Scudo Sports

İzmir

@guvden

Merhaba Güvenç,
Öncelikle almış olduğun bu güzel karar hayırlı olsun.Eğer hâlâ satın almadıysan, piyasaya 2007 nin başında giren MOSSO'yu sana önerebilirim.K.yaka Seda Bisiklette bulabilirsin.Fiyat yelpazeside oldukça geniş.Saygılarımla.

Scudo
@guvden

selamlar...
aslolan "yol"da olmaktır. siz istedikten sonra marka, model ikinci dereceden konular. "bununla bakkala bile gidilmez" diye düşüneceğimiz, dünya turu yapmış kimi bisikletleri görünce bizlerin marka, model, gram... kaygıları boşlukta kalıyor.
eşimle ilk uzun turumuzu kapıdağ yarımadası geçişi olarak yapmıştık, bisikletlerden biri, beyaz eşya yanında promasyon olarak verilenlerden, diğeri marketlerde satılanlardan bir gömlek üstün ağır bisikletlerdi... yorulduk, ama yolda olmayı öğrendik. 8-10 günlük tatillerimizde yıllara yayarak trakya'yı, kapadokyayı, ege kıyılarını, datça yarımadasını, sinop'a kadar karadeniz kıyısını görerek, koklayarak, duyarak katettik...
size söyleyebileceğim, ilk olarak "canınızı yakmadan" ne kadar para ayırabileceğinize karar verin, sonra "satıcı" olmayan bir bisikletçi bulun, onun da yardımıyla, çok ağır olmayan, asfalt ve kimi zaman tali yolda gidebilecek, olabildiğince ince lastikli (1,50 - 1,75 gibi) münkünse "hibrit" ya da "city bike" denilen 28 jantlardan, rahat seleli, düz kadrolu, boyunuza uygun birer bisiklet edinin...
"arazi canavarları"ndan, kamyon tekerlerinden uzak durun, sürüşü zorlaştırır; ultra hafif donanımlardan, disk frenlerden uzak durun, pahalı, daha az dayanıklı ve bakımı zor olur; bisiklet karmaşıklaştıkça sorunları artıyor...

"yol"da olun...

slmlar arkadaşlar ben ankaradan ismail.size bişiy sorcam ama kusura bakmayın.siz izmirli olarak buradan görşüyonuz....En iyisi burada bi sorayım dedim...

İZMİR -- Çeşme de bildiğiniz kamp yeri var mı?Öğrenci için uygun mudur...Bi bilgi alabilirsen size çok minnettar olacam...Şimdiden ççok teşekkürler...

Güzel bir şehrimiz var. Kıyı şeridi, kültürel yönü, tarihi, doğası ile dünyanın bir çok yeriyle kıyaslanamayacak kadar avantajlı bir coğrafyada yerleşmiş şehrimiz, İzmirimiz. Sİzce ne kadar değerlendirebiliyoruz ve bisikleti hayatımıza ne kadar katabiliyoruz?
Bir çoğumuzun cevabını tahmin edebiliyorum; yterince değil, az, hiç v.s,v.s..
Peki neden?
Birlik olamadığımız için mi?
Yeterince sevmediğimiz için mi?
İstemediğimiz için mi?
Kendimize inanmadığımız için mi?
Kendimize güvenmediğimiz için mi?
Yoksaaaa
biraz bencil olduğumuz için mi?
Yani birileri her şeyi kendi gmisinin dümen suyunda yürütmek arzusundan vazgeçemediği için mi?
Belki de hepsi birdendir.
Ne dersiniz?

izmirli arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz?izmir -- çeşme de kamp yapacak alan ver mı acaba ????

Ben kendi adıma konuşayım, bir sene öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum. İzmir'i de çok sevdim, mümkün olan heryere bisiklet ile gidiyorum.. Ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla İstanbul'dakiler sadece hafta sonu değil, hafta içi de gece sürüşleri veya turlar düzenliyorlar kendi aralarında. Bence İzmir'de de hafta içi turlar düzenlenmeli :)

Son satırlar biraz şiirsel olmuş, tam anlayamadım anlatmak istediğini...

Saygıdeğer Forumdaşların, Ege/İzmir/Bornova sakinleri;
Bornova'da Özkanlar da oturmaktayım, yakalşık olarak 4-5 hafatadır yeni başladığım bisiklet sporunda, gerekliliğine %100 inandığım kilo,kondisyon kazanma adına uygun diyetle birlikte, mümkün olan en fazla idmanı yapmak için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum.
Ancak hem çalışan bir kişi olarak, hemde eve karşı sorumlu bir baba olmak hengamesi derken akşam üstleri mesaiden sonra (ekseri 18.00-18.30 civarlarında) ister istemez, (buralarda herhangi bir bisiklet yolu olmamasından - bu arada olsa ne yazar!- ötürü, Manavkuyu-Osmangazi-Atatürk mah.nin bir kısmını kapsayan trafiğin tüm karmaşıklığı ile aktığı yollarda, tam da yoğun saatlerde pedal çevirmek zorunda kalmaktayım.Bu durum artık bana son derece sıkıcı gelmesiyle beraber,güzergâh olarakta son derece tehlikeli bir parkur aynı zamanda...
Netice itibarı ile aranızda, Bornova'da yada buraya en yakın, yaklaşık 1-1,5 saatlik bir idman yapılabilecek, daha güvenli pedallayabileceğim,herhangi bir parkur veya ARAZİ parçası var mıdır?Nereye gidebilirim?vs..
Yardımda bulunan veya ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder, sağlıklı, huzurlu ve dingin tur ve geziler yaşamalarını temenni ederim.

