Scudo Sports

İzmir

Scudo
23 Kasım Pazar, Gaziemir-Sarnıç-Buca Gölet Turu

Parkur : Konak-Karabağlar-Gaziemir-Sarnıç-Buca Gölet
Toplanma Saati : 09:00
Toplanma Yeri : Konak İskele

İzmir’in en güzel mesire yerlerinden biri olan gölete bu hafta farklı bir yoldan gidiyoruz. Gölete her zaman yaptığımız gibi Buca üzerinden değil, bu sefer Sarnıç yolundan gideceğiz. Pazar sabah sporunu yapmak isteyenleri Konak İskelesinde bekliyoruz. Konakta buluştuktan sonra ilk zorlu etap varyant yokuşu. Varyantı çıktıktan sonra Üçyol sapağından Karabağlar istikametine, oradan da Gaziemir’e ulaşacağız. Gaziemir’de verilecek kısa molanın ardından Sarnıç üzerinden Buca Gölet’e ulaşıyoruz. ((link)) Mola, yemek ve dinlenme sonrasında Konak’a dönüş yapılacak. Grubumuz Konak’tan sonra Balçova Kipa Spor Günleri standımıza katılmak üzere yola devam edecek. İsteyenler Balçova etabına gelebilir.

(METEOROLOJİ’DEN ALINAN BİLGİYE GÖRE PAZAR GÜNÜ HAVA KUVVETLİ SAĞNAK YAĞIŞLI GÖRÜNÜYOR. AŞIRI YAĞMUR YAĞMASI DURUMUNDA TUR İPTAL EDİLECEKTİR.)

29-30 Kasım Spil Orman Kampı

29-30 Kasım haftasonunda Spil Dağı Milli Parkı Bisiklet Turu ve Kampı yapılacaktır. Katılımcı sayısına göre dağ evi kiralanacaktır. Bu tura katılmak isteyenlerin 0541 423 02 35 no'lu telefondan rezervasyon yaptırmaları veya gezi@izmirbisiklet.org adresine mail atmaları gerekmektedir. Cumartesi günü bisikletler ile Sütçüler köyünden Spile çıkılacak Pazar günü öğleden sonra dönüş yapılacaktır. Eşyalar bisiklet ile taşınacaktır. (Ücret kişi başı 25 YTL)

Balçova Kipa Spor Günleri (20-23 Kasım)

Kipa tarafından "Sağlık İçin Spor" sloganı ile düzenlenen Balçova Kipa Spor Günleri etkinlikleri 20 Kasım Perşembe günü başladı. Spor ve sağlık ürünlerinin sergilendiği çeşitli firma ve markaların standlarında Sağlıklı Yaşam için gerekli bilgileri ve malzemeleri bulabilirsiniz. Dernek standımız Spor Günleri Etkinliklerine "Scott ile Bas Pedala" yarışması ile ayrı bir renk katacak. Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek zamana karşı bisiklet yarışında sürpriz hediyeler sizi bekliyor. Tüm bisikletseverleri Elite bisiklet simülatörü üzerinde yarışmaya davet ediyoruz.

Dernek Çalışma Toplantısı

17 Kasım Pazartesi günü dernek gündemindeki konuları görüşmek ve 2009 yılı projeleri üzerinde çalışmak üzere çalışma grubu toplantısı yapılmıştır. Toplantı sonucunda aşağıdaki işlerin öncelikli olarak yapılması kararlaştırılmıştır.

- TAKEV okulları bisiklet semineri ve eğitimleri

26 Kasım Çarşamba

Saat 14:30-16:00

Konferans salonunda Türkiyede ve Dünyada Bisiklet Sunumu

Okul bahçesinde uygulamalı bisiklet sürüş,trafikte güvenli yolculuk ve grup halinde yol alma eğitimleri

Bisiklet firmaları tarafından bisiklet parçaları bakımı ve onarımı konusunda sunum yapılması

Hediye Çekilişi ve okul çevresinde bisiklet turu

- Dernek üyelerine hediye edilmek üzere yılbaşı takvimi bastırılması (masa veya duvar takvimi)
- Bisiklet Taksi Projesi için İzmir Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşme için randevu talebi

- Tamir Edilmeyi Bekleyen 17 adet bisiklet için yedek parça alınması

- İzfaş Dernek Merkezi yer talebi cevap yazısı

- Eski Havagazı Fabrikası restorasyonu sonrasında uygun olabilecek alanların derneğin kullanımı için tahsisi

- Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir Belediyesi ile bisiklet yolları ve park yerleri konusunda görüşme

- Üniversitelerde bisiklet toplulukları ve kulüpleri kurulması için Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlıkları ile görüşme

- Balçova Kipa 20-23 Kasım stand kurulması

- Bisiklet Mağazalarına karton stand, tanıtıcı logo, çıkartma, broşür desteği

- İzmir-Atina Turu, Cumhuriyete Pedal Turu, Atam Yolundayız Bisiklet Turları hakkında tanıtıcı broşür hazırlanması, basılması

- Web sitesinin komple yenilenmesi ve İngilizce bölümünün devreye alınması

- Her ay düzenli olarak Konak Belediyesi Kültür Merkezi veya Fransız Kültür Merkezi'nde Bisiklet Konulu sunum.

