Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

@ilbey666

Konu kapımızdaki savaştan 2.dünya savaşına kaydı. Benim mesajım da uzay boşluğunda kayboldu böylece. Neyse gideyim de editleyeyim bu mesaj kalsın burada.

Edit: Editleyemedi.

Hadi Call of Duty'den konuşalım madem. Konu siyasete kaymasın.

• Beğen
Tepkiler: muratcodek
Scudo
2.dünya savaşının hayatımda çok ayrı bir yeri vardır, saatlerce belgesellerini izlerdim araştırıp okurdum, Ahh hitler ahh; çok zeki bir insan olmakla beraber sabırsızdıda vede çok gururluydu ki teslim olmam ölürüm dedi ve intihar etti, Benim için diğer önemli bir isim Yamamotoydu, abi sen nasıl bir plancısın nasıl bir taktikçisin; Pearl Harbor baskını diyorum başkada bir şey demiyorum.

tarihi konuları tartışmak güzel. fakat bunu bahane ederek ırkçılık yapmak çok çirkin olur.

okullarda hepimize ezberletilen resmi tarihi aşarak daha objektif kaynaklardan beslenen bir tartışma hepimiz için ufuk açıcı olacaktır.

ben de 2. dünya savaşı konusuna meraklıyım. WW2 temalı sinema filmlerini ve belgesellerini takip ederim. bu başlıktan da daha önce izlemediğim "generation war" dizisini öğrendim. izlemek şart oldu.

@Abdülsamed AKBULUT

evet tora tora tora filmi aklıma geldi,,yamamoto uçak gemilerininde imha edilmesini istemiş idi,ama japon istihbaratı iyi çalışmamış idi ,uçak gemileri baskından önce üsten ayrılmış idiler ,filmin sonunda yamamotonun sözü şu olur, uyuyan devi uyandırdık,

evet stalingradda önemli bir filim.

"Operation Gertrud" adında Hitlerin hazırladığı bir plan vardır. Bazı milliyetçi arkadaşların kendi tarihlerindeki insanları örnek almayıp bu manyak herifi sevmelerine cevap niteliğindedir. Çok şükür ki gerçekleşmemiştir.

@Abdülsamed AKBULUT

Pearl harborun tamamen amerikan uydurması ve savaş bahanesi olduğunu söylememe gerek yokdur umarım.aynız ikiz kuleler hesabı.

@Erdem KONYALI

+5816

anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalar.

@Oğuzhan k

şöyle açıklık getirelim abd derin devleti iyi iş çıkardı,hem pearl harbour hemde 11 eylül ve hatta konu dışı olacak gerçi kennedy suikasti.

Öldürülen Yahudilerin bir çoğu Aşkenaz dedikleri Hazar bölgesinden gelme Yahudileridir. Zengin para babası varlıklı yahudiler değillerdir. Ölenlerin maalesef çoğu sizin bizim gibi gariban insanlardı. Esas zengin olanlar sermayelerini dünyanın birçok yerine özellikle de Amerika ve Ortadoğu bölgesine yerleştiler.

Olayın arkasına bakarsak almanyada'ki seçimlerin arkasından ne hikmetse rockefeller ailesi başı çekiyor!

@Gültekin R. Demirkaya

katılıyorum arka sayfada yazdım evet fakir yahudilere olan oldu.

@Oğuzhan k

valla malum şahsı açık ettin oğuzhan dostum ,adam kitap yazdı herşeyi itiraf etmiş, mert adammış doğrusu :)(konu 2 .dünya savaşından sapmadı ,savaşların arkasında kimler var bunlarıda deşeceğiz tabi )

hatta ismini hatırlayamadığım aşkenaz kökenli yahudi amerikalı aktör çıkıp anma töreninde " size ne oluyor ki sizin akrabalarınız öldürülmedi" diyerek zengin arî yahudilere lafı giydirmişti.

Bu savaşın çok fazla mevzusu olma nedeniyle ilgi geçtiği bir gerçektir.

Tiger Tank, T34 Tank, yeni nesil roketler ve başlık takılan roketler, uçaklar, istihbarat ve ajanlık hikayeleri, Köpekbalığı sürüsü lakaplı U-Botlar, Avrupanın renkli coğrafