Scudo Sports

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310
Scudo
Ön Vites der susarım.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Buna benzer bir durum yaşamıştım, arka göbeğin her ne kadar da yeni olursa olsun eğer tırnaklı modellese takarken içindeki tırnaklardan biri veya bir kaçı kaçmışsa bu sesi yapar, uyumlu sorunsuz bir arkadaşın jantı ile değiştirip demeni tavsiye ederim.

Birisi siz sürerken sesin kaynağını dinlese en azından nerden geldiğini bulabilirdik.
Bugün servide bırakacağım,hafta içi belli olacak ne olduğu. Tabii umarım :)
Buna benzer bir durum yaşamıştım, arka göbeğin her ne kadar da yeni olursa olsun eğer tırnaklı modellese takarken içindeki tırnaklardan biri veya bir kaçı kaçmışsa bu sesi yapar, uyumlu sorunsuz bir arkadaşın jantı ile değiştirip demeni tavsiye ederim.
Sadece yeni göbekte olan bir sorun değil,öncekinde de vardı.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Bisiklet üzerindeyken arka lastik tarafından çözemediğim sesler gelmesi beni en çok rahatsız eden olaydır. O sesin neyden geldiğini ve nasıl çözüleceğini bulana kadar kafamdan hiç çıkmıyor

Furç takımımdan garip bir ses geliyor. 🙃 Sorunu çözemedim. 🙃

Yönetimi bilemem ama bu sorunu çözene bir yemek ısmarlarım :D
Bu ses furç takımımdan geliyor, arka taraftan gelen ses daha da garip. Onu da denk getirirsem videoya alacağım. Bisikletten soğutuyor cidden. 🙃

Bugün servide bırakacağım,hafta içi belli olacak ne olduğu. Tabii umarım :)

Sadece yeni göbekte olan bir sorun değil,öncekinde de vardı.
senin sesin benzerini bugün bende duymaya başladım ama çok az bi miktar geliyor. aklıma sele borusu felan o civarda geldi. birazdan kontrol edecem bende. pedal çevirme sırasında geliyor genelde. forumda sele borsu gresleme felan vardı bakayım oralara bi yağ çalayım boruya kararınca :D

senin sesin benzerini bugün bende duymaya başladım ama çok az bi miktar geliyor. aklıma sele borusu felan o civarda geldi. birazdan kontrol edecem bende. pedal çevirme sırasında geliyor genelde. forumda sele borsu gresleme felan vardı bakayım oralara bi yağ çalayım boruya kararınca :D
Benimkinden gelen ses sele ile alakalı değil. Sele borusunu çıkarıp sürünce de geliyor. Daha önce MTB'den gelen bir ses vardı.O, sele borusundandı,az miktarda greesle kesildi.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benimkinden gelen ses sele ile alakalı değil. Sele borusunu çıkarıp sürünce de geliyor. Daha önce MTB'den gelen bir ses vardı.O, sele borusundandı,az miktarda greesle kesildi.
doğru hatırlardım seleyi söküp denediğinizi. bakalım bende birazdan bakacağım merak ettim. acaba kronik bi sorun mu g2 nin. bendeki çok çok az bi ses sürekliliği yok ama gün içinde eve gelirken biraz daha arttı ses . Çok seyrekte değil 2-3 pedalda bir geliyor hemen hemen

doğru hatırlardım seleyi söküp denediğinizi. bakalım bende birazdan bakacağım merak ettim. acaba kronik bi sorun mu g2 nin. bendeki çok çok az bi ses sürekliliği yok ama gün içinde eve gelirken biraz daha arttı ses . Çok seyrekte değil 2-3 pedalda bir geliyor hemen hemen
Umarım benimkinde kadrodan kaynaklı bir sorun yoktur. O zaman iş baya karışır. Tabii sende de

• Beğen
Umarım benimkinde kadrodan kaynaklı bir sorun yoktur. O zaman iş baya karışır. Tabii sende de
bakalım sizin sonucu bende merak ediyorum. belki bende de aynı sorun başlayacak. ben burada o işi halledecek bisikletçide bulamam :D

bakalım sizin sonucu bende merak ediyorum. belki bende de aynı sorun başlayacak. ben burada o işi halledecek bisikletçide bulamam :D
Otobüse verir yollarsın.burada hallederiz. :) Tabii benimki çözülürse :(

• Beğen
Otobüse verir yollarsın.burada hallederiz. :) Tabii benimki çözülürse :(
seleyi gresledim. pedalıda çevirdim ama üzerinde yük olmadığındandan galiba tam olmadı benim test. çekiş gücü sayılmaz pek elime bi bez alıp janttan fren yaparak denedim biraz yine gelmedi. yarın iş çıkışı yorgun olmazsam denerim tekrar inş bişi çıkmaz. pedallardan olma ihtimali var mı acaba ? gres i araştırırken az önce pedalıda gresleyenler varmış gidip bide oraya yağ çalayım bari bol nasıl olsa :)

Yeni orta göbek takıldı,o bile 2 kere kontrol edildi. Sorun arka tarafta bir yerde büyük ihtimalle. Zinciri söküp ,arkaya bir çekiş gücü uygulanmadan pedallara asılınca ses yapmıyor.

seleyi gresledim. pedalıda çevirdim ama üzerinde yük olmadığındandan galiba tam olmadı benim test. çekiş gücü sayılmaz pek elime bi bez alıp janttan fren yaparak denedim biraz yine gelmedi. yarın iş çıkışı yorgun olmazsam denerim tekrar inş bişi çıkmaz. pedallardan olma ihtimali var mı acaba ? gres i araştırırken az önce pedalıda gresleyenler varmış gidip bide oraya yağ çalayım bari bol nasıl olsa :)
Olabilir ama benim ki pedaldan değil.

Buna uygun bir kulak bulabilir miyim biryerde acaba?
Bisikletçide falan umarım vardır.
Kesin olarak değişmeli mi,ama bu kaynaklı ve sabit duruyor.Alet ve kol gücü ile düzeltilemez mi?

20210612_214808.jpg Bir bakar mısınız rica etsem?

Zaten bu iskelete kaynaklı bir parça gibi gözüküyor.Bisikletçide düzelttireceğim olmazsa.

Konuya bir güncelleme yapayım. Bisiklete bugün Atek Bisiklet'te bakmaya başladılar. Daha nereden olduğunu bulamadılar. Kadrodan değildir büyük ihtimalle dediler.Yarın aynakol komple sökülüp bakılacak.
Belki duymamış olan vardır,sesi hatırlatmak için videosunu tekrar koyayım.

Geri