Scudo Sports

İşe bisikletle gideMEyenler

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.024
bir de işe bisikletle gdemeyenlerin hikayelerini öğrenelim. gidenler gidiyor biliyoruz, okuyoruz, öğreniyoruz. ya gidemeyenler? onlar neden gidemiyorlar? yol mu uzun? yoksa çok mu meşakkatli?

Scudo
Ben gidemiyorum. Çekmeköy- taksim 30 km. Hem uzak hemde köprü engeli var. İşyeri Ümraniye, Altunizade, Bostancı gibi yerlerde olsa affetmem de.

1 Ay gidemedim. İstanbulun toplu taşımasında kendime "neden bisiklete binmedin" diye, bol bol küfür ettikten sonra dün akşam bisikletime geri döndüm. Ama bazı insanlar tembellikten, bazıları da işyerinin kuralları, kılık kıyafet ve ter meselelerinde binemiyordur diye tahmin ediyorum.

Kimseye güllük gülistanlık değil yaşam. Önemli olan ufacık zamanı değerlendirmek. Kıymetli kılmak. Bende hafta içi 2 gün binemiyorum. Okullar açıkken..

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Mehmet Levent

Herhalde yolu kısa olduğu için bisikletle gitmeyen benden başka yoktur. Evime çalıştığım yer arası yaklaşık 2,5 kilometre, yürüyerek gitmem 25 dakikadan az sürüyor. Bisikleti çıkart, kask tak, eldiven giy, vardıktan sonra eldiven ve kaskı çıkart, bisikleti kitle; bu da 15 dakikadan fazla sürüyor, 5-6 dakika için terlediğime değmiyor. Terlemeyecek tempoda gidersem de yürüdüğüm sürede gidiyorum aşağı yukarı.

Ben üsküdar'dayım işyerim gebze'de eee süperman olmadığıma göre ben nasıl gidiyorum acaba?

bisikletle işe gidenler konusundan buraya transfer olayım bari :)

önce hastalık vurdu, tam olarak iyileşemeyince soğuk havalarda çekinir oldum, diş tedavisine başladığım için iş dönüşü bisikletle diş hekimine uğramam imkansız, son olarak da daha önce yaptığım kaza nedeniyle arka attırıcı ciddi şekilde yamuk duruyor; vites geçişlerinde sorun çıkarmasa da başıma iş çıkaracak diye çekiniyorum. bir ara tamire götürmem lazım. sabırsızlıkla bahar aylarını bekliyorum, ondan sonra ayda 1350 km yol yaparak yılı 10 bin km ile tamamlamayı hedefliyorum.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
mesafe 12-13 km.
hızlı ve bisiklet yolu olmayan caddelerden geçiyoruz.
evin mevkisinde hava temiz ama iş yeri mevkisinde şehrin en kirli havası var.
sıcaklılar günlerdir eksi derecelerde.
havalar ısınınca haftada bikaç kezde olsa gitmek istiyorum.

Ben aslında yaz ayları herzaman bisikletle işe gidip gelirim.EYÜP - KARAKÖY arası 8 km toplamda 16 km ancak kış aylarında maalesef gidemiyorum çünkü akşam hava erken kararıyor.Karanlıkta gidemememin nedeni de gözlerimde bozukluk olması.Bununla ilgili kötü tecrübelerim var akşamları antrenmana çıkardım bir zamanlar bisikletimi darma dağın edene dek tabii :)

@Tolga Günsezer

ne mutlu size, bisiklet kullanamadığım zamanlar her gün 1 saat toplu taşıma eziyeti çekiyorum. öyle de bahtısızım ki lise 1'den bu yana okul olsun iş olsun 25 km mesafenin altına düşemedim.

Ben de evden çalıştığım için işe bisikletle gidemiyorum. :)
Ama çok yoğun olmadığım zamanlarda istediğim vakit çıkıp binmek gibi bir avantajım var.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Evle iş arası 1 km; yürümek daha mantıklı bisikletle gitmek yerine.

Evime iş yeri arası yaklaşık 45 kilometre bi ara denemek istedim ama malum trafik cok yoğun oldugu saatlerde bisikletlilere saygı duyulmadığı için vazgeçtim :eek:

@Bahadır Gürel

biskletinizi yanınıza alıp birlikte yürüyebilirsiniz. bence epey havalı olur ve bisiklete küçük bir yürüyüş iyi gelir.

ayrancıdan sallansam aşağı sıhhıyeye kadar neredeyse pedal çevirmeme gerek yok. sıhhıye ile dışkapı ssk hastanesi arasında yarışan belediye otobüsleri ile halk otobüsleri arasından süzülüp havaalanı yoluna çıktığımda önümde tatlı bir altınpark yanındaki bayırımsı var, hasköye kadar tatlı bir iniş ve yeni açılan virajlarla dolu yüzde 8lik 2-3 kmlik sıfır banketlik bir yol. ondan sonra pursaklar çevreyolu makası. ordan pursaklara iniş ve yüzde sekizlik ikinci bayır, 2 km kadar. ve nihayet iş. yaklaşık 20-22km tahminen 60 ila 70 dakikada giderim gitmesine ama alacağım egsoz gazı ile dolmuşçuların dostane tavırları sebebiyle hiç denemedim. küpek fobimden dolayı hasköy tarafı tekin sayılmaz. dönüş daha çabuk olur illa ki. çünkü iş bitmiş ve günlük özgürlük kazanılmış oluyor o saatte. üstelik yüzde 8lik toplan 4-5kmlik iniş.

Geri