Scudo Sports

İstanbul'a bisiklet yolu müjdesi

Scudo
Binaenaleyh, Binalininin aleyhine her şey...
Gökkuşağı na yol yaparım dese ne fayda.. :koptum:

Turkiyede işlemez bu sistem saten ya o yüzden bisiklet yoluna karşıyım ben. Kanuni olarak ş sağ serit mevzusu bizik olsun bu gündeme gelsin.

Sürücülere cezadan önce bi tv da kamu spotu her saatte 1 insanlarin beynine kazinsin bunun eğitimi verilsin sonrasinda da cezai yaptirimlar gelsin. Şu an yaya geçidinde daha çok aracin durdugunu goruyorum ceza var gibi bişiler dönmüştü daha saygıli olduklarini düşünüyorum. Bisiklet için de boyle şeyler yapılabilir belki.

Hem yürüyüş yolu yok ki bebek arabasi sürücüsü giriyor bisiklet yoluna. Koşan adam antreman çıkıyor giriyor bizim demek istemiyorum çünkü bisiklet yolu yapınca yukarida da zikreden arkadaslarin oldugu gibi maviye boya geç boyle yol olmaz ki.

Insanlara saygiyi öğretelim bisiklet yolu olmasin işlemeyen bir sistem ve maliyeti var bi de sonra ş kadar yatirim yaptik muhabbeti falan filan..

Sağ şerit hakkimiz olsun herkes bunun farkinda olsun oh ne ala yola para dökmektense :harika:

Yine kendi kendimize konusurz biz boyle amaan devam yol kenarlarinda sürtmeye :koptum:

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Sağ şerit zaten kanunen bisikletlilerin paylaşımına açık.

Lakin hızın 30 km/saat ile sınırlanmadığı ve bizzat yolun tasarımı ile de bu sınırlamaya uymanın kaçınılmaz kılınmadığı yollarda sağ şeridi bisikletli ulaşım için bugün itibarıyla makul ve yeterli bir çözüm olarak göstermek bisikletlilerin ölümüne ve yaralanmasına davetiye çıkarmaktır. Dünyanın hiçbir yerinde çözüm olarak görülmeyen bir uygulamayı, yani araç ve bisikletlilerin aynı zemini kullandığı bir ulaşım çözümünü, istediğimiz olmuyor, taleplerimiz karşılanmıyor diye ehvenişer kabilinden makul ve razı olunacak bir çözüm olarak görmenin mantıkla, bilimle, standartlarla, yönetmeliklerle, izan ve vicdanla uyuşan hiçbir yanı olamaz. Hız sınırının 30 km/saat üstünde olduğu ve hiçbir ayırıcı ile güvenlik kriterinin yerine getirilmediği bir yolun sağ şeridini "her yaştan ve kapasiteden" insana (çocuklara, kadınlara, yaşlılara...) "hadi burayı kullanın, kullanın ki paylaşım kültürü gelişsin, sürücüler bize alışsın, zaman içerisinde bisiklet kültürü yaygınlaşıp otursun, herkes birbirine saygı duymayı öğrensin" diyerek önermek çılgınlıktır. Bisikletli ulaşım aktivizminin Türkiye'deki çılgın projesi de bu olur herhalde.

Bisikletli ulaşım hakkı herkes için talep ettiğimiz, herkes için mücadelesini verdiğimiz bir haktır. Asgari bilimsel kriterlerin bile altına düşen uygulamaları çözüm olarak önermeye kimsenin hakkı olamaz. Bizler bisikletli ulaşımı herkes her yere güvenle ve rahatça, başka ulaşım türleriyle de entegre olarak ulaşsın diye istiyoruz, savunuyoruz. Hep söylüyorum, yine söyleyeyim, herkes aynı fiziksel ve işlevsel kapasiteyi, tecrübeyi taşımıyor, herkes aynı amaçla da bisiklet sürmüyor, bisikletin sürüldüğü "yol" herkesin bisiklet sürebildiği bir yol olmalıdır, her hızda, her amaçla. Çocuklar da o yolları kullanarak okula gitsin, kadınlar da o yolları kullanarak işe güce gitsin, yaşlılar da o yolları kullanarak çarşıya pazara gitsin. Aramızdan bazılarımız bisikleti iyi kullanıyor, hızlı kullanıyor, ustaca kullanıyor, her gün kullanıyor, turlara katılıyor, performans denemeleri yapıyor diye zihnimizde sadece o "bazılarımızı" temsil eden bir bisikletli "tipolojisi" için bisikletli ulaşımda çözüm aranmaz. Çözüm herkes için aranır. Bisikletli ulaşımın esas gayesi de budur.

