Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

İkinci dünya savaşından bahseden bir film, "Piyanist"
Önceden söylenildiyse kusuruma bakmayın tüm sayfaları okuyamadım...

Scudo
Abiler konuyu hortlaralım biraz.Tamamını okuyamadım konunun Hitler yahudileri öldürdü bu onu ileri görüşlü bir insan yapmaz mı ?

Bosnaklarin hancer adli ss tumeni oldugu himmlerin bu tumeni kurmada buyuk rol oynadigi

• Beğen
Tepkiler: Can Emre AKAY
@mehmet ulaş

mehmet dostum ,
bana sorar isen
sana geçmiş tarihi anlatırım,
yahudiler kavim olarak sevilmedi
ne romalılar sevdi ne de avrupalılar
sonra osmanlı onları kabul etti,
engizisyondan kaçtılar ,osmanlıya sığındılar ,
bir kısmı rusyaya kaçtı
sonunda hep sürülen bir milletin içinden birisi çıkıp büyük israili kuracağım dedi ve bi baktıkki 2.dünya savaşı sonu israil kuruldu
yıllarca asırlarca hor görülen bu millet finans işlerine ticarete el attı akabinde felsefeye el attı akabinde bilime el attı
nitekim einstein yahudi idi.ve para babaları bu gün gene onlar ve finans ellerinde ve borsa ,ve silah ve ilaç sektörü ve petrol
senin anlayacağın köşe başlarını bu millet kaptı
korkarım intikam almak istiyorlar herkesten
tabi bu benim görüşüm..

@mehmet ulaş
  • Aslinda kaanlari madagaskara gonderip orada izole edicekt dunyada boyle bi plan daha vardi tutmadi, ki abd ye kacmaya kalkan yahudilerin bi kismi da alman u boot larin avi oldu

@Kudret Kurtcebe şuan dünyada acı çeken heryerde israilin ve amerikanın bi parmağı var tamam bilimde sanatta teknikte üstlerine yok ama hitler zamanında ileri görüşlü imiş bence.

II.Dünya Saaşı Kadar Hiçbir Savaş İlgimi Çekmemiştir...Gönderi Yapan arkadaşlara teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@mehmet ulaş

dostum mehmet
genede şöyle düşün , evet polonya işgalini düşün ,ve 1939 polonyaya almanlar saldırdı ,savunmasız bir milleti darmadağın ettiler ,varşova yıkıldı yakıldı ,panzerler ortalığı dümdüz etti,ve almanya savaşı başlattı
bu ne kadar doğru ,yayılmacı politika izlemek savaş yanlısı olmak ,
sonuçta ne oldu
almanya darmadağın edildi
almanya kaybetti
3.000.000 ' i aşkın insan yok oldu
şehirler yıkıldı taş üstünde taş kalmadı
bu sence sonuçmu
hitlerin savaşı başlattığını biliyoruz
ve bedelinide çok ağır ödedi
ağzına kurşun sıktı
şunu tekrar düşün
bir millet düşünki hep aynı topraklarda yaşamış
ama başka bir millet gelirde saldırır ise
saldıran cinayet işler
savunmada olan millet ise
kutsal bir savaş verir
bu nedenden ötürü
artık tüm uluslar yerinde durmalı
komşusuna yan gözle bakmamalı
savaşlar bu dünyaya hiç bir şey kazandırmamıştır

Hitler cahil bir hödüktür. Kavgam adlı sabuklamalarla dolu kitabını okuyan ve az çok tarih ve ekonomi politik bilen herkes bunu net bir biçimde görebilir.
Hitler'in Yahudiler hakkındaki öngörülü olduğu kısmına katılmıyorum. Dünün mazlumlarını bu günün zalimleri yapan da zamanın ruhu ve ekonomi politiğin evrensel ve bilimsel kurallarıdır. Şöyle ki bu günün Yahudilerini zalimleştiren onları Ortadoğu'nun göbeğini emperyalist çıkarlarını korumak için bir jandarmalık vasfıyla görevlendiren odaklardır. Yoksa Yahudilik dininde şiddet eğilimi içeren doneler yok denecek oranda azdır. Tek bir ön kabulden hareketle bu ön kabule tarihi ve politik gerekçeler bulmak gayet de mümkündür fakat bu bilimsel bir yaklaşım değildir. 2. Dünya Savaşı'nda 20 milyona yakın insan öldüğü rivayet edilir. Bu bile onun mikyas kabul etmez bir insanlık soykırımı olduğunun göstergesidir diye düşünüyorum. Olayı bu bağlamda düşünmek lazım diye düşünüyorum.

