Scudo Sports

istanbul boğaz yüzme maratonu

inşallah olur... yıllardır boğaza bakar bakar ben burayı geçerim ya derdim ( antremansız geçebileceğimi düşünüyordum hemde cahil cesareti bu olsa gerek ) antreman yapmaya başlayınca ufaktan bir karamsarlık çöktü ...

yaklaşık 6-7 km yüzmek gerekiyor galiba geçebilmek için tabi bunun içinde akıntının götürdüğü mesafede var. Kuşuçuşu mesafe ne kadar bilen var mı ? Yani boğazın havuz gibi olduğunu düşünsek , başlangıç bitiş arasında ne kadarlık bir mesafe yüzmek gerekiyor ...

Scudo
bu arada merak ettiğim birşey var... nefes alırken kaç kulaçta bir nefes almak normal ?

@Sezgin Mutlu

Mesafe uzun oldugundan 2 kulacta bir nefes almak en dogrusudur.Arada 3 kulac 1 nefeste olabilir.

teşekkür ederim... demek ki doğru yoldayım :)

bugün antremanda bir saatte 25X60 yaptım... cuma gününe göre artış var. 25X100 yaptığım gün galiba bu iş olacak

gittiğim havuzda eğitmen benim azimli çalışmamı görmüş olmalı ki yardım etmek istedi... ayak vuruşlarında hatalarım varmış derslere başladık... bu iş olacak galiba :)

3kolda 1 nefes en iyisi..
kısa mesafelerde 2kolda 1 nefese dönebilirsiniz söylenenin aksine...
bunun amacı 2 tarafında hem orantılı çalışması hem de yüzerken 2tarafı da kontrol edebilmeniz...
kuşuçuşu istanbul boğazı 6.5km olsun zaten yeterince düz, çanakkale de 4.5km falan olur
istanbulda akıntı arkadan olduğu için daha rahat nispeten, çanakkalede rota tutturmak daha zor...
kısa mesafeler çalışarak aerobik kapasitenizi daha rahat geliştirebilirsiniz tabii bundan önce temeli iyi oturtmak lazım, havuzda 1saatlik yüzüşler yeterli olacaktır kalkıp da yarışta 7k yüzecem diye hergün 7k yüzmeye gerek yok

Geri