Bu konu hakkında ne kadar konuşsam azdır, yine susuyorum.

Hani siyaset yasaktı forumda! Söylem, görevi başında bir belediye başkanı tarafından söylenmiş olsaydı siyaset olarak yorumlamazdım. Ancak seçim öncesi adayın vaati olunca durum farklılaşıyor. Bu da siyaset olarak değerlendirilmeyecekse bundan sonra hiçbir başlık siyaset olarak değerlendirilmesin.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
(link)

Bu linkin altına görseller koymuşlar... 1 tane bile gerçek bisiklet yok. Tek bir tane bile. Sadece illüstrasyon bisiklet görselleri kullanılmış. Zaten görsellerin de çoook büyük çoğunluğu bizim de istediğimiz şekilde, kaldırım ve araç yolundan ayrılmış bisiklet yollarının illüstrasyonları. Çok az sayıda fotoğraf var. Pek çoğunun nerede olduğuna dair hiç bir fikrim yok. Bakın mesela bir adet fotoğraf:

18-6de99dec-30d5-449c-8cd2-f85937578682.jpg

İnsan şu fotoğrafı koyarken utanır ya. Çok değil 50 metre ötede insanlar bisiklet yolunda yürüyorlar. Neden? Çünkü kaldırım maviye boyanınca o yol bisiklet yolu OL-MAZ..... Eğer bir bisiklet yolu kaldırımdan ve araç yolundan ayraçlar kullanılarak ayrılmadıysa o yol bisiklet yolu olarak kullanılamaz.

Bugün başlığı okuduktan sonra dile getirdiğim yolun videosunu çektim. Risk alıp Emirgan-Bebek arasındaki bisiklet yolunda tıngır mıngır bisiklet sürdüm. Youtube'a yüklensin diye bekliyorum.

Bir de.. @mmakif

Hocam.. Ben yolun sağ yanında sürerim. Sorun değil. Gerçekten. Muhtemelen sen de alışmışsındır. Ama eşim yanından geçen arabalardan ötürü çekiniyor. Kayınvalidem hala "Ay bisiklete ya araba çarparsa" diye beni bisiklet sürmekten vazgeçirmeye çalışıyor. (ki korkmakta haklı da) Sonuçta 1.5 metre kuralı her zaman her yolda yerine getirilemeyebiliyor. Mesela tek gidiş dönüş olan bir yolda bir otobüsün 1.5 metre alan sağlaması oldukça zor. Ancak... Fiziksel olarak araç yolundan ayrılmış bir bisiklet yolunda, böyle bir durumun yaşanması söz konusu değil.

Bizi düşünme. Yani sen, ben, forumda yazanların %99.99'u sağ şeritte bisiklet sürmekten çekinmeyenleriz. Ancak biz azınlıktayız. Bisikletin geniş kitlelere ulaşabilmesi için bisiklet sürmekten çekinen kişilere ulaşmamız lazım. Sallıyorum kayınvalidem bizi ziyarete geldiğinde tıngır mıngır bir hızla da olsa güvenle bisiklet sürebildiği zaman her şey çok daha farklı olacak. Ben onu hayattttttttta sağ şeritte bisiklet sürmesi için ikna edemem. Korkar. Ancak yalnızca bisikletlerin olduğu bir bisiklet yolunda gayet bisiklet sürebilir.

Bu nedenle ne sağ şerit, ne de mavi kaldırımlar... Gerçek bisiklet yolları.

@hakan hoca

Bugüne kadar söz verdiği bisiklet yollarını yapmayan bir belediyenin aynı partiden adayı yine astronomik vaatlerle insanları kendine oy vermeye çağırıyorsa bütün bisikletliler bu ucuz popülist siyaseti ifşa etmelidir. Adı Binali de olsa, Ekrem de olsa. Kim bisikletlilere yalan söylüyor, onların ümitlerini oya tahvil edip sonra da hayallerini yıkıyorsa onun karşısında olmalıyız.

Bununla uğraşacağınıza "hani siyaset yoktu" diyorsunuz. Konu bisikletli ulaşımsa ve bisikletlilerin haklarıysa bu forumda siyaset, gerektiği kadar yapılır ve gerektiği kadar da yapılıyor. Kime oy vermeyeceğimizi bilmeyelim mi, kimin bize yalan söylediğini, vaatlerini yerine getirmediğini anlatmayalım mı?

