Scudo Sports

istanbul boğaz yüzme maratonu

zaten kayıtların süresi geçti...
hem tecrübeniz yoksa ve uzun süredir yüzmüyorsanız sizi kontenjanın da az olmasından dolayı kayıda almazlardı...
Denizde yüzmek farklıdır zuhalin dediği gibi..
Sahile yakın oturuyorsanız caddebostandaki 2. plajda iskeleler arası 250m falan orada antreman yapıyorum size de tavsiye ederim, zaten havalar bu kadar güzelken havuza tıkılmak zor geliyor...
ama şu anda açılmaktan korkuyorsanız yarışmaya hazır değilsiniz demektir...

Bu arada belki geç haber vermiş olabilirim ama boğaz yarışına antreman olsun diye belki katılmak isterseniz, iznik de 1500m ve 3000m açık su yarışları düzenlenecek bu haftasonu, ben antremanlarım aksamasın diye gitmeyeceğim ama annem için kaydı yaptım cumartesi günü de havuzda yarışlar var, bu yarışlar master yarışları olduğu için lisanslı fakat profesyonel olmayan sporcular gelecektir dolayısıyla bu da sizleri kendinizi görmeniz açısından daha faydalı olacaktır.
(link)

not: diğer duyurular için de tryuzme.com u takip edebilirsiniz

Scudo
iznik süpermiş haftasonu arkadaşımın düğünü var, böyle yarışlar yapılıyo mu sık sık yazın

çok tşkler bu arada :))

Cumartesi calisma illeti yuzunden secmelere katilamadim, yarisa katilacak arkadaslar tecrubelerini paylasabilirse guzel olur. Yarisa kacak katilima goz yumarlar mi acaba :) , sansimizi seneye deneyecegiz artik.
Arada adalar'a falanda genis katilimli yarislar olsa fena olmazdi.

arkadaslar ben de secmelere gittim, onlarca senedir bu organizasyonun yapilmasina ragmen tam bir karmasa ve kesmekesti. tum emaillerde ve websitesinde "9da orda olun" derken, megerse insanlar 6'da orda olmus ve kafalarina gore bir liste olusturmuslar, ben 9 civarinda orda olup 200'e yakin bir numara aldim, gercekten sacma olan ise organizasyonun bu listeyi esas alip bir ara "sira numarasi 140'dan yukarsi beklemesin bile, gitsin" deme yuzsuzlugunu bile gosterdi. sonradan bayagi bir cabayla, ilgili ve akli basinda bazi insanlarla halimizden anlayabilecek birilerini bulduk organizasyonda da herkese sans verilmesi icin istekte bulunup derdimizi anlattik, neyse ki onlar da kabul etti. yoksa cok sacma olacakti. erken kayit alacaksan internetten ac listeyi, biz 3 ay onceden kayit olalim degil mi, saat 6 da gelen yuzer diye bisey olabilir mi.

beni en cok sasirtan 6.5 km diye aciklanan bir deniz yarisina havuzda 25-50 metrede kesilen insanlarin yuzme testine gelmeleriydi. sonucta halka acik yaris ama nasil bir cesaret bu insanlarinki ben anlamadim, bir sekilde secilse sonucta bogaz bu, tehlikeli olabilir 50 metre yuzunce nefesin kesiliyorsa. bana cok garip geldi.

genelde 100 mt yuzdurduler ve stile baktilar benim gordugum kadariyla. saniyorum dayaniklilik testi 4-5 saat ayakta ve kalabalikta stresle bekleyerek yapildi :) ayilmadan bayilmadan yuzme testine giren bogazi da gecer diye dusunduler heralde..

bu arada sonuclar 8 temmuzda aciklanacak yaziyor websitesinde.

gecen senelerde bu yarisi yuzenler parkur ve yaris tecrubelerini paylasabilirler mi lutfen, saniyorum akinti acisindan nereden gidip nereden gitmemek gerektigini bilmek gerekiyor. yanlis yere girip de ters akintiyla karsilasma riskimiz varmis saniyorum.

secilip de yarisabilirsek, dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir

Şaşırdım bu kadar karmaşa olmasına, ama oldukça erken gitmek gerek geçen sene ben de öyle yapmıştım... Parkur 6.5 km civarı fakat akıntı yönünde yüzüldüğü için gerçek yüzülen mesafe ort. 2.8-3.1km kadar.

