Scudo Sports

İlk disk fren kaza haberi, Paris Roubaix'den geldi...

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
(link)

Habere göre Movistar sporcusu Fran Ventoso Paris-Roubaix yarışının 140. kilometresindeki kazada, bir diskfrenin üzerine düşerek bacağının kalf kısmını yardı. Bacağında derin yaralar oluşan sporcunun, pazartesi günü ameliyata alınacağı bildirildi. (Haber düne ait)

asd.png

Bildiğiniz gibi bu yılki Paris-Roubaix yarışına Lampre Merida ve Direct Energie takımlarının tüm sporcuları disk frenli bisikletleri(Merida Scultura) ile katıldılar...

CfvbGKQW4AAiZqa.jpg

Sporcunun bacağı saklanıyordu fakat fotoğraflar ortaya çıktı arkadaşlar. Görmekten rahatsız olanlar olacaktır, şimdiden özür dilerim fakat olayın boyutunu görmeniz açısından bunu paylaşmak istiyorum...
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Scudo
Disk fren bir yandan iyi bir yandan da kötü.

Son dönemde ölüm ve yaralanma haberi eksik olmuyor.Bu adamların zekalarından şüphe eder oldum resmen sporcuların canına kastediyorlar ve bu kazalar ihmaller sonucunda göz göre geliyor..
Deneme yanılma tecrübe usulü bir anlayış var.Sporcular denek gibi 'bakalım bir sorun çıkmazsa bundan devam ederiz' kafasında kullanılıyorlar malesef..

Cancellara gibi saygı diyulan büyüklerden biri onderliginde fransa bisiklet turunda. Bir etapta tum sürücüler 5 dakika durup protesto etse cok şey değişir.

Motosiklet ve araç suruculerinin egitimi ve disklere koruma gibi talepler zor şeyler değil.

Geçmiş olsun :\
Bilinen bir şey vardır tabi ki onlar için de doğru olan bir şey vardır.
En kötüsünü kapitalist olarak düşünelim:
Yol bisikletlerinde disk fren kullanımını arttırmak için reklam yapmış olabilirler.
En iyisini normal düşünelim:
Daha iyi frenleme için denemiş olabilirler.
@Ozan k. Da dediği gini cancellara gibi büyükler bu işi protesto edebilir

ben anlamadım disk fren nasıl yaralamış adamı ? :S

Bisiklet yarışları zamana karşı yapılmalı diye düşünürüm hep.Aralıklı yarışma yapılsa daha sağlıklı olmaz mı? Dip dibe yarışınca en ufak istemsiz temasta bile domino taşı gibi yıkılıp zarar görüyor sporcular.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
paris roubaix te movistarlı Francisco Ventoso yaptığı kazada disk fren bacağını kesmiş ciddi bi şekilde yaralanmıştı:
(link)
velonewsün haberine göre bu kazadan sonra UCI disk freni sporcular için riskli bulduğundan yasaklayabilirmiş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
daha dün aldım aga bunlar bu kadar keskin miymiş bacağı koparcakmış az daha :D

Umarim kaldirirlar zaten ic ice bisiklet suruyolar

V fren le farkı nedir bunun benim gördüğüm bi fiyat farkı :)

@ramotek yıllardır izleyiciyim taşlı yollarda sürmek bana göre değil 70 kilo adam sürmesin zaten de ne bilim çocukluğumun freni şimdi youtubedan bakacam artık çalışma prensibine :)

Demotie den sonra UCI herşeye daha dikkat etmeli Degencolb de parmağından oluyordu bisikletliye saygı sadece ülkemizde değil dünyanın bazı yerlerinde de aynı herhalde

Bilmiyorum yarışlarda vfren mi disk fren mi daha faydalı da, neden biraz daha üstüne gidip geliştirmek yerine, "a bak adam düştü, disk fren tü kaka" diye bir yöntem izliyorlar. Ticari bir rant mı var, eski alışkanlık-muhafazakarlık mı var, yoksa gerçekten tehlikeli mi bilemedim. Belki hepsinden biraz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri