Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

@Oğuzhan k

Bu saydıkların o zaman yoktu. Sonradan oldu. :)

Scudo
@Oğuzhan k

evet doğru,buda bizim çelişkimiz scott evet türk malı değil,ama bunda bizim suçumuz var,üretmedik çok gerilerde kaldık ,200 yıl öncesinden sanayi devrimini yapacak idik, tüm nesiller bu ülkede malesef köle doğmuşlardır, konu dışına taşdım affola.

Aşkolsun kudret abi sanayide dünya deviyiz salcano,sedona,kron,ümit vb dünya çapında türk olmayan türk markaları:) türkiyenin prestiji casper var vestel var kendi işlemcisini,remini,harddskini yapmayan ama başkalarına yaptıran üstüne marka ve logo bastırtan sonrada dünya devi firmalarımız var.daha ne yapalım:)

Merhabalar bütün mesajları okudum.
1. ve 2. Dünya Savaşları en çok ilgimi çeken tarih konularıdır. Hakkında 6ciltlik ansiklopedi ve onlarca kitap okudum. En sevdiğim filmler 2. Dünya Savaşı ve Orta Çağ filmleridir. Bu kısa girişin ardından şunu belirtmek isterim. Tüm dostlar Hitler'in hatasından bahsetti. Ortak kanı; Hitler'in Batı'yı bırakıp Doğu'da zor hava şartlarında Rusya'ya savaş açması olarak belirlendi. Ama nedenlerini iyice irdelemek lazım dostlarım. Şöyle ki;

1940li yıllardan 41 e kadar İngiltere'nin işgali büyük oranda başarılmış ise de tam olarak İngiltere'de hakimiyet kurulmamıştı. Hitler ABD ile İngiltere arasında yapılan savunma anlaşmalarının farkındaydı. Zira ABD, savaşın her aşamasında önceliğin İngiltere'nin savunulması konusunda zaten ön anlaşma aşamasında söz vermişti. Hitler bunu umursamadı. ABD'nin Japonya ile uğraşacağı, tüm güçlerinin ve ilgileniminin Japonlar üzerinde kalacağını düşünüyordu. Büyük olasılıkla da Amerikalıların kaybedeceğini düşünüyordu. Bu konumda 1941 yılına gelindi. İngiltere tam olarak pes etmemiş, Kuzey Afrika'da ve Güney Avrupa'da yeni cepheler açılmasına ön ayak oluyor ve sürekli Alman ordularının yeni cephelere güç göndermesi konusunda çalışmalar yapıyordu.

Hitler'in İngiltere'yi tamamen bitirmek, Yahudilerin kökünü kazımak ve Ruslar ile ilişkisini tamamen kesmek istiyordu. Cepheler açıldıkça daha çok tanka ihtiyaç duyuyordu. Tank sayısı her ne kadar çok olsa da cephe sayısı da fazlaydı, nakliyat trenle yapıldığından demir kullanımı oldukça artmıştı. Şüphesiz bu tankların yapımında ağır metaller gereksinim duyuluyordu. Söz konusu tankların yapımında kullanılan demir ve diğer ağır madenler bakımından aşırı zengin topraklar vardı... Evet Rusya topraklarında. (şu anda Ukrayna sınırları içerisinde bulunan bir bölge tam olarak adını hatırlayamayacağım.)

İşte bu topraklarda bulunan madene olan gereksinim Hitler'in tam olarak Batı'yı bitirmeden Rusya'ya savaş açmasına neden olmuştur. Evet Alman Subaylar onlarca rapor sunmuş, kötü hava şartlarında Rus topraklarına girilmeyeceğini bildirmişlerdir. Doğrudur. Almanlar tüm bu olumsuzlukların farkındalardı. Ancak yeraltı kaynaklarına ulaşmak zorundalardı ve büyük son böyle başladı.

Dipçe 1. : Almanlar bir süre söz konusu bu maden zengini topraklara bir süre sahip olmuşlardır. Daha sonra büyük Rus taaruzu ile bu toprakları geri kaybetmişlerdir.
D.2. : Petrol o zamanlar bu kadar ön planda değildi. Daha ağır metallere gereksinim oluyordu.
D.3. : Hatalarım olduysa düzeltiniz, hatırladıklarımı yazdım. Gece de bir göz atarım.

