Scudo Sports

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310
zincirin atması ve girdiği araya çıkartıcam derken karbon bisikletin tamirlik olması zincirin sürttüre sürttüre karbonu mahvetmesi

Scudo
Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Kola kutusundan keseceginiz 2 ince şerit ayar yapmanızı kolaylaştırır. Yada onunla uğraşmam derseniz mandalı sıkmadan once boşunu alıp frene basıp sonra mandalı sıkarsanız kolayca ayarlamış olursunuz.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve oesen
Aynı sorun bende de vardı. Jantlara akort yapılınca düzeldi. Tellerin tansiyon ayarı varmış. Belli bir yöne daha fazla baskı vardı ve jant maşayı ortalamıyordu. Sonra düzeldi. Belki sizinki de bu yüzdendir akorttan iyi anlayan bir bisikletçiye baktırın.
Jant maşayı ortalamaktan ne kadar kaçarsa (2mm? 3 mm? 5mm? ) tansiyon ayarı ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebiliriz? Benim jant da ortalamıyor ve başka bir sorun farketmediğimden önemsememiştim ben. Tansiyon ayarı için gerginlik ölçer gerekli sanırım?

Gidon bölgesindeki fren-vites kablolarıyla oynamanız gerekecek çok zahmetli bir iş. Kablolar bir tarafı daha çok çekiyor gidon o yöne daha kolay dönme eğilimi gösteriyor :naslyany:
Benimde sağa çekiyordu. Baya garıp gelmişti bariz sağa çekmesi.

Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Bu! Hayır, aynı tekeri çıkarıp takıyorum, arada frene de basmıyorum, nasıl olur da çıkarmadan önce sürtmeyen balatalar taktıktan sonra sürtmeye başlıyor? Çok acayip bir durum, deli ediyor.

• Beğen
Tepkiler: benben ve everhard
Akort yamuk olsa bile v-fren bacak arasını genişlet yola devam et :) çok yaparım

• Beğen
Tepkiler: benben
Nerden geldiği belli olmayan sesler :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Bu! Hayır, aynı tekeri çıkarıp takıyorum, arada frene de basmıyorum, nasıl olur da çıkarmadan önce sürtmeyen balatalar taktıktan sonra sürtmeye başlıyor? Çok acayip bir durum, deli ediyor.
Netten araştırmıştım tekeri takarken bisiklet ters durumda olmayacakmış. Bisikleti normal pozisyona getirip takınca ayarlaması daha kolay hale geliyo

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Jant maşayı ortalamaktan ne kadar kaçarsa (2mm? 3 mm? 5mm? ) tansiyon ayarı ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebiliriz? Benim jant da ortalamıyor ve başka bir sorun farketmediğimden önemsememiştim ben. Tansiyon ayarı için gerginlik ölçer gerekli sanırım?

Hocam çok bilgim yok benim de malesef. Konu jant ve akort olunca konuyu uzman ellere bırakıyorum.

Valla bende bu yüzden V freni seviyorum. Disk yüzünden sırf haftada 1-2 kırşehirden kırıkkaleye gidiyorum bisikleti götürmuyorum ugrasmamak ıcın
Aynı sorun bende de vardı. Jantlara akort yapılınca düzeldi. Tellerin tansiyon ayarı varmış. Belli bir yöne daha fazla baskı vardı ve jant maşayı ortalamıyordu. Sonra düzeldi. Belki sizinki de bu yüzdendir akorttan iyi anlayan bir bisikletçiye baktırın.
Jant kablo masa üç sebep sayıldı eve gidinde bende bakayım bi. Benimki hafif ama olsun :D

bugün ön diski garip şekilde çözdüm. frene hiç basmadım önce alttaki vidayı sıktım sonrada üsttekini. ama üsttekini fazla sıkmadım alttakine göre daha az sıktım. teker ileri dönüyo nerdeyse yarım turda geri dönüyor hiç sürtme yok :D deneye deneye böyle bi yöntem buldum benim bisiklette geçerli olan.

edit: 1-2 video izledim onlarda da el ile ayarlıyolar. ben tek yöntem fren sıkarak yapılanı biliyordum.

Son düzenleme:
Tam olarak benim konum bu..
Şu videodaki ses azaldı ama kesilmedi.
Sesi kesmek için yaptığımız işlemler.
* Furş seti rulmanlı ile değişti.
*Orta göbek değişti.
*Yeni pedallarla denendi.
*Aynakol vidalaları kontrol edildi.
*Gidondaki ve seledeki bütün bağlantılar kontrol edildi.
*Arka göbek QR mandallar değişti.
Geçen hafta sonu bir servise bıraktım ama çözemediler. Pazartesi akşamı Atek'e bırakacağım.
Şu ses bütün hevesimi kırdı. Neredeyse 1 aydır başıma bela oldu.

*Orta göbek değişti.
Geçen hafta sonu bir servise bıraktım ama çözemediler. Pazartesi akşamı Atek'e bırakacağım.
çok garip ya hocam fabrikaya ulaşabilirseniz bence fabrikaya sorun.

*Orta göbek değişti.
Ses sürekli mi geliyor hocam. Yoksa pedala yüklendiğiniz zaman mı? Yüklenmek derken rampa çıkmak gibi, süratlenmek gibi daha fazla yük bindiğinde mi ?

Ses sürekli mi geliyor hocam. Yoksa pedala yüklendiğiniz zaman mı? Yüklenmek derken rampa çıkmak gibi, süratlenmek gibi daha fazla yük bindiğinde mi ?
Evet,güç uyguladığım zaman geliyor.

Evet,güç uyguladığım zaman geliyor.
hocam sanayi deneyimim olduğu için söylüyorum. Pedalın aynakola bağlandığı kılavuzlara kılavuz ilacı sürüp öyle pedalı takın kılavuzlar aşınmış pedala bastıkça ses yapıyor olabilir mi ?

hocam sanayi deneyimim olduğu için söylüyorum. Pedalın aynakola bağlandığı kılavuzlara kılavuz ilacı sürüp öyle pedalı takın kılavuzlar aşınmış pedala bastıkça ses yapıyor olabilir mi ?
Pedalları hem yeni pedalla ,hem de pedal yokken kollara basıp denedik. Ses gelmeye devam etti.

*Orta göbek değişti.
Hocam acaba orta göbek kartuşları kadroya uygun şekilde takılmamış olabilir mi ?

Geri