@seffahcabbar

katılıyorum
bu odaklar abd 'de köşe başlarını tutmuş aileler ,isim vermeyeceğim
abd merkez bankasında dolar basma yetkisi olan aile ( bu aile merkez bankasına sahiptir )
abd anayasası ile korunmaktadır,
bunları değiştirmek isteyenlerin başına çok kötü olaylar gelmiştir
bunlardan biride kennedy olayıdır,,,

savaşlar insanlığı ne kadar geriye götürse de ben bir o kadar da ileriye götürdüğünü düşünüyorum. savaş zamanları (özellikle soğuk savaşlar) bilim teknoloji hiç olmadığı kadar ilerlemiştir. çünkü başka bir zamanda olmadığı kadar araştırmalar yatırımlar hep bu zamanlarda olur. tıp,fen,kimya,fizik,aerodinamik,matematik,fizyoloji vs... şu anda kullandığımız biçok aletin buluşu,buluşu olmayanların da geliştirilmesi savaş zamanlarında olmuştur. bkz: internet radyolar bilgisayarlar cep telefonları uçak teknolojileri bluıetooth hatta gps ve uydu iletişimleri . tıbbın ne kadar ileri gittiğini söylemeye gerek bile yok bence :) bilmiyorum ben böyle düşünüyorum siz ne dersiniz. aklıma geldi şu anda dünyayı fetheden burger king ve mcdonalds temelleri bu zamanlarda atılmıştır. bmw nicon cannon mitsubishi porsche vw bunalr hep savaşlarda aktif rol oynayan markalar. keza almanların bütün üniformaları hugo boss tasaraımıdır. aklıma gelen daha bi ton şey var :)

EDİT: Allah türkü korusun.

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@onuranil savaş kötü bir olay ama dediğiniz doğru teknolojik olaylar daha hızlı ilerliyor deneyebiliyorsunuz.Örneğin hitlerin insan kaç dereceye kadar dayanabilir testleri sonuç 1000 lerce kömür olmuş yahudi :D

@mehmet ulaş

"Hak bir sebep olmadıkça, Allah’ın haram kıldığı canı öldürmeyin" (İsra Sûresi, 32)

Ayet'e ek olarak cemel vakasını araştırmanızı tavsiye ederim. Kimler arasında olmuştur. Sebepleri nedir ve kim haklıydı.

Bir müslümanın asla böyle düşünmemesi lâzım.

@Kudret Kurtcebe

Bu aile gerçekten merkez bankasının sahibidir ve bahsettiğiniz birkaç diğer aile ile birlikte aslında ABD nin sahibidir ve dünyanın sahibi olmalarına az kalmıştır. Az bilinen ve hiç kurcalanamayan bir detayı (ki kurcalandığında neler olabileceğine örnek de vermişsiniz) bir kez de buradan hatırlattığınız için teşekkürler. Üzerinde ince düşünüldüğünde dünyada son 100 yılda olanları açıklamak çok zor olmuyor.

Tarihi çok severim , hele dünya tarihi ise daha çok severim. Benim tüm konuya merak sarmış arkadaşlara yapabileceğim en objektif yorumum, yazılmış kaynakları ve o dönemin diktatörlerini anlatan biyografi tarzda kitapları okumanız, belgeselleri izlemeniz yönünde olabilir. Zaten ondan sonra sizin kafanızda kendinize ait bir değerlendirme oluşuyor. Yani demek istiyorum ki, kişisel nefret ve ön yargıyı bir kenara koyup bir de bakmalı. Sonradan taraf olunabilir elbette, bunda da bir yanlışlık yok aşırıya kaçılmadığı sürece. (Taraf olmayı da şahsımca doğru bulmamaktayım :) )

Geri