Merhaba tüm forum sakinleri,
Adım, Bülent.Bornova'da yaşıyor ve yaklaşık 1,5 aydır bisiklet sporlarıyla haşır neşir oluyorum.Kendi çapımda idmanlar yaparak ve sıkı bir diyet programıyla da fazla kilolarımı atmaya çalışarak, kondüsyon açısından olabildiğince seviyemi yükseltmeye gayret ediyorum.Bu arada tabiki ufak ufak tur yapmayada başladım.Örneğin geçtiğimiz pazar (03.Haziran) Kavaklıdere köyü-Küçük Nif tırmanışı (tırmanışı, yalnız olmam ve hangi yöne gideceğimden tam emin olamadığımdan tamamlayamadım, ancak epey bir yol kat ettim) yaparak toplam 50 km.lik bir tur gerçekleştirdim.Bu turdan sonra İzmir'in çevresinin harika doğa manzaraları ve sükûnetle çevrili olduğunu farkettim.(Yazık, 10 senedir boşuna yaşamışım şu şehirde diye de epey hayıflandım)
Neyse, iyiki bu sporu yapma kararı almışım.Gelelim şimdi başlıktaki mevzuya...
İşim gereği, her hafta Kemalpaşa ve çevre köylerinin bazılarına gitmekteyim.Bu sabahta her Salı sabahı olduğu gibi K.paşa'ya gitmiş ve buradan da Armutlu'ya geçmiştim.(Özellikle bu spora gönül verdiğimden bu yana mtb mi kullanmaya müsait parkurların K.paşa'da çok olacağı düşüncesinden hareketle sürekli bir şekilde etrafı kolaçan ederek seyahat etmekteydim)Bu sabah Armutlu'dayken, sağ tarafa doğru Bayramlı 12 tabelası dikkatimi çekiverdi.

Hemen yolumu değiştirerek Bayramlı köyüne doğru yol almaya başladım, tam 12 km.lik doğa harikalarıyla bezenmiş dar bir yoldan sürekli tırmanarak köye vardım.Bayramlı köyü; telefon şebekelerinin bile kapsama alanı dışında kalan, ormancılık başta olmak üzere, kiraz ve çekirdeksiz sofra üzümü yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan yaklaşık 250 nüfuslu şirin bir köy.Yaşayan halk göçmen ve aralarında zaman zaman Pomakça konuşuyorlar.(Bu arada çok hoş bir dil) Bulundukları köyden 4 km ileride Çınardibi köyü ve sonrasında Mamut Dağı dedikleri (K.paşa'dan Bağyurdu'na doğru giderken sağ tarafta kalan Kayalık büyük zirve) yere gidilebiliyor.Orman içerisinde birçok Armutlu'ya inen alternatif patika yolları olduğu bilgisinide aldım.Köy merkezinden Bornova Özkanlar Tansaş tam olarak 46,5 km. olup sıkı bir idman yapmak isteyen arkadaşlar ile birlikte pedal basılabilecek harika bir bölge...
İlgilenen arkadaşların dikkatine.Herkese sevgi ve saygılarımla.
Hoşçakalın.