@Oğuzhan k

gönül isterdiki motor yapalım dökümüde dahil örnek jet motoru,savaş helikopteri yüzde yüz aselsan üretecek aselsan nükleer başlıklı füze yapacak ve yüksek teknolojide ilerleyerek piyadeleri görünmez yapacağız artı uçakları ve füzeleri,ve tankları,gelecek yüksek teknoloji,komik gelebilir ama bunlar ilerde gerçek olacak,f-117 a 'yı hatırlayalım radara yakalanmıyor onun görünmezini düşünün ,iş bitmiştir,evet bana kızacaksınız belki savaş yanlısı konuşuyorum diye, silahlardan bahsediyorum çünki ,
ama hayalci değilim ,insanın insana olan güvensizliği devam edecektir ,onun içinde güçlü olmalıyız.dünya vahşi bi orman hala.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Battle_of_Kursk_%28map%29.jpg

Kursk Muharebesi - Tarihin en büyük tank meydan savaşı,
Videolarda ve görsellerde "the battle of Kursk" olarak aratınız.

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Şimdi biz neden almanya veya japonya gibi atılım göstermiyoruz yada ağır sanayimiz veya teknolojilerimiz neden zayıf kaldı onu anlatmak isterim. Onur Kuzik bey biraz bahsetmiş ben direk kendime ait bir teoriden bahsetmek istiyorum. Şimdi sizi alıp Milat öncesine ilk devletin hatta devlet adını verdiğimiz kavramın nasıl oluştuğunu anlatmak isterim. Mezopotamya ilk düzenli topluluk oluştuğu bir yerdi. Verimli olduğu kadar yağmaya açık bir cografyaydi burasi. İlk devlet benzeri örgütlenmenin olusmasinin sebebi firat ve dicle nehrinin kontrol edilemeyen debisinin ekin alanlarina zarar vermesiyle başlar. Insanlar bu duruma çözüm bulmak için kanallar yapıp suyun debisini kontrol etmeyi düşünmüşler fakat bunu olusturacak bir Erk güç bulamamislardi. Daha sonralari ortak kararlarla belirli insanlara belirli sözler verilerek programlı çalışlirak ve sonradan da elde edilen hasati koruyacak kolluk kuvvetleri olusturup bunlarin başına bir yetkili adayarak devlet denen olgunun temelini attilar. Şimdi bu cografyada bunlarin yaşandığı zamanda orta avrupa ve avrupada saban nedir bilinmiyor hala avcilik ve toplayıcılık hakimdi. Avrupali sabani kullanmayı öğrendiğinde orta çağ coktan kapiya dayanmış ve buna müteakip feodal oluşumlar bas göstermeye başlamıştı. zorlama yoluyla köle haline gelen boyunlarina zincir vurulan zor şartlarda yasayan Avrupalı karanlığı yaşarken ders almasını biliyordu. prangalarindan kurtulunca zaten genlerine geçmiş olan çalışma sistemi ve kendisine olan çalışma arzusuyla feodalitenin sonunu getirip farklı bir süreç içine girdi. Fakat tum bunlar olurken doğudan cadirlariyla kopup gelen bozkır halklari sinirlarlara düzenlediği akinlarla avrupalinin dengesini sarsıyor ve kolay yoldan ganimet elde ediyor ve askerlik sanatinin zirvesine hamleler yapıyordu. Işte bu bozkir halklari hicbir zaman çalışmayı ogrenememis onun yerine alaycı bir tavırla caniyla oynayip ganimeti elde ediyor ve dünyaya kafa tutuyordu. Tüm bunların gec farkına varan batı Avrupalı tıpkı çaresizlik içinde bozkirdan kopup gelen halklar gibi kendilerine yeni coğrafyalar aradılar ve başarılı oldular. Buradan sonraki süreci özetlemek gereksiz herhalde. herkes neler olduğuna hakimdir. benim anlatmak istedigim ise mezopotamya kültürlerin beşiği ve insan haklari konusunda Sümer kanunlari ile bugün bile bizim basaramadigimizi başarmış bir cag yasamistir. ve bu surec bundan 7000 küsür yıl önce başlamıştır. Bozkir halkları olarak bizler çalışmayı bilmeyiz ve işimize gelmez. Bizim için canımızla oynamak çalışmaktan daha evladir.

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Çok küçükdüm trt 1 yada 2 de bir film izlemişdim''''tankların savaşı diye'''herhalde bu savaşa bir athıfdı ama rommel vardı o tank tümeninin karşısında belkide afrika tank savaşları idi neyse güzel filmdi.

