tarihi çok severdim gençken ,şimdide seviyorum ,ama yanlı değil hep özerk baktım tarihe ,tarih özerk bakış ile bence mantıklı,tabi 5000 yıldır savaşan insanlığın neden savaştığını inceledim neden savaşlar var ve hep olacak ,savaşlar bi gün son bulacakmı,korkarım hayır,çünki,savaş hırsızlıktan doğar, en basit açıklaması ile ,bu hırsızlık nedir ?
bir başkasının toprağına saldırı,peki 5000 yıldır neden insanlık birbirlerinin sınırlarına saygılı olmadılarda hep saldırdılar birbirlerine ,bunun nedeni açgözlülük ve paylaşımçılıktan uzak olmak ,insanlıkta gelişmeyecek olan bilinç ise dünyayı eşitçe ve hakça paylaşmaktır ,tüm insanlığa hizmet etmek vizyon olmalı ,
dünyada aç insan kalmamalı herkes dünya vatandaşı olduğunu iyice özümsemeli ,bu dünyanın kiracısı olduğunuda bilmeli ,ama böyle değil tabi,yaratılıştan gelen bir savaş var ,1 milyon yıl önce iikel insan hem cinsi ile bi karış su birikintisini paylaşamadı çünki vahşi ve saldırgan idiler peki ne değişti günümüzde hiç bi şey ,üzülerek belirtirimki insanlık bilinç olarak gelişmemiştir ve savaşlarda kapıda malesef.
bu ülkede yaşayan bizler bu toprakları mecburen koruyacağız, dışardan bizi işgale geleceklere direneceğiz ,hiç istemediğim bi durum, ama ya olur ise bi gün ,o vakit bu toprakları savunacağım ,sonunda ölüm olsa bile .