Scudo Sports

İzmir

Evet, gelelim gelişmeye; henüz tahmin edebileceğiniz gibi bir cevap yok.

Bu akşam eşim, bisiklet yolunun ortasından yürüyen ve arkasından bisiklet geldiğini fark edince sağa sola zıplayan bir adama çarpmış ve bisikletten düşüp kafasınıda yere vurmuş.. Ben o an yanında değildim. Neyseki kask takıyordu bacaklarında birkaç şişlik ve morlukla kurtuldu.

Bu iş gerçekten çok sıkıcı bir hal almaya başladı, eminim başkalarının başınada geliyordur ama foruma üye olmayan veya bu konuyu açmayan pek çok insan var.

Ben her akşam bostanlı sahilde iki yuvarlak arası antreman yapmaya çalışıyorum. Bende birçok kez binbir cambazlık ile kazalardan kurtuldum ama bu her zaman kurtulabileceğim anlamına gelmiyor.. Yola fırlayan insanlar, son saniyede panik olup bisikletin önüne atlayanlar, donup kalanlar vs..

Okadar kişiyiz arkadaşlar birşeyler yapalım yahu... Olmadı verin bana gazı "yaparsın sen aslansın" felan.. ben yapayım bari.. :)

kalın sağlıcakla..

Scudo
yazılarınız,düşünceleriniz ve temennileriniz çok güzel ve de yerinde.elinize ve ağzınıza sağlık.
bisiklet kültürü olmayan bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım.halkın gözünde bisiklet, küçük çocukların karne hediyesi olarak görülüyor.izmir de her yere bisikletimle gidiyorum,ne yollarımız yol,ne araç sürücülerimiz saygılı,ne de kaldırımda yürüyen insanımız bilinçli.eğitim şart diyoruz ama bu eğitimi kim verecek?başımdaki kaska bakıp beni marslı zanneden insanımız: bisiklet yolunda yürüyecek,yaya kaldırımından yola bakmadan atlayacak,park halindeki araç kapısını biz geçerken açacak,trafikte bizi araçları ile sıkıştıracak,bizi sollayıp hemen önümüze geçip sağa dönüş yapacak,motosikletler bizimle yarışmaya çalışacak,belediyeler kanal ızgaralarını geniş yapıp fare kapanı gibi bisiklet avlayacak,çocuklar bisikletimize bakıp abi kaç vites diyecekler......bunların hepsi olacak.bu yazan yazıları da sadece bisiklete binen bizler okuduğu için hiç bir şey değişmeyecek.nereye kadar????? 33 yaşındayım yaklaşık üç yaşından beri bisiklete biniyorum(üç tekerlekli, pinokyo, aşağıdaki resimde görünen)
ne değişti???
cevap: hiç bir şey değişmedi.
ve ben değiştiğini göremeyeceğim.inşaallah genç kardeşlerim görür.hepinize kazasız,bol pedallı günler,saygılarımla....

• Beğen
Tepkiler: rochas
@TrekOnur

Gerçekten Onur ile her ne kadar denk gelip sık görüşemesekte iyi bir bisiklet tamircisi olduğu aşikar;Öğretmekten de zevk alıdığını fark ettim Onur sana da selam bu arada

arkadaşlar forumda telefon vermek yasak değildir umarım. ben pek internet kullanmıyorum o yüzden tel. yazayım: 0505 630 44 66. isterseniz burdan ulaşırsınız hem tanışmış oluruz

slm. abi ben de çok uzak mesafeler yapan biriyim. ege üniv.deyim final tarihlerine bakmam lazım. yanılmıyosam 15inden sonra boşum. ben kuşadası fln düşünüyodum. büyük ihtimal gelirim senle

10 hazirandan sonra müsaitim
boya olayına tam destek 2 şablon + 2 kişi halledelim hepsini :)

• Beğen
Timur bey, çok haklısınız ancak hiçbirşey yapmadan da bu problemlerin kendi kendine veya devletin kanun koyarak çözmesini bekleyerek de hiçbirşey olmuyor/yada çoook geç oluyor... biz birkaç adım atalım en azından "biz üstümüze düşeni, elimizden geleni yaptık" deriz.

Özgür, süpersin. En kısa zamanda organize edelim şu işi, bir hafta sonu bostanlı'da buluşur tanışırız uygun bir zamanda..

herkese kolay gelsin :)

Neden olmasın, bir haftasonu bostanlı sahilde gelmek isteyenlerle birlikte buluşma düzenler konuşuruz, bu konuyu takip edin, iletişimi de koparmayalım. Bugün lastiklerime slime taktırdım uzun yol'da birde lastik patlama problemi ile karşılaşmayayım diye. Akşamları da antreman yapıyorum, ufak ufak yolculuğa hazırlıyorum kendimi.

Güvenli sürüşler :)

Merhaba, bende çankaya'daki SUNDU bisikleti tavsiye ederim Hüsnü bey size her konuda yardımcı olacaktır. Daha bugün kaset grubumu shimano deore ile değiştirdim, lastiklerimi slime taktırdım vs.. Oldukça bilgili ve tecrübeliler.

kolay gelsin..