Geçen sene sonuçları anında söylüyorlardı. Herhalde kabul edilmeyenler arıza çıkarabiliir diye bu sefer ileri bir tarihte açıklama yoluna gitmişler, mantıklı.

web sayfasında akıntılar ve boğazın genel özellikleri hakkında güzel bilgiler var

• Beğen
Tepkiler: Ozden Ozturan
Bu tür yarışlarda en büyük tehlike, psikolojik olarak iyi hazırlanmama sonucu, ani durumlarda yaşanabilecek paniktir. Açık deniz derindir, maalesef bizim denizlerimizde naylon torba, tahta parçaları, karpuz kabukları (fena keser), hatta şırınga ve prezervatife bile rastlanabilir. Sadece bir kişiden duymuş olsam da çok nadiren yunus görülebilir, denizanası sürüsü içinde kalınabilir, bacaklardan birine -hatta ikisine birden- kramp girebilir...

Hepsi üstesinden gelinebilecek şeyler, yeter ki panik yapmayın.

• Beğen
Duydukarımı biraz aktarıyım galatasaray adasına kadar boğazı ortalyıp yüzmek
Kıyılarda ters akıntı olabiliyormuş.
En zorlu kısmı galatasaray adasından sonra karaya yanaşabilmek miş çünkü akıntıyla finişi geçip giden çok olabiliyormuş

• Beğen
@allylic

ben de galatasaray adasinin etrafinda ters akintilar olabiliyor diye duymustum. heralde bu mantikla galatasaray adasini biraz uzaktan gecip bu ters akintilara yakalanmiycaz, sonra da hemen kiyiya dogru yaklasmaya calisacagiz ki finish'i kacirmayalim.

@ördek

evet annemler yeni döndüler oradan..
annem bayanlarda genel 2. olarak yarım altın kazanmış :D
eee tecrübe konuşuyor..
keşke ben de gitseydim erkeklerde genel 1.likle altını kaparmışım
ara ara master yarışları oluyormuş..
bu yarışı seneye de yapacaklarmış
bu seferki havuz yarışı olmadan yapılacakmış
haftaya izmirde masterlar yaz şampiyonası var
program 50lik havuzda 2 günlük yarışlar 4 seans şeklinde...

@wolvesster

eksiden adalar da yapılıyordu
1temmuz kabotaj bayramında büyükada heybeliada arasında yapılıyordu, askeriyenin yarışlarıydı...

@Ozden Ozturan

daha önceden 1kaç kez tecrübelerimi yazdım
saygılar :D

@duyguny

buyrun....

Öncelikle bugün organizasyon çok iyi idi giriş kartlarınını soyadı sırasına göre ilk bankodan aldıktan sonra girş kartlarıyla sporcu bölgesine giriş yaptık
giriş numarasına göre çantamı aldım. İçlerinde 1 spor içeçeği 1 şapka 1 de tshirt vardı.
daha sonra kafeteryada eşimle oturduk giriş numaralarına göre iki tekneye ayrılıp doğru kanlıcaya gitmemiz 30 saate yakın sürdü. biraz gözümü korkutmadı değil:Ahhh-1660 :eek: . İskeleye indik ama iskele metal olduğunda ayaklarımız ızgara oldu. herkesle birlikte suya atladık. Kendimi zorlamadan yavaş yavaş yüzmeye başladım. 8-10 kulaçda bir yönümü kontrol ederek devam ettim önce 2. köprü sonra enerji hatlarını geçip zaman barajını aşınca rahatladım. biraz :D :D tebrübesizlikten finishe bayağı açtıkta kaldım dalgalar bayağı zorladı 10-15 dk kaybettim. Biraz dikine yüzüp 1,5 saat civarında civarında bitirdim. Keyifliydi.Bisikletle ile ramplarda kazanılan kondisyon dalgalarla boğuşurken bayağı işe yarıyor :D :crazy292:

Özellike burdan organizasyondan haberdar olmamı sağlayan Serhat1923 çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Rizikom
Bugünki yarışlar gerçekten muhteşemdi.Herkesin görmesini isterdim.Heleki bu tür sporlara gönül vermiş veya ilgisini çeken herkesin.Kano,yelkenli ve yüzme yarışları bana göre mükemmel geçti.En çok beni sevindirende bayanların yüzme yarışında çoğu erkeği geçerek gerçekten kayda değer bir performans göstererek ilk bitirenlerin arasına girebilmeleri.Çünki yüzme hem kol kaslarının hemde bacak haraketlerinin üst seviyede çalışmasıyla hızıda ekleyerek yüzebilmektir.
Neredeyse yüzenler kadar heyecanlıydım.Aksidir ki bugün hava çok sıcaktı ama ona rağmen yarışı sonuna kadar izleyebildim.
700 kişiden kaçı bitirdi acaba?

Bizim takımdan kürekçiler de birinci oldu.. :)
Bu arada yüzme yarışlarına tam olarak 713 kişi katıldı.. :)

• Beğen
Tepkiler: Rizikom
@Yasemin Sebat

Teşekkürler...
Annem de en çok katılan bayan yüzücü olarak 1 kupa
1de kategorisinde 1. olduğu için 1 altın aldı :D

Geri