Yıllarca başka illerde çalıştım, İzmir'in yolları kadar kötü yolu köylerde gördüm sadece.Oralara da her yaz zift döküp mıcır atıyorlar, bir süre sonra İzmir'in şehir içi yollarından daha iyi oluyor.
İzmir'in yollarının berbatlığı artık efsane olacak düzeye geldi. Yol boyunca paralel uzanan yağmur suyu tahliyesi için yapılan kanalların 60-70 cm genişliğindeki metal demir kapaklarını ancak trafik özürlü, hiç araç kullanmamış birisi planlayabilir.Böylesine tehlikeli bir çalışma şehir planlamacılığı ile uyuşmuyor.Bazı yollarda bu "kapaktan yollar" 100-200-300 metre falan devam ediyor.Bazı yerlerde de tam virajda var bu kapaklar, mesela Konak alt geçidinde.Hava yağışlıysa 2 tekerlekli araç kullananlar oradan geçerken eminim çok küfür ediyordur.Benim önerim o kapakların üzerinin kaymaz malzeme ile kaplanması.Ayrıca halen o kapaklar yapılmaya devam ediliyor.Mesela Bayraklı köprüsünden inip Antınyol'a çıkış yapılan yolun sağında.Yada Bahçelievler'den Altınyol'a çıkışta yada Bahçelievler'e girişte.Girişteki kapakları koyalı neredeyse 1 ayı geçti, oradaki kapak çalışması bitti.Ama kapaklar ile yol arasında kalan kot farkı halen düzeltilmedi.Araçlar orada tamamen durup kaldırım çıkar gibi çıkıyor o kapakları.Aynı şekilde Girne bulvarındaki yine yol boyu uzanıp giden kapaklar var.Islakken tam kabus.Kim hangi akla hizmetle yaptı bunları gerçekten merak ediyorum.Ben bu konunun eğitimini almadım, maaş falan da istemiyorum.Bir iş yapacakları zaman sorsunlar bana, araştırayım internetten, dosyamı hazırlayayım.Çok ciddiyim.Bu nedir yav?Hangi çağda yaşıyoruz? Binbir çeşit malzeme var artık. Şu şehirde yolların bu kadar kötü olmasını ben kabul edemiyorum arkadaş.Sonra Altınyol'un ortasındaki çiçekleri sulama işi nedir?! Orada çiçek olmayıverse ortaçağa geri mi dönecez?Orada da bitki olmayıversin yav.Beton olsun orası.Zaten zor kaldırıyor o yol trafiği bir de zırt pırt ortadaki bitkilerle uğraşmak için sol şeridi kapatıyorlar.Yahu kim görüyor o çiçekleri? Sol şeritten 80'le 100'le giderken sürücüler çiçekleri mi seyrediyor?Konu biraz bisiklet yolundan saptı ama bu saydığım işler neden bisikletler için şehir yolları bir kabus onu da anlatıyor.Çünkü bunlar aynı kafaların aynı plan proje ekibinin işleri.Bunları kim yapıyor tanımam, Hatta Aziz başkanı da çok severim, bisikletler için bir sürü çalışması vardır, bu vesile ile teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.Ama şehir içi yollar hakikaten el atılması gereken bir konu diye düşünüyorum.