Scudo Sports

İzmir

merhaba bornovadan murat bankacıyım uzun soluklu bisiklet arayışımdan sonra carraro daytone 436da karar kıldım ki 4 gün oldu sanırım üstünden nerdeyse inmiyorum diyebilirim gerçekten büyük keyif. bisiklet sevdalısı birçok kimseyi görmekte beni çok memnun etti biraz daha performans açısından kendimi yeterli gördüğümde kısa veya uzun soluklu turlara katılımcı olmayı düşünüyorum. herkese merhaba, sevgiler saygılar.

Scudo
Merhabalar, ismim Çağatay. Kısmetse 2 gün sonra benim de bir şehir bisikletim olacak. Balçova'da oturuyorum. Ege Üniversitesi öğrencisiyim. Beraber pedallamak dileğiyle :in:

Balçova'da oturuyorum arkadaşlar, beraber pedallamak isteyenler varsa birşeyler organize edebiliriz.

@volkert

Malesef insanlarımızın enteresan huyları var. 2 metre genişliğinde kaldırımda 4 kişi yanyana yürümek gibi. Sanki başka insanlar kullanmıyor o kaldırımı, şahıslarına özel. Bilinçlendirme nasıl yapılacak bilmiyorum. 2 gün sonra ben de bir şehir bisikleti alarak aranıza katılacağım. İlçeler ve şehirler arası yol yine problem değil bu bağlamda anca şehir-içi gezintilerde yayalardan yana çekincem yok diyemem. Aniden önüme birileri atlarsa, yanyana yürüyen insanların yolu kapatması vs. Deneyip göreceğiz :)

Herhangi bir organizasyon tertip edilirse konvoy halinde tur vb, haberdar edilmek isterim. Katılmak heveslisiyim. İyi forumlar..

@volkert

Fuar koşu pisti,(Tartan pist)yan yana 6-7 kişi yürüyüp orayı kapatıyorlar,pisten çıkmak zorunda kalıyorsun koşarken.Tartan pisti kapatıyorlar bisiklet yolunu kim takar :) hiiç kendimizi üzmeye gerek yok.Yanlarından geçip gideceğiz frensede fren napalım:)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Merhaba Çağatay, hayırlı olsun şimdiden. Bisikleti alınca bu başlık altından haberleşelim.

Teşekkürler Özgür. Ben ve Scott Sportster 30 sahibi arkadaşım arada sırada beraber pedallayacak arkadaşlar arıyoruz. Buradan birşeyler ayarlarız artık.

• Beğen
Tepkiler: Özgür BOZKURT
Aldığım bir maili sizlere sunuyorum.Konuyla ilgili görüşleriniz var ise tura çıkacak arkadaşlara yönlendireceğim,teşekkürler.
ben bisiklet konusunda pek tecrübeli değilim.. ama izmir muğla arasını bisikletle gitmek istiyorum.. arkadaşımla birlikte izmirden yola çıkacağız 8 günde fethiyeye varmak istiyoruz..

