Fys
Üye
- Tepki
- 47
- İsim
- YaSiN
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Batus
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kola kutusundan keseceginiz 2 ince şerit ayar yapmanızı kolaylaştırır. Yada onunla uğraşmam derseniz mandalı sıkmadan once boşunu alıp frene basıp sonra mandalı sıkarsanız kolayca ayarlamış olursunuz.Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Jant maşayı ortalamaktan ne kadar kaçarsa (2mm? 3 mm? 5mm? ) tansiyon ayarı ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebiliriz? Benim jant da ortalamıyor ve başka bir sorun farketmediğimden önemsememiştim ben. Tansiyon ayarı için gerginlik ölçer gerekli sanırım?Aynı sorun bende de vardı. Jantlara akort yapılınca düzeldi. Tellerin tansiyon ayarı varmış. Belli bir yöne daha fazla baskı vardı ve jant maşayı ortalamıyordu. Sonra düzeldi. Belki sizinki de bu yüzdendir akorttan iyi anlayan bir bisikletçiye baktırın.
Benimde sağa çekiyordu. Baya garıp gelmişti bariz sağa çekmesi.Gidon bölgesindeki fren-vites kablolarıyla oynamanız gerekecek çok zahmetli bir iş. Kablolar bir tarafı daha çok çekiyor gidon o yöne daha kolay dönme eğilimi gösteriyor![]()
Senin maşa veya furç takımında sorun varBisikletim sağa çekiyordu. O yüzden dengesi bozuktu. El bırakamıyordum çünkü düşüyordum.Bu sorunun çözümünü bilmemek kimsenin bilmemesi
![]()
Bu! Hayır, aynı tekeri çıkarıp takıyorum, arada frene de basmıyorum, nasıl olur da çıkarmadan önce sürtmeyen balatalar taktıktan sonra sürtmeye başlıyor? Çok acayip bir durum, deli ediyor.Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Akort yamuk olsa bile v-fren bacak arasını genişlet yola devam etLastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Netten araştırmıştım tekeri takarken bisiklet ters durumda olmayacakmış. Bisikleti normal pozisyona getirip takınca ayarlaması daha kolay hale geliyoBu! Hayır, aynı tekeri çıkarıp takıyorum, arada frene de basmıyorum, nasıl olur da çıkarmadan önce sürtmeyen balatalar taktıktan sonra sürtmeye başlıyor? Çok acayip bir durum, deli ediyor.
Jant maşayı ortalamaktan ne kadar kaçarsa (2mm? 3 mm? 5mm? ) tansiyon ayarı ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebiliriz? Benim jant da ortalamıyor ve başka bir sorun farketmediğimden önemsememiştim ben. Tansiyon ayarı için gerginlik ölçer gerekli sanırım?
Valla bende bu yüzden V freni seviyorum. Disk yüzünden sırf haftada 1-2 kırşehirden kırıkkaleye gidiyorum bisikleti götürmuyorum ugrasmamak ıcınLastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
Jant kablo masa üç sebep sayıldı eve gidinde bende bakayım bi. Benimki hafif ama olsunAynı sorun bende de vardı. Jantlara akort yapılınca düzeldi. Tellerin tansiyon ayarı varmış. Belli bir yöne daha fazla baskı vardı ve jant maşayı ortalamıyordu. Sonra düzeldi. Belki sizinki de bu yüzdendir akorttan iyi anlayan bir bisikletçiye baktırın.
çok garip ya hocam fabrikaya ulaşabilirseniz bence fabrikaya sorun.Tam olarak benim konum bu..
Şu videodaki ses azaldı ama kesilmedi.
Sesi kesmek için yaptığımız işlemler.
* Furş seti rulmanlı ile değişti.
*Orta göbek değişti.
*Yeni pedallarla denendi.
*Aynakol vidalaları kontrol edildi.
*Gidondaki ve seledeki bütün bağlantılar kontrol edildi.
*Arka göbek QR mandallar değişti.
Geçen hafta sonu bir servise bıraktım ama çözemediler. Pazartesi akşamı Atek'e bırakacağım.
Şu ses bütün hevesimi kırdı. Neredeyse 1 aydır başıma bela oldu.
Pazartesi Atek de bir baksın ,ona göre bir çaresine bakacağız artık.çok garip ya hocam fabrikaya ulaşabilirseniz bence fabrikaya sorun.
Ses sürekli mi geliyor hocam. Yoksa pedala yüklendiğiniz zaman mı? Yüklenmek derken rampa çıkmak gibi, süratlenmek gibi daha fazla yük bindiğinde mi ?Tam olarak benim konum bu..
*Orta göbek değişti.
Geçen hafta sonu bir servise bıraktım ama çözemediler. Pazartesi akşamı Atek'e bırakacağım.
Evet,güç uyguladığım zaman geliyor.Ses sürekli mi geliyor hocam. Yoksa pedala yüklendiğiniz zaman mı? Yüklenmek derken rampa çıkmak gibi, süratlenmek gibi daha fazla yük bindiğinde mi ?
hocam sanayi deneyimim olduğu için söylüyorum. Pedalın aynakola bağlandığı kılavuzlara kılavuz ilacı sürüp öyle pedalı takın kılavuzlar aşınmış pedala bastıkça ses yapıyor olabilir mi ?Evet,güç uyguladığım zaman geliyor.
Pedalları hem yeni pedalla ,hem de pedal yokken kollara basıp denedik. Ses gelmeye devam etti.hocam sanayi deneyimim olduğu için söylüyorum. Pedalın aynakola bağlandığı kılavuzlara kılavuz ilacı sürüp öyle pedalı takın kılavuzlar aşınmış pedala bastıkça ses yapıyor olabilir mi ?
Hocam acaba orta göbek kartuşları kadroya uygun şekilde takılmamış olabilir mi ?Tam olarak benim konum bu..
*Orta göbek değişti.