle tünellere girmeyin zaten. Sağlığınız için.

Luppo aşkına.
Fransayı birbirine katan sarı yelekli sen değil miydin. Macron Dayıyı dinlemedin buralara öğüt veriyon , öyle mi?:tskler:

Selam ve luppo ile

Çok zorlamaz hocam. Tatlı bir eğim var yavaaş yavaş tırmanırsın, arada çeker sağa soluklanırsın. Sadece uzun sürer. Tünel bisikletlilere yasak. Tünele yaklaşınca sesli anonsa başlıyor görevli. Devam edersen de defalarca çıkın diye tekrar ediyor, durmazsan tüneldeki araçlara anons yapıyor dikkat edin diye. Şahsen eski yol çok daha güvenli ve güzel. Hiç riske girme derim. Yine de girecek olursan da Manisa gidiş istikameti iniş olduğu için Allah ne verdiyse bas bir an önce çık tünelden. İzmir'e geliş istikameti ise yokuş yukarı olduğu için hiç deneme bile. Bir de tünelin içi dar, kenarda sıralı kedi gözleri ve mazgallar var dikkat. Normal eski yoldan gidecek olursan da Jandarmadan sonra Manisa'ya doğru iniş başlıyor biliyorsun, eski yolun tünel çıkışına bağlantısında yol çalışması vardı o noktaya dikkat. Yerler mıcırlı oluyor, bazen de iş makineleri çalışıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve sauron
Ben de kesinlikle tünelden geçmenizi tavsiye etmem. Bir keresinde tüneldeyken mazgaldan kaçayım derken arkamdaki kamyonla burun buruna gelmiştim, çok dar oluyor yollar. Aman dikkat.

Teşekkürler arkadaşlar, virüs önlemleri bitince deneyeceğim bir yol olacak.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Şu anda etkinlik yoktur fakat olduğunda katılan eden aktif bir grup var mı? Normal tur/Günlere özel vb.
Bizimde küçük bir grubumuz mevcut iletişim için (link)
@ajoleyte Telegram kullanıyorsanız, buyrun;

42 yaşında bisiklet kondisyonu olmayan(karantina öncesi düzenli ve hafif fitness yapıyordum ama o da pek kalmamış gibi) bir adem; ayvalık'tan salcano city fun 60 alıp aliağa izban'a kadar bisikletle yola çıksa sonu sizce nice olur?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
42 yaşında bisiklet kondisyonu olmayan(karantina öncesi düzenli ve hafif fitness yapıyordum ama o da pek kalmamış gibi) bir adem; ayvalık'tan salcano city fun 60 alıp aliağa izban'a kadar bisikletle yola çıksa sonu sizce nice olur?

Yol güzel hocam. Yavaş yavaş gelirsiniz bence, yolun sağ tarafı gayet yeterli. Rüzgar Güney istikametlerinden esiyorsa yorar. Rüzgarı kuvvetli bölgeler var oralar biraz daha zorlayabilir. Bergama tarafları özellikle. Rüzgarın durumuna göre Bergama'ya gelmeden ovacık bölgesinde sağa Süleymanlı köyüne dönerek Bergamayı bypass edebilirsiniz. Köy yoludur ancak asfaltı iyidir. Misal bugün rüzgar güneyden ve yorucu olur ancak(link). Süleymanlı kestirmesini de kullanarak seri şekilde yorulmadan gelinebilir.

ya bisiklet sürmek yasakmı degilmi polis ceza kesmiş arkadaşlara yasak diye.

Herkese merhaba,
Şehir bisikleti alacağım ve ilk bisikletim olacak, yardım ve önerilerinize ihtiyacım olacak. öncelikle bisikletle eve dönüş yolum izmirin biraz yokuşlu semtinde. Kendim neredeyse hiç anlamıyorum ama en azından mağazalarda ürün bakarken artı yönleri diye belirtilen özellikler kulağıma çalılndı.
(+/-) 2000 TL civarlarında Şehir bikikleti 28 jant, hafif olmak üzere Alüminyum kadro vs parçalar, kitlenebilir amortisör, vites 24 ve üstü, disk fren, gidon ayarlı olsa daha makbul, patlamaya dayanıklı lastikler. vites aktarıcı altus yada tourney gibi.. pazarlama stratejileri ortaya çıktı.

Belki başlangıç amabir süre sonra ağır, sert sürüş keyifsiz gibi pişman etmeyecek artı özelliklere ve kesinlikle tavsiye ve önerilere açığım. Havalar bu sıra yağmur ve çalıştığım için efektif olarak bir mağazaya gidip sağlıklı ürün bakamadım.
- Mosso legarde 24 vites disk fren, patlamaya dayanıklı lastik + kilitlenebilir amrtisör (2200TL) --> 27 viteslisine 2400TL dedi
- kron Tx 150 24 vites disk fren patlamaya dayanıklı lastik + kilitlenebilir amrtisör (2050TL) --> elde kalan renk turuncu siyah pek albeniisi yok

Tavsiyeleriniz önemli yoksa bu 2 modelin birinde karar kılacağım. Teşekkürler,

@huseyino Hocam yokuşlu bir semt demişsiniz ama diskli ve amortisörlü bisiklet ağır olacaktır. Ayrıca Kron için albenisi yok demişsiniz eğer içinize sinmediyse seçenek olarak görmemeniz daha iyi olur. İzmir Altındağ tarafında oturuyorum ve yol bisikleti kullanıyorum. İzmir'de amortisör ihtiyacı yok gibi bence tabii bunlar tercih meselesi ve benim görüşüm bu yönde. Kışın da işe giderken kullanacağım derseniz disk frenli bi model olabilir tabii ki. Yine de düz maşalı bir şehir bisikleti de denemenizi tavsiye ederim ben.

(link)

Geri