Scudo Sports

İzmir

@shealien

Shealien, öncelikle yardım ve önerin için çok teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla, Manisa kavşağından, Manisa yoluna girer girmez (yaklaşık 100 mt.sonra) gelen ışıklardan sağa değilde, daha ileriden BP benzin istasyonuna doğru tırmanışa geçtikten sonra gelen ikinci ışıklardan sağa gireceğim, değil mi?
Eğer buraya kadar doğru anladıysam, bahsettiğin bu giriş, camiinin olduğu girişe benziyor.Buradan sağa, Evka 3'e doğru girdikten sonra hemen sol yapıp, Manisa yoluna paralel olarak mı devam edeceğim?..Yrıdım için tekrar teşekkür....

Scudo
Size bir parkur öneremem fakat trailer/roller önerebilirim, evde vakit buldukça sürekli antreman yapabileceğiz bir yöntem, ülkemizde tacx markası bisiklet satıcılarında bulunabiliyor.
http://www.naturum.co.jp/goods/833/257_1.jpg

• Beğen
Tepkiler: rochas
merhaba arkadaşlar ben inanç alsancakta oyuruyorum yol ve mtb kullanıyorum izmirli olmak ayrıcalıktır /samet1.6@hotmail.com/

Selamlar, dün katıldığım 140 km. lik turdan sonra burdan Bodruma gitme fikrini tekrar gözden geçirdim ve şimdilik hazır olmadığımı düşünüyorum. O nedenle geziyi iptal ettim. inşallah seneye :) kusura bakmayın...

Ben Onur.Menemen'de oturuyorum.Bisiklete hergün biniyorum.Bir tane Beldeyama Gemini,Bir tane toplama bmx,bir tane de toplama 26'' mtb var.toplamaların ikisini de satıp Drag Grizzly almayı düşünüyorum.İzmir'de bayisi yokmuş,Ege bölgesinde en yakın nerede bulabilirim?:rolleyes:

Merhaba tüm forum sakinleri,
Adım, Bülent.Bornova'da yaşıyor ve yaklaşık 1,5 aydır bisiklet sporlarıyla haşır neşir oluyorum.Kendi çapımda idmanlar yaparak ve sıkı bir diyet programıyla da fazla kilolarımı atmaya çalışarak, kondüsyon açısından olabildiğince seviyemi yükseltmeye gayret ediyorum.Bu arada tabiki ufak ufak tur yapmayada başladım.Örneğin geçtiğimiz pazar (03.Haziran) Kavaklıdere köyü-Küçük Nif tırmanışı (tırmanışı, yalnız olmam ve hangi yöne gideceğimden tam emin olamadığımdan tamamlayamadım, ancak epey bir yol kat ettim) yaparak toplam 50 km.lik bir tur gerçekleştirdim.Bu turdan sonra İzmir'in çevresinin harika doğa manzaraları ve sükûnetle çevrili olduğunu farkettim.(Yazık, 10 senedir boşuna yaşamışım şu şehirde diye de epey hayıflandım)
Neyse, iyiki bu sporu yapma kararı almışım.Gelelim şimdi başlıktaki mevzuya...
İşim gereği, her hafta Kemalpaşa ve çevre köylerinin bazılarına gitmekteyim.Bu sabahta her Salı sabahı olduğu gibi K.paşa'ya gitmiş ve buradan da Armutlu'ya geçmiştim.(Özellikle bu spora gönül verdiğimden bu yana mtb mi kullanmaya müsait parkurların K.paşa'da çok olacağı düşüncesinden hareketle sürekli bir şekilde etrafı kolaçan ederek seyahat etmekteydim)Bu sabah Armutlu'dayken, sağ tarafa doğru Bayramlı 12 tabelası dikkatimi çekiverdi.:eek: Hemen yolumu değiştirerek Bayramlı köyüne doğru yol almaya başladım, tam 12 km.lik doğa harikalarıyla bezenmiş dar bir yoldan sürekli tırmanarak köye vardım.Bayramlı köyü; telefon şebekelerinin bile kapsama alanı dışında kalan, ormancılık başta olmak üzere, kiraz ve çekirdeksiz sofra üzümü yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan yaklaşık 250 nüfuslu şirin bir köy.Yaşayan halk göçmen ve aralarında zaman zaman Pomakça konuşuyorlar.(Bu arada çok hoş bir dil) Bulundukları köyden 4 km ileride Çınardibi köyü ve sonrasında Mamut Dağı dedikleri (K.paşa'dan Bağyurdu'na doğru giderken sağ tarafta kalan Kayalık büyük zirve) yere gidilebiliyor.Orman içerisinde birçok Armutlu'ya inen alternatif patika yolları olduğu bilgisinide aldım.Köy merkezinden Bornova Özkanlar Tansaş tam olarak 46,5 km. olup sıkı bir idman yapmak isteyen arkadaşlar ile birlikte pedal basılabilecek harika bir bölge...;)
İlgilenen arkadaşların dikkatine.Herkese sevgi ve saygılarımla.
Hoşçakalın.

