Scudo Sports

istanbul boğaz yüzme maratonu

@Levent_K

yaris sirasinda malzemelerimizi koydugumuz canta bizi yarisin baslangic noktasina tasiyan teknede kaliyor. bu tekne biz bitise geldigimizde orda oldugu icin boneni (aslinda bone numarasini) gostererek cantani tekneden alabiliyorsun.

1 sene var bundan sonraki bogaz yarisina, duzenli calisirsan hazir olursun bence. ben, tahmin ettigim, derecemden anladigim kadariyla ve hissettigim kadariyla (akintinin yardimiyla) 4 km civari hissettim aslinda 6.5 km olan mesafeyi.
25 dakika yuzdugunu yazmissin, kac metre yuzuyorsun bu surede?

yarista wetsuit'e izin verildi onun icin problem yok.

yarisi katilan herkes bitiremedi, olimpiyat komitesinin sitesindeki sonuclara bakarsan yaklasik 40-50 kisilik "terk" statulu katilimci var.

Scudo
çanakkaleye kaydımı yaptırdım..
ne de olsa orası benim ilk göz ağrım :D

istanbulda wet suite izin verdiler tek sebebi eski bakan kürşat bey....
yalnız swim suit kabul görmeli wetsuit yasak olmalıydı, çünkü su gayet sıcaktı...
triatlon da bildiğiniz üzere +19 da wetsuit yasak...
gerçi pek işe yaramamış olsa ki bu sene dereceye giremedi...
genelde ilk 20-30 larda olan milletvekili şimdi ilk 50ye bile giremedi...
eski bakan diye ona yalakalık yapılması, onu kayırmak yanlış bir davranış...

@duyguny
bu konuda kesinlikle aynı düşünüyorum,geçen yıl aynı şeyi söyledim,ancak ,milletvekili,bakan,bürokrat,işadamı ,vs bunların böyle organizasyonlara katılması gerçekten çok önemli ,çünkü basın başta olmak üzere daha fazla dikkat çekiyor,ilgi görüyor,ha böylemi olmalı hayır ama ,reklamın kötüsü olmaz ,hatta başta değilde sonda olmaları daha iyi nekadar geç gelirlerse ,basın okadar fazla orada kalır,ilgi devamlı olur,tabiki ülkemizde yağcılık için söylenecek söz yok ,ama spora katkısı varsa ,görmezden gelinebilir.

çalışmalara başladım... bugün havuzda bir saatte 2125 metre yüzdüm... önümde bir sene var herhalde hazır olurum o vakte kadar.

net kaç km yüzmek gerekiyor akıntıyı filan dikkate almadan ?

belirli bir mesafe yok...
hergün 10km yüzerseniz iyi olur tabii ki :D
ama sizin yapmak istediğiniz dereceye bağlı..
ne kadar çok antreman yaparsanız o akdar iyi derece çıkarırsınız...
ama ortalama haftada 5-6gün 3-4k yüzerseniz iyidir...

25 dakika yuzdugunu yazmissin, kac metre yuzuyorsun bu surede?

Sanırım 1.5-1.6km kadar, tekrar tam ölçüm yapacağım.

25 dakika gücümün sonuna kadar yüzdüğüm süre.
Ama bir yanlışlık var sanırım.
1500m 25 dak ise dakikada 60m.
Buda saniyede 1 metre gitmek demek,
Kesin yanlışlık var. ;)
Tekrar ölçeceğim.

Sezgin saniyede yaklaşık 0.6 m gidiyor..

@Levent_K

25 dakikada 1500 metre yüzüyorsan iyi olmuş, 1km 16 dakika civarına gelir ki bence oldukça hızlanmışsın :)

canakkale yuzme yarisinda sponsorlar olmasina ragmen ne icin katilanlardan para alindigini bilen var mi, sonucta yuskek bir meblag degil ama merak ettim dogrusu.

@Ozden Ozturan

Lisansli sporcular icin 30 tl ferdi katilimlar icin 40 tl isteniyor. Bende bugun ucretini yatirdim. Gercekten ucreti biraz sacma geldi onca sponsor olmasina ragmen.

çanakkaleyi kalkındırma yarışı,bizim gibi 3.dünya ülkelerinde ,gelişmeyen spor sektörüne bir baltada girişimcilerden, aslında protesto için gitmeyeceksin ,3kişi yarış yapsınlar,sonra düşünsünler biz nerede hata yaptık diye...

herşeye bir kulp buluyorsunuz...
30lira bu yarış için çok yüksek bi ücret değil...
gerekli yerlere ulaştırıyorlardır onları...
ayrıca sponsorlardan alınanlar belki yarışı düzenlemelerine yetmiyordur...
yarış düzenlenmiyor diye bağırır çağırırsınız üstüne yapılınca da başka bahaneler bulursunuz...
yurt dışında en kıytırık yarış için bile katılım ücreti alınıyor...
hep orayı örnek gösterirsiniz ama işinize gelince tabii...
bu adamlar 23 senedir yapıyorlar bu yarışı...
baltalamak yerine bi katkı da katılımınızla siz yapsanız bahane bulmadan...

@duyguny
insan iyi olanı örnek gösterir ve almaya çalışır yada öyle yapmalı,çoğu kişi yurt dışı yarışlarının paralı olduğunu biliyor,ancak,biz onların soya kültürel,ekonomik,spora bakış açısı olarak yanına yaklaşamıyoruz,olay 20 -30 lira değil zihniyet,zaten insanlar sıkıntı içinde,Triahtlonu ele al birbasit bisiklet,koşu ayakkabısı,kask,mayo,vs beslenmesi,antrenman harcamaları,ozaman Türkiyede sporu sadece zenginler yapsın,yada o dal burjuvazi olsun.

Bazen iyi güzel şeyler yazılıyor buraya...
katılmamak elde değil..
ama çok fazla provakasyon içeren şeyler var..
milleti provake edeceğinize olumlu yaklaşalım...
triatlon pahalı spor diye zenginlerin yapması gerekmiyor...
sponsorlar aracılığıyla elbette finansman yaratılabilir...
neyse konumuz o değil..
ben çanakkale yarışına 15 senedir katılırım çok güzel bi organizasyon 23 senedir yapıyorlar, yani burada amaç onları teşvik etmek olmalı, yok yarışa gitmeyelim de 3 kişi yarışsınlar diyip insanları burada provake etmek çok yanlış, enerjinizi başka şeylere harcayın lütfen, bazen cevap vermemek için zor tutuyorum kendimi, sonra ceevap verince de başım belaya giriyor...

@duyguny

hocam, herkes fikrini dile getirir, katilsak da katilmasak da herkesin fikrine saygi gostermeli.

Geri