Tabi yolcusu, mtbcisi, katlanırcısı, bmxcisi herkes yorumunu yazmış, bende Downhill / Enduro / Freerider kullanmakta olan bir binici olacak şunu diyorum, iniş yaparken, arazide, ormanda ufak tefek 50 , ciddi ciddi de 10 düşüşüm oldu, birinde kolum bile kırıldı (04 Haziran 2016da) 4 ay sonra tekrar bisiklete biniyordum
Bu düşüşlerde en son kullandığımız 180-200-203mm 'lik rotorlardan korkarım öyle söyleyim.
Zaten Disk fren gereksiz diyen kullanıcılar da 300-600 TL'lik "giriş seviyesi" fren kullandıklarından sanırım bu "gereksiz" yorumları yazmışlar. Üst seviye fren kullanıp kullanım kolaylığına laf edecek adamla zaten tartışmaya girmem.
Disk fren kuru - ıslak - çamur - toz - kar - kum demeden her koşulda U ya da V freni ezerek yener.
Zaten V fren daha iyi olsa idi disk fren hiç icad edilmez ya da tercih edilmezdi. Ancak kullanmak istemiyorum diyen kişinin ki sadece bir "tercih" olabilir.
Ayrıca Hidrolik U frenler de mevcutlar, illa pabuçlu fren kullanacağım diye ısrar edenler onu da tercih edebilirler. (MTB ve Tur bisikletlerine uygunlar , Yol / Yarış için henüz tasarlanmadı sanırım)
Senelerdir iyi kötü bir çok bisiklet sebepli yaralanma gördüğüm için , ilk mesajdaki kesiğin rotor kesiği ile uzaktan yakından alakası yok.
Yapılan dayanıklılık testlerini izledim "komik" geldi, sizler yere düşerken bir yandan da pedallama mı yapıyorsunuz arkadaş?
Elbette yol bisikletleri, doğaları, kullanım tercihleri hakkında "EN UFAK" bir fikrim ve bilgim yok, 1990ların sonunda beyaz 2x6 Bianchi Yarış bisikletim vardı frenleri eriyince değiştirirdim o kadar fikrim var

En iyi grupset Dura Ace diye biliyorum o kadar

Yol / Yarış makinelerinde bu teknoloji kullanılmalı mı - Kullanılmamalı mı hiç bir fikrim yok.
Tüm yorum ve videoları okudum ufacık rotorların nasıl böyle yaralanmalara yol açabildiği konusunda hiç bir fikrim yok gerçekten.