Yurdumuzda bir çok yöreye, şehir planlamacılarla oturulup çok güzel yollar yapılabilir ama İstanbul için hiç umudum yok...
Hele belediyeciliğin rantiyeye döndüğü Yeditepe de ellerinden gelse yaya kaldırımlarını bile imara açarlar...

Benimde sana 23 Haziranda bir müjdem var Cinali Bey takipte kal. :komik:

@caglara. @bisikletgundemi Dogru söylüyorsunuz bir bakima ama kafamda soru işaretleri var :) neyse herkes fikrini paylaştıkça doğruya ulaşılır sanirim.

Bisiklet yolu varken normal yolu kullanmam suç mudur ? Mesela ist. Sahil seridi anadolu yakasi kadikoyden pendige bisiklet yolu var ben ve bir cok arkadas yoldan devam ediyoruz.

@mmakif
Ben de aynı yolda kullanıyorum otomobillerle beraber ama bisiklet yolu olan yerde karayolunu kullanmak suç, polis çevirse ne yapacak ? Ülkemizin uygulanmayan saçma kuralları

• Beğen
Tepkiler: makifir

Buyrunuz efenim. Taze taze dün çektim. Emirgan - Bebek arasında belediyemizin bizlere sunduğu bisiklet yolu. Çok bir şey değil. 16 dakika topu topu. Hatta 16 dakika bile değil. 4. dakikadan 9. dakikaya atlarsanız sevinirim. Malum arada bisiklet yolu "buharlaşıyor"

Gel de hadi inan.

Edit: Ahahauhahuhdua yalnız thumbnail otomatik geliyor ya. Haaaarika olmuş. Resmen içeriği açıklıyor :)

• Beğen
Tepkiler: ag249
Işte bunu diyorum bu işin bir temeli vardir sonuçta ben cevre mühendisi veya kim ilgileniyorsa değilim fikir sunariz ama değerlendiren kurum veya kişi neresi ? Bisiklet yolu ayri bir yol olcaksa olsun olmicaksa vergilerimizden şundan bundan arttirilior gerçi yapılsin ama bisiklet yolu varken yok yolda sürmek yasak felan bu olmasin. Ama yine boyle olunca para gidiyor hem kullanmadigimiz hem keyfe keder gezmek isteyenlerin kullandigi bi sey olcak ne bana ne ona yarayacak ne yapsak elimizde kaliyor.

Ya tam yapilmali ki ist.da napcaklar da tam yapcaklar şehrin düzeni yillardir dar yollari iç taraflarda sahili demiyorum. Bilinçli insan yetiştirilmeli inş olur eskiye nazaran daha iyi bence insanlar selam veriyor mutlu ediyor saygisizlarin kafalari değişir inş bu da eğitim, yolda bisikletçi görme ve kamu spotu kanunlarla olur gibi gibi

@hakan hoca
Ben başlığı görünce direk şikayet ettim, ama bir şey olmadı tabi

@bisikletgundemi
Yine de bir adayın seçim propagandasını müjde diye başlık açıp foruma taşımak ayıp. Forum yönetimini de yadırgıyorum buna izin verdiği için.

Her şey çok güzel olacak!

• Beğen
Tepkiler: esekercioglu
İspark için bisiklet yolunu ortadan kaldıran zihniyet, şimdi kalkmış İstanbul’a bisiklet yolu yapacağız diyor. Hadi oradan.

@hgercek

Haklı veya haksız olması 23 Haziranda seçim olacağı gerçeğini değiştirmiyor.

@bisikletgundemi
Niye üzerinize alındınız bilmiyorum ama ben başlıktaki ilk mesaj için yazmıştım. Seçim vaadi için başlık açılması siyasetin dik alasıdır.
Ayrıca mesajımdan da anlaşılacağı üzere Ülkeyi/Şehiri yönetenlerin sorumluluk alanları ile ilgili yaptıkları veya yapmadıkları ile ilgili olumlu/olumsuz eleştirilerin siyaset olduğunu düşünmüyorum. Bu bakımdan bisiklet yolları ile ile ilgili varsa eleştirilerinizin siyasi amaç gütmeyen bir başlıkta konuşulmasının daha uygun olacağını düşünmekle birlikte başlıktaki diğer mesajlara cevap hakkı niteliğinde olmasından dolayı karşı da çıkamıyorum.

Geri