kamp yapmak istediğimiz yerler şöyle

çeşmede otobüsten iniş.. (yüzme yeme içme yüzme sonra bisiklet turu başlıyor..)
1. kamp yeri güzel bahçe çeşme güzelbahçe arası 53 km. 53 km yol sürdükten sonra çadırları kurup yemeklerimizi yiyip akşam yüzmesi ardından güzel bir uyku.. sabah yola çıkıp doğanbey tarafına
2. durak doğanbey-payamlı.. güzelbahçeden 33 km.. doğanbeyde kahvaltı ve ardından akşama kadar deniz tatili.. akşam güneş etkisini azaltınca yemek ve ardından özdere
3.durak özdere.. doğanbeye 23 km.. özdere de balık tutma yüzme kitap okuma vs uyku dinlenme ertesi sabah yolculuk kuşadası.
4. durak kuşadası.. özdere kuşadası arası 35 km.. fakat bira fazla sürüp soğucaklı veya güzelçamlı taraflarına gitmek güzel olabilir.. orada da da bir gün konakladıktan sonra didim
5. durak didim kuşadasından 65 km mesafede.. mesafe diğer mesafelerden biraz uzun olduğu için süre planımıza sürme hızımıza göre mola sayımızıa göre didimdeki konaklama şeklimiz değişebilir.. fakat ertesi gün eğer bulabilirsek tekneyle bodrum.. yoksa ören tarafından sürüşe devam etmek istiyoruz..
6.durak bodrum didim bodrum arası pedallamadığımız için bodrumda kalmayıp 20 25 km örene doğru pedalladıktan sonra kafamıza göre bir yerde konaklamak istiyoruz.. sonraki durak ören
7. durak ören.. bodrum ören arası 60-65 km ama 20 25 gittiğimiz için geri kalan 40 km yi gittikten sonra uygun bir kamp yeri ideal olur.. ordan köyceğiz mevkine gitmek istiyoruz.. neredeyse 100km.. çok yorucu olacak..
8. durak köyceğiz.. ören köyceğiz arası ve köyceğiz fethiye arası beni çok korkutuyor açıkçası.. 90 biri 70 biri.. iki günde 160 km pedallayabilirmiyiz bilmiyorum.. ardından da otobüse binip ankaraya gelmeyi planlıyoruz..

bu durak yerlerinde bildiğiniz uygun ve güzel kamp yerleri veya bakir koylar biliyor musunuz??
yolculuğum için önerileriniz olabilir mi??
teşekkür ederim..

Öncelikle çok güzel bir yolculuk olacak gibi gözüküyor, yola çıkacak arkadaşlara gıpta ettim :)

Bu güzergahta bakir koy olacağını sanmıyorum ama sanmamak başka şey bilmek başka bir şey.Ben bilmiyorum bu güzergahı.

3. durakta kitap okuma denmiş.Ben olsam taşımazdım çünkü zaten kısa bir tatil turu.Kitap okunmayıversede olur bence.Ben olsam kitap almazdım yanıma.

Sen şehir-içi mi düşünüyorsun yoksa uzun mesafeye de sıcak bakıyor musun? Ben bisiklette biraz kondüsyon edindikten sonra arkadaşımla 100 km üzeri mesafelere gitmeyi planlıyoruz. Kondüsyon edinene kadar şehir içinde takılacağız. Sen ne şekilde kullanıyorsun? Şehir-içi yada uzun mesafe?

Kardeş biz hemen hemen her gece saat 1:00 de toplanip 30 km yol yapiyoruz balçovadan çıkıp göztepe konak alsancak sonra alsancakta çimlerde biraz oturup makara sohbet ettikten sonra tekrardan aynı rotadan dönüş yapıyoruz ;) hafta sonlarida sabahtan çıkıp uzun yol yapiyoruz yada manastır vs takılıyoruz ;)

Arkadaşlar her gece 01:00 de toplanıp balçova, göztepe, konak, alsancak yapıp dönüyoruz... dilerseniz müsait oldukça katılabilirsiniz ;)

adım kaan: 0542 457 92 40 ;)

ortalama en az 5 kisi gidiyiruk ama toplamda 8,9 kisi oluyoruz yolda takilan tanistigimiz harici :p

İyi günler başkanım

Profesyonel anlamda olsun hobi anlamında olsun gün geçtikçe artan bisiklet kullanıcıları bisikleti bir ulaşım aracı olarak benimsiyor. Mazgalların bisiklet geçişine uygun paralel olmayan!, yamaya ihtiyaç duymayacak uzun ömürlü asfaltlardan, bisiklet yoluna kadar etap etap çağdaş izmir'imizi bu konuda daha yaşanır bir hale getirmek konusunda talebimiz var.