@muratcolakoglu

Coca cola vardı

F 117lerden bahsetmek gerekirse
Her ne kadar radara yakalanmayan bir
uçak olsa da bence görevini tam yapamamıştır. Sırp müdalelerinde birçok f117 sırp uçaksavarları tarafından düşürülmüş bu yüzden yavaş da olsa hizmetten çekilmeye yerlerini f22lere bırakmaya başlamışlardır. Aktif olarak 2008 yılında usaf nighthawkları kullanımdan kaldırmıştır. (konuyla alakalı olmasa da bilgi olsun dedim)

2.dünya savaşından çoook daha öncelere uzanıyor ama paylaşmadan edemedim. 4000 yıllık tarih boyunca dünya üzerindeki gücün dağılımı:

(link)

ibretlik aslında :)

Savaşlara ilgim büyüktü bu yüzden sabah gazetesinin 2 aylık kuponlarını toplayarak bu değerli seti aldım;

National Geographic Dünya Savaşları Koleksiyonu ;)

https://i.hizliresim.com/02oVGo.jpg

https://i.hizliresim.com/4RvmGJ.jpg

https://i.hizliresim.com/JEyLOj.jpg

dünyanın üç karışık bölgesinin ortasındayız. balkanlar ortaduğu ve kafkasya...dikkatli ol Türkiye'm....

Battlefield 1942 nerede??? :agla:

Adolf Hitler, Erwin Rommel gibi adamı harcamasaydı belki bir şeyler değişebilirdi. Ama Nazi Almanyası da, Japon İmparatorluğu da bir yerde durmasını bilmediler ve bu da onların sonları oldu. Hideki Tōjō Pearl Harbor saldırısı emrini veren kişi yani bunu yapmasaydı, birçok şey değişebilirdi. Amerika'nın savaşa girmesi için bahane aranıyordu ve Japonlar yanlış yaptılar, Pasifikte çarpıştılar ve Amerika savaşa girdi. Gerçi o olmasaydı yine başka bir bahane bulup girerdi sanırım. Amerika işte :)

Şu Yahudileride İyice Tepemize Çıkarttılar...Yok 2.Dünya Savaşını Bir Yahudi Devleti Kurulsun Diye Siyonistler Çıkardı,Yok Adolf Hitleri Yahudiler Piyasaya Sürdü...Reyize Dua Ediyorlardır Şuan Adamın Sayesinde Oto Fabrikaları Oyunlar Filmler Çıkarttık Diye..

Erwin Rommel dedikleri gibi çok tehlikeli bir adam, muhteşem stratijeleri ile ingiliz ve amerikalılara ağır kayıplar verdirtti. Adamdaki kafa nasıl bi kafaydı acaba

taktiksel deha. savaşın sıcağında, kendi karargahı dahil, kimse nerede olduğunu bilmez. arabası ve haberleşme aracıyla en önlerde dolanır, gerektiği yerde neredeyse büyülü denecek şekilde belirir, komutayı ele alır, gidişatı düzeltir, sonra tekrar kayıplara karışır. kendi karargahı, commando supremo ve hitler bir hafta boyunca adamdan hiçbir haber alamaz, çılgına döner, ama o sırada 15. panzer tümeni ingilizleri dağıtmış ilerlemektedir. aferin diyebilirler ancak.'''alıntıdır arkadaş güzel yazmış'''''

tarihi çok severdim gençken ,şimdide seviyorum ,ama yanlı değil hep özerk baktım tarihe ,tarih özerk bakış ile bence mantıklı,tabi 5000 yıldır savaşan insanlığın neden savaştığını inceledim neden savaşlar var ve hep olacak ,savaşlar bi gün son bulacakmı,korkarım hayır,çünki,savaş hırsızlıktan doğar, en basit açıklaması ile ,bu hırsızlık nedir ?
bir başkasının toprağına saldırı,peki 5000 yıldır neden insanlık birbirlerinin sınırlarına saygılı olmadılarda hep saldırdılar birbirlerine ,bunun nedeni açgözlülük ve paylaşımçılıktan uzak olmak ,insanlıkta gelişmeyecek olan bilinç ise dünyayı eşitçe ve hakça paylaşmaktır ,tüm insanlığa hizmet etmek vizyon olmalı ,
dünyada aç insan kalmamalı herkes dünya vatandaşı olduğunu iyice özümsemeli ,bu dünyanın kiracısı olduğunuda bilmeli ,ama böyle değil tabi,yaratılıştan gelen bir savaş var ,1 milyon yıl önce iikel insan hem cinsi ile bi karış su birikintisini paylaşamadı çünki vahşi ve saldırgan idiler peki ne değişti günümüzde hiç bi şey ,üzülerek belirtirimki insanlık bilinç olarak gelişmemiştir ve savaşlarda kapıda malesef.
bu ülkede yaşayan bizler bu toprakları mecburen koruyacağız, dışardan bizi işgale geleceklere direneceğiz ,hiç istemediğim bi durum, ama ya olur ise bi gün ,o vakit bu toprakları savunacağım ,sonunda ölüm olsa bile .

Geri