Merhaba Bülent Bey.Bayramlı yolu gerçekten çok güzeldir.Yine aynı güzellikte Armutludan sonra Bozdağlara doğru tırmanan yollar var.Bu yolların çoğuna yolla beraber kıvrılan küçük çaylar eşlik eder.Suyun sesi eşliğinde ve ağaçların yarattığı gölgenin serinliğinde keyifle yol alırsınız.Kondüsyonunuzu arttırdıkça bu yolları da denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ferhan
@Turkishflier

Yardım için çok teşekkür, Turkishflier.
Kemalpaşa civarı ile ilgili bildiğin tüm ayrıntıları -sakıncası yoksa- öğrenmek isterim.Eğer bu konuda yardımcı olmak istersen telefonla veya birebir görüşerek, bana güzergah tarifinde bulunabilirsen çok sevinirim.Forum ortamında tel.vermek pek doğru olmayabilir, bu yüzden gunerlino@gmail.com adresime bir mail atarsan sana tel.nomuda verir, görüşebiliriz istersen.
ama yinede verdiğin fikirler için çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ferhan
Merhaba, fikri bile heyecan veriyor. Turkishflier da iyice ballandırmış güzergahı.. Dilerim oralara gitmemiz, kendi adıma konuşuyorum, çok uzun sürmez... Pomak göçmenleriyle de tanışmayı çok isterdim doğrusu. Ben de yarım selanik göçmeniyim ne de olsa... Pek ilgili değil ama, ne bileyim, yakın hissettim :)
Diğer İzmirli dostlarımız da bize katılır belki.. pek güzel olur. Bir araştıralım bakalım ;)
Selamlar

Sevgili Ali,
E-mailini aldım sağol,sana orada gerekli bilglleri aktardım.Göz atarsan elimden gelen tüm yardımı yapmaya hazırım.bu arada sen mutlaka o köye gel!! ama bisikletle tabiki..İnan arabayla hiç tat vermiyor.ama müthiş kareler yakalanır orada, bir de yolda giderken buz gibi akan pınarları yok mu su sorunuda pek yaşamayız diyeceğim...Ama kendi adıma konuşuyorum o tırmanışa girişmek bacak ister, azim ister, yani kısaca kondüsyon ve disiplini kesinlikle ister.İşte benim bu seviyeye ulaşmam ne kadar zaman ister? bilemiyorum:))ama 1 ay içinde hedefim, en azından o yolu denemek, zorlamak ve başarmak için tüm gücümü kullanmak.yine de hayırlısı diyelim, zira zamanın ne getirip götüreceği belli olmaz.Kal sağlıcakla...

Bülent bey hakan beyin dediği gibi bizlerede haber verirseniz bi de geliriz.İzmirin o tarafına hiç bisikletle gezmedik bizim içinde iyi olur.Tanışmak üzeri hoşçakal

Selam.Ben birkaç güzergahı buradan aktarayım da gitmek isteyen diğer arkadaşlar da faydalansın.
Armutludan sonra Ören;Örenden sonra da Yiğitler köyü var.Yiğitlere girince sağda ağaçların arasında bir çay bahçesi var.Hemen ordan sağa,Alankıyıya doğru dönüp tırmanışa başlıyoruz.Bu tırmanıştaki manzara çok güzel ve yolun yanındaki derenin kenarında piknik yapılabilecek yerler de mevcut.

Yiğitlerden sonra Sarılar köyünün içinden bir çıkış daha var Bozdağlara.Ayrıca bu yollara devam ederseniz Bozdağların arkasından Bayındıra çıkarsınız.

Hemen Kemalpaşanın girişinden sağa doğru çıkan bir yol var.Balık çiftliğine gidiyor burası.Belli belirsiz bir yol tabelası var.Yokuşun başında duvar gibi kısa bir rampa var;daha sonrası ise toprak.

Yine Kemalpaşadan Torbalı yoluna girince Nif'e doğru çıkan toprak yollar var.Buralar bisikletçiler için cennet aslında.Keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik var.Kamplı bir gezi yapmak isterseniz çadır kurulabilecek küçük yaylalar da mevcut Kemalpaşa civarında.Kiraz mevsimine de girdik,oralara doğru yol almanın tam zamanı

ben o yolları hep tırla geçiom mutlaka banad haber verin bide bisikletle geçelim hepinizi öptümm

@çamurluk

hocam bi gün gene düzenlenirse gidelimm en çok gitmek istediğim yerlerden biri kemalpaşa

Hasan Bey,
Mutlaka size de haber veririz bundan hiç şüphe duymayın.Ayrıca ben oldukça tecrübesiz bir bisikletçiyim neticede, sizin gibi tecrübe sahibi kişilerle bu zorlu parkura girmek kendimi geliştirmek adına kaçırılmayacak bir fırsat olur.Tarih konusunda aramızda bir mutabakata varalım derim ben...Ne dersiniz?(Ancak halihazırda yaklaşık 7 kg.fazlası olan ancak haftada 3-4 idman yaparak form kazanmaya çalışan bir çaylak olduğumu hatırlatayım...Fakat azmime ve bacaklarıma güvenim tam durumdadır:))
Saygılarımı sunar, konu ile ilgili fikir ve görüşlerinizi sabırsızlıkla beklediğimi belirtirim.

Geri