- Haftasonu turlarının bisiklet mağazalarında sonlandırılması konusunda çalışma yapılması

- Ayın ürünü uygulaması

- Fuar Lozan kapısı girişindeki bisiklet parkının görünür hale getirilmesi ve etiketlenmesi

- Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde Konak Kültür Merkezi önünde bulunan bisiklet park yerinin Belediye Zabıtaları tarafından sökülmesi konusunun Zabıta Müdürlüğü ve Hemşehri İletişim Merkezine bildirilmesi.

- Aylık süreli bisiklet dergisi çıkarılması konusunda ön çalışma yapılması

- 27-30 Kasım tarihlerinde yapılacak Travel Turkey Fuarına katılım. İki adet bisiklet taksinin fuarda sergilenmesi

- Kemalpaşa Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından derneğimize yapılan başvuru ile gündeme gelen Kemalpaşa-Torbalı yolunun güvenlik şeridinin bisiklet yolu olarak düzenlenmesi. Liseye köylerden ve Kemalpaşa merkezden bisikletleri ile gelen öğrenciler için yolun uygun hale getirilmesi.

Bisiklet Acil Yardım ve Danışma Hattı 0541 423 00 35

İzmir Bisiklet Derneği,2008
www.izmirbisiklet.org

@izmir_bisiklet

gerçekten göz dolduruyor, bisikletin gelişmesi hakkettiği değeri alabilmesi için yapılan bunca çalışmanın hepsinin başarıyla nihayetlenmesini diliyorum.. ayrıca derneğimizin gezileri gerçekten çok renkli geçmektedir, cennet izmir, bisikletlerle çok daha canlı ve güzeldir, keşfetmek isteyenlere duyrulur :Skull-175

yağmur yağsın hepimiz isteriz ama yarın değilde başka bi gün yağsa :)

Gaziemir'den nerden size katılabilirim ?

@dreamboys69

işte yani yıllarca bu işle uğraşıp ustası olacağım (ALLAHIN İZNİYLE TABİ) :d

bir bucalı olarak bu turun yapılmasını çok istemiştim..ancak yine iş dolayısıyla katılamıyorum..tüm arkadaşlardan özür dilerim:(umarım yağmur yağmaz ve güzel bir tur olur..herkese kolay gelsin

@hakanyesilyurt

Merhaba Hakan Bey, gelirseniz görüşürüz, beklerim. Siz galiba Buca'da oturuyorsunuz. Bizim de Buca'da hipodromunun orada bir evimiz var. Ama orada oturmuyoruz şimdilik. Çalışmaya başlayınca orada oturacağım sanırım. Görüşmek üzere...

ben de bu turun yapılmasını çok istemiştim! ama vizelerim olduğu için katılamıyorum... :(

boşu boşuna tura gitmemezlik yaptım. :( Hava hiçde yağışlı değildi öğlene kadar.

Spil Dağı Organizasyonu iptal olmuştur, onun yerine 30 Kasım Pazar günü Doğal Yaşam Parkı Açılışına -Sasalı 'ya tur düzenlenecektir.

Parkur : Karşıyaka İskele-Bostanlı-Mavişehir-Sasalı
Toplanma Saati : 09:00
Toplanma Yeri : Karşıyaka İskele

Kaynak : Şu anda (17:24) İzmir Fuarı İzmir Bisiklet Derneğinden

Erdal SIRAL
Atilla AKAGÜNDÜZ tarafından iletilmiştir.

• Beğen
Tepkiler: @ R D @
Evet bende dün turun iptal haberini aldım :)

Bana pek sürpriz olmadı bu iptal , geçen hafta da '' sözde '' yağmur olduğu için tur iptal olmuştu :) sarnıç gölet turunu bi arkadaşımla yaptım , güneşinde maşallahı vardı .

Malesef bende sabah saat 7 gibi ismail bey ile telefon görüşmesi yaptım turun iptalini kendisinden öğrendim, havanın yağışlı olacağını söyledi bu sayede bende evden çıkmadım . Aksine hava güzeldi, çıkmadığıma pişman oldum ve günüm kötü geçti , organizasyonların daha dikkatli yapılmasını ,yetkili kişilerin bu konuya biraz daha hassas davranmalarını istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nuri O.
Arkadaşlar bende izmir fuarında açılan dernek standın da öğrendim, burda bağlantı da olduğu için sıcak haber olarak geçeyim sizlere istedim :)

Bu arada , cumartesi ve pazar günü meteroloji sitesinden bakarsanız sağnak yağışlı olduğu görünüyor , pazar günü sasalı da iptal olur büyük ihtimalle , bence duyuru yapılmasın ;)

• Beğen
Tepkiler: hakanyesilyurt
gölet turunun iptal olduğunu bilmiyordum.yazık olmuş..hava aksine çok güzeldi.güzel bir turu kaçırmışsınız..umarım sasalı turu iptal olmaz ve bend gelebilirim:)

ben Uğur.. sinema/tv öğrencisiyim.. Narlıdere'de kalıyorum bu dönemlik.. yakın zamanda bisikletim geldiğinde birlikte turlar yapmak güzel olur.. herkese selamlar..

• Beğen
Tepkiler: simplonmurat
Geri