saygılarımla

diyerekten kısa yollu bir mesaj gönderdim konunun ana temasını belirtmek yeterli geldiki izmir'de önceden araba kullanıcısı olarak hiç farketmediğim birşeyi içine girince farkeder oldum. cevap almayacağımın da farkındayım ama konu hakikaten üstüne düşülmesi sayının arttırılması ve değişik aktivitelerle desteklenmesi gereken bir konu farkındalık yaratmak için bizlere iş düşüyor. konuyu açan arkadaşa teşekkürler

Yıllarca başka illerde çalıştım, İzmir'in yolları kadar kötü yolu köylerde gördüm sadece.Oralara da her yaz zift döküp mıcır atıyorlar, bir süre sonra İzmir'in şehir içi yollarından daha iyi oluyor.

İzmir'in yollarının berbatlığı artık efsane olacak düzeye geldi. Yol boyunca paralel uzanan yağmur suyu tahliyesi için yapılan kanalların 60-70 cm genişliğindeki metal demir kapaklarını ancak trafik özürlü, hiç araç kullanmamış birisi planlayabilir.Böylesine tehlikeli bir çalışma şehir planlamacılığı ile uyuşmuyor.Bazı yollarda bu "kapaktan yollar" 100-200-300 metre falan devam ediyor.Bazı yerlerde de tam virajda var bu kapaklar, mesela Konak alt geçidinde.Hava yağışlıysa 2 tekerlekli araç kullananlar oradan geçerken eminim çok küfür ediyordur.Benim önerim o kapakların üzerinin kaymaz malzeme ile kaplanması.Ayrıca halen o kapaklar yapılmaya devam ediliyor.Mesela Bayraklı köprüsünden inip Antınyol'a çıkış yapılan yolun sağında.Yada Bahçelievler'den Altınyol'a çıkışta yada Bahçelievler'e girişte.Girişteki kapakları koyalı neredeyse 1 ayı geçti, oradaki kapak çalışması bitti.Ama kapaklar ile yol arasında kalan kot farkı halen düzeltilmedi.Araçlar orada tamamen durup kaldırım çıkar gibi çıkıyor o kapakları.Aynı şekilde Girne bulvarındaki yine yol boyu uzanıp giden kapaklar var.Islakken tam kabus.Kim hangi akla hizmetle yaptı bunları gerçekten merak ediyorum.Ben bu konunun eğitimini almadım, maaş falan da istemiyorum.Bir iş yapacakları zaman sorsunlar bana, araştırayım internetten, dosyamı hazırlayayım.Çok ciddiyim.Bu nedir yav?Hangi çağda yaşıyoruz? Binbir çeşit malzeme var artık. Şu şehirde yolların bu kadar kötü olmasını ben kabul edemiyorum arkadaş.Sonra Altınyol'un ortasındaki çiçekleri sulama işi nedir?! Orada çiçek olmayıverse ortaçağa geri mi dönecez?Orada da bitki olmayıversin yav.Beton olsun orası.Zaten zor kaldırıyor o yol trafiği bir de zırt pırt ortadaki bitkilerle uğraşmak için sol şeridi kapatıyorlar.Yahu kim görüyor o çiçekleri? Sol şeritten 80'le 100'le giderken sürücüler çiçekleri mi seyrediyor?Konu biraz bisiklet yolundan saptı ama bu saydığım işler neden bisikletler için şehir yolları bir kabus onu da anlatıyor.Çünkü bunlar aynı kafaların aynı plan proje ekibinin işleri.Bunları kim yapıyor tanımam, Hatta Aziz başkanı da çok severim, bisikletler için bir sürü çalışması vardır, bu vesile ile teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.Ama şehir içi yollar hakikaten el atılması gereken bir konu diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
Uzun yola çıkıyorum ben de, 100 km civarı olan turlar sorun değil. Bu cumartesi ve pazar Urla turu var. Hepberaber katılabiliriz gençler :)

• Beğen
Tepkiler: zkyurduseven
Geri