Scudo Sports

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310
Vites telinin vites kolu içinde kopması gerçekten sinir bozucu standart aletlerle kopan teli çıkarması ölüm gibi. Bu işi kolaylaştırmanın en iyi yolu penset kullanmak (ameliyatlarda kullanılan çok ince ve hafif kıvrımlı bir cımbız). Sıfırı 300-400 dolardır bu küçücük aletin ama ameliyathanelerde belli bir kullanım sayısını geçmiş her alet çöpe atılır. Doktor olan dostlarınızdan veya akrabalarınızdan ısrarla isteyiniz.
😅😅😅

IMG_20210615_213336.jpg

Scudo
Olabilir ama benim ki pedaldan değil.
bende sele borusu ve pedal yağmalasından sonra ses gelmedi. gerçi biraz sesli idi sürdüğüm yerler ama duymadım hiç bi ses. sessiz bi yerde sürme fırsatım olursa dinleyeceğim tekrar

bende sele borusu ve pedal yağmalasından sonra ses gelmedi. gerçi biraz sesli idi sürdüğüm yerler ama duymadım hiç bi ses. sessiz bi yerde sürme fırsatım olursa dinleyeceğim tekrar
Ben de hala bir gelişme yok. Yarın başka bir jant seti ile arka taraf ve farklı bir maşa takılıp denenecek.

Konuya bir güncelleme yapayım. Bisiklete bugün Atek Bisiklet'te bakmaya başladılar. Daha nereden olduğunu bulamadılar. Kadrodan değildir büyük ihtimalle dediler.Yarın aynakol komple sökülüp bakılacak.
Belki duymamış olan vardır,sesi hatırlatmak için videosunu tekrar koyayım.
Bu ne yav sese bak :acpsnr: sanki inşaata harç karıyor mübarek:suspus:

Ayakkabımın kal vidası gevşemiş. Kilitliyken fark ettim ve refleks olarak her zaman sol ayağımı çıkarttığım için çok tedirgin olmuştum. Kanırtarak çıkartabildim pedaldan. Eve gittiğimde tamir ettim. 2 gün sonra yine üstündeyken gevşedi ve bu sefer düşmüş vida. Yine kanırtarak çıkarmak zorunda kaldım pedaldan. Aklıma hayalime gelmeyecek bir arıza idi. Şimdi 2 sürüşten birinde kontrol ediyorum.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Burak Altaç
Ben de merak içindeyim. Sonunda aynakoldan çıkacak gibi bir his var içimde.

Durum nedır varmı gelısme
@Burak Altaç
Ben de merak içindeyim. Sonunda aynakoldan çıkacak gibi bir his var içimde.
O çatır çutur sebebin sesi arka göbek milinin kırılmış olmasıymış,ben göbekleri değiştirince ses azalmıştı ama çıt çıt bir ses gelmeye devam ediyordu. O nedenle sesin geçmediği fikrine kapılmışız. Arka göbeği komple değiştirmeden önce,sağ el bileğimdeki tendinit geçene kadar kullanmak için taktığım XLC gidon yükseltme aparatını sökmüştüm. Bu (link) biraz değişik bir sıkıştırma sistemine sahip. Biz bu aparatı sıkarken, ölçüsü kaçırıp biraz fazla sıkıp maşa şaft borusuna zarar vermişiz. Şaft borusu sıkılan yerden ezilip,diğer yerden şişkinlik yapmış. Gidon aparatı takılıyken yerine tam oturduğu için sorun olmuyormuş ama onu söküp de orjiinale dönünce deformasyon da sese neden olmuş. Şişkinlik yapan yeri eğe ile düzeltince ses %90 oranında kesildi. Sadece dönüşlerde pedala çok sağlam asılınca hafif bir çıt sesi geliyor. Carraro'ya maşa fiyatı için fiyat ve parça sorduk. Önceliğim orijinal alüminyum maşayı almak, hatta makul bir fiyat verirlerse G4'ün karbon maşasını almaya da niyetim var. Çin'in karbonlarına güvenemiyorum bir türlü,yoksa onlara da bakıyorum. Dün denemek için 56 KM'lik bir sürüş yaptım,dediğim ufak çıt çıt sesi hariç ses yok,o da sadece dönüşlerde pedala sağlam asılınca.
Bahsettiğim adaptör de bu..
xlc.jpg

O çatır çutur sebebin sesi arka göbek milinin kırılmış olmasıymış,ben göbekleri değiştirince ses azalmıştı ama çıt çıt bir ses gelmeye devam ediyordu. O nedenle sesin geçmediği fikrine kapılmışız. Arka göbeği komple değiştirmeden önce,sağ el bileğimdeki tendinit geçene kadar kullanmak için taktığım XLC gidon yükseltme aparatını sökmüştüm. Bu (link) biraz değişik bir sıkıştırma sistemine sahip. Biz bu aparatı sıkarken, ölçüsü kaçırıp biraz fazla sıkıp maşa şaft borusuna zarar vermişiz. Şaft borusu sıkılan yerden ezilip,diğer yerden şişkinlik yapmış. Gidon aparatı takılıyken yerine tam oturduğu için sorun olmuyormuş ama onu söküp de orjiinale dönünce deformasyon da sese neden olmuş. Şişkinlik yapan yeri eğe ile düzeltince ses %90 oranında kesildi. Sadece dönüşlerde pedala çok sağlam asılınca hafif bir çıt sesi geliyor. Carraro'ya maşa fiyatı için fiyat ve parça sorduk. Önceliğim orijinal alüminyum maşayı almak, hatta makul bir fiyat verirlerse G4'ün karbon maşasını almaya da niyetim var. Çin'in karbonlarına güvenemiyorum bir türlü,yoksa onlara da bakıyorum. Dün denemek için 56 KM'lik bir sürüş yaptım,dediğim ufak çıt çıt sesi hariç ses yok,o da sadece dönüşlerde pedala sağlam asılınca.
Bahsettiğim adaptör de bu..
267410 dosyayı görüntüle
Sonunda sorunun çözülmesine sevindim. Ama arka göbek milinden mi şaft borusundaki deformasyondan mı kısmını tam anlayamadım😁
Neyse önemli olan düzelmesi. Umarım Carraro da makul bir fiyat sunarak sizi üzmez.

Pek arıza sayılmaz ama, hurdalıktan alınan çelik kadroya sıkışmış sele borusu ve boğazdır beni en çok zorlayan.

• Beğen
Tepkiler: s0n3r ve everhard
Sonunda sorunun çözülmesine sevindim. Ama arka göbek milinden mi şaft borusundaki deformasyondan mı kısmını tam anlayamadım😁
Neyse önemli olan düzelmesi. Umarım Carraro da makul bir fiyat sunarak sizi üzmez.
Bende onu anlayamadım :D

• Beğen
Tepkiler: everhard
İki ses varmış aslında. Karışık bir durum 😀
Şoyandan bi fıskiye sesi geliyo. Bide kuşlar. Balık restoranı kapalıymış tesıste bişiler yesem fiyat ve kalıte nasıl aklımda o var sımdı :D bi magnum daha mantıklı gibi

SAVE_20210620_163151.jpg

• Hahaha
Tepkiler: osmancan71
Aynakolumun tek tırnağı kırıldı ve bazı durumlarda zincir atmasına neden oluyor. Bundan daha çileli bir arıza düşünemiyorum.

Geri