• Beğen
Tepkiler: alisundu ve alibo
@TrekOnur

Teşekkürler Onur. Numarayı not ettim. Şimdilik kendi kendime yapıyorum bir şeyler araştırıp okuyarak ;)
Ama bir bilenin yanında öğrenmek güzel bir fırsat. Hem bak semih de referansın oldu :) Gerektiği zaman seni ararım, senin için de uygunsa buluşuruz. Hem tanışmış oluruz. Henüz kimseyle tanışmak mümkün olmadı, halbuki bornova'da da birhayli çokmuşuz sanırım...
Görüşmek üzere..
Selamlar

@rochas

Merhaba Rochas,

Bende Karşıyaka Girne Bulvarında oturmama rağmen arada sırada dahi olsa o bisiklet yolunda bisiklet sürmek hoşuma gidiyor.Bende malum insanlarla defalarca tartıştım .Bebek arabasını orada süren bir çifte ;siz çocuğunuzu hiç sevmiyormusunuz dediğimde dahi algılayamayıp yüzüme bön bön baktılar açıklayıncada haklısınız deyip aynı yolu kullanarak uzaklaştılar.Ben ne diyeyim yurdum insanına.

Boyalı eylem konusunda sonuna kadar destekliyorum gece üçte deyin(Bir gün önce haber vermek şartıyla.Çünkü boya teğmin edilmeli)çıkar gelir ve tüm yolu boyarız.

Saygı ve Sevgilerimle,
Mustafa Dinç

• Beğen
Mustafa bey, öncelikle girişkenliğiniz ve konu ile alakanız için sizi canı gönülden tebrik ederim. Biraz önce aynı yoldaydım yine ufacık bir çocuk fırladı önüme ailesi bön bön bakıyor uzaktan...

Uyarı yazıları için güzel bir cümle düşünmeliyiz benim fikrim;

"BİSİKLET YOLUNDA YÜRÜMEK TEHLİKELİ VE YASAKTIR"

veya

"BİSİKLET YOLUNDA YÜRÜMEYİNİZ!"

üstteki biraz uzun oldu sanki.. Bu sadece benim fikrim.. birde hangi renk ve tip boya almak gerekir, hem kalıcı hemde okunaklı olması açısından.

Ben bir kalıp yaptırırım bir tabelacıya boya için o sorun olmaz..

Önerilerinizi bekliyorum.

Güvenli sürüşler.

Merhabalar guvden;
Öncelikle seçiminiz için tebrikler.Ben çeşitli sporlar ile uğraşıyorum fakat bunların içerisinde en güzeli şüphesiz bisiklettir.
Bende ilk başlarda hangi bisikleti alsam diye tereddütte kalmıştım.Fakat sonunda kendim parçaları tek tek alıp toplamaya karar werdim.Çokta güzel oldu benim gözümde.Durumuma göre parça aldım kimisi iyyi kimisi idare eder.
Size bu şekilde bisiklet sahibi olmanızı öneririm.İzmirde de size yardımcı olacak bisikletçiler çok sayıda.;)

@rochas

teşekkür ederim.10 hazirandan sonra uygun benim için.görüşmek üzere

arkadaşlar yaz geldi yazzzzzz bisiklet sezonu tamamiyle açıldı izmir olarak güzel şeyler yapalım hazır 2 aylık da izin almışken ayarlayın bişiler gençler biz yaşlandık artık iş iszde bitiyo hadi bakalım izmirli olmak ayrıcalıktır

Selamlar
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. Biz daha rahat karar verebilmek için dün eşimle bisiklet kiraladık ve gezdik.Scott reflex 20 ve beldesan(çok hantaldı). Trek, sedona, whistle ,kron için karşılaştırma tablosu hazırlıyorum ve bir iki hafta daha kiralayıp karar vermek istiyoruz.
Umarım bir gün bir gezi de tanışırız.
Not: Bu tip gezi organizeleri yapılıyormu ve belli bir merkez varmı?

Slm arkadaşlar ben ankaradan ismail GAzi üniversitesinde okuyorum.Bu sene üniversite ile yaz kampını çeşme de yapacağız.Çeşme hakkında hiç bilgim olmadığı için sizden yardım almak istiyorum İZMİRLİ arkadaşlar.ACABA
çeşme de çadır kamp yeri var mı?
Varsa denize yakın mı?
Fiyatları uygun mudur?

Ben bisikletimle gelecem İZMİR den çeşmeye kadar pedallıyacam 5 gün kamp yapacaz biri bana yardımcı olursa sevinirim ...

ŞİMDİDEN teşekkürler izmirli arkadaşlara ve yardımcı olan arkadaşlara....

@guvden

Haftalık gezi programlarını aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.

(link)
(link)

slm.başlangıç için ekonomik bir bisiklet seçimi cok daha ıyı olur.normal bir bisiklete binmeden ıyısin kıymetide bilinmiyo bence,piyasada bildiğim kadarıyla ekonomik olarak sedona scud,kron xc500,kron zoxes,sedona borla ,geotec in modellerı var ama şuan binersiniz belli bir mesafe kaydettikten sonra eksık gördüğünüz yerleri cıkacak bu yüzden zamanı gelıncede keşke daha ıyısını alsaydm demeyin,durumunuz ıyı ise ıyı bır bisiklet alabilirsiniz,tabiki sonuçta siz bileceksiniz.insallah bir yardımım olmuştur,sizi kararsızlığa itmemişimdir.

Geri