Bülent Günerli
İzmir - Bornova

• Beğen
Tepkiler: yalancıyarim
bende ozkanlarda oturuyorum ve haftada 1-2 kere bahsettigin yerlerde ısınıp evka 4 e tırmanıyorum. bence bulunabilecek en iyi antrenman parkuru.. trafik var bu yoldada ama ara sokakları kullanınca pekte problem olmuyor.. ama daha az trafik istersen evka 3 tarafını tavsiye ederim orada da bir mtb parkuru vardı... manisa kavsagından manisa yolunu tırmanırken ilk ısıklar (yada evka 3 e dogru ikinci kavsaktan girip hemen manisa yoluna paralel bir yoldan mtb parkurunun girisine ulasıyorsun-BİRAZ KOTU 1 TARİF OLDU AMA BASKA YOLU YOK SANIRIM)

Bisikletle tanışalı iki yıl kadar oldu.Bu sayede çok arkadaşım oldu.Bisiklete severek bindiğim için etrafımada yaymaya çalışıyorum.Sanırım faydalı oldumda.Çalışmamdan dolayı yanlızca pazarları biniyorum.Geçen pazarda Karagöle çıktık.Göktürk ve Hakan Koç vardı.Parkur olarak yolu bozuk ve biraz dik bir parkurdu.Hafta içi akşam turları düzenlendiği taktirde bende katılırın
Not (Sayın Hakan Koçun 100 MT gerisinden gitmek kaydı ile )

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
@rochas

Şenercim ben işten geççıktığım için ancak hafta sonları ayarlaya biliyorum belki 15 te bir akşam kaçamak yapabilirim ;)
hafta sonları ama Alpay kardeşimle kibar kibar gidiyoruz inşlallah Göktürkte bizi kendine yakıştırır oda bu hafta da bizimle gelir . (aslında darılmasın o üst sınıf olmasına rağmen ben artık onu da bizim ekipten sayyorum:) )
Şenerim bu hafta sonu seni de bekliyoruz

Birden 1991-1993 lere gidiverdim. 5 vitesli kırmızı Bisan bisikletimle Göztepe den çıkar Çeşmealtı nda denize girer dönerdim . O zaman otoban felan yok tabii . .

İzmir de kiler şehrinizin kıymetini bilin . .

Bisikletle İstanbul da Pendik ten sahile çıkarken tren görmüş öküz gibi ninjalar , örümcekler bana bakıyorlar .

İzmir de Mezarlıkbaşı Tirkilik tarafına gitmezseniz :)) zaten orda bisiklete binecek yer yok . ., diğer semtlerde büyük ölçüde insan kalitesi yüksektir . .

Tüm forum sakinlerine , konuyu saptırdıysam kusura bakmayın . .

Elbette tüm bisiklet severler İzmir de de gece ve hafta sonu turları düzenleyip Alsancağa kumru yemeye , İnciraltı na balık yemeğe , Manisa ya köfte yemeğe şeklinde pedallayabilirler . .Zaten eminim yapılıyordur . .

Selam ve Saygılarımla,
Tolga Gürgün

• Beğen
Geçen iki hafta sonunuda kaçırdığım için bihayli üzülmüştüm. Bu hafta sonunu iple çekiyorum, inşallah bir aksilik çıkmaz. Bende bu aralar home office çalıştığım için çalışma zamanımı kendim ayarlıyorum. Hafta içi akşam turu hoş olur diye düşündüm, zaten oldum olası gece bisiklete binmeyi sevmişimdir. :) (Tüm elektronik zımbırtıları kullanma imkanı doğuyor :D )

Hafta sonu inşallah yüz yüze konuşur, tartışırız. herkese selam

@Hasan Hakan Koç

Geçen hafta benim telkinlerimizle yönümüzü tayin ettik. Bu hafta için iki önerim olacak;
Birincisi; Menemen üzerinden Efemçukuru ve Güzelbahçe finişi
İkincisi; Spil tırmanışı ( Ama uzun ve bütün günü alır )

Bunlar benim önerilerim, sizinde fikirlerinizi merakla bekliyorum.

NOT: Lütfen fotoğraf makinesi unutmayalım bu defa.

Herkese selamlar, sevgiler.
Pedallarınız sizi özgürleştirsin....

• Beğen
@gokturkgunal

Göktürküm ikisi de bana uyar yalnız erken çıkalım . seç birini dersen birincisi derim .

Trafiğin hiç olmadığı ege üniversitesinin içi bence çok ideal..Fakat burda inişli çıkışlı yer olmadığı için size sıkıcı gelebilir belli bir süreden sonra.evka-3 te idealdir..

@Hasan Hakan Koç

**************************************************************************************************

arkadaşlar öncelikle herekze slm ben izmirden inanç 10 senedir izmirde yaşıyorum akşam turları olursa benim içinde çok iyi olur ben her akşam pasaport kahvesinde oluyorum (saat 20ve 24 arası )aşağılarda işi olan veya şürüşe çıkanlar benide aralarına alırlarsa çok sevinirim ayrıca hafta sonu bende size uyabilirim güzergah hiç farketmez herkeze sevgilerNOT: yaz geldi gece sürüşleri izmirde başka bi keyifli oluyor samet1.6@hotmail.com eklerseniz çok sevinirim bol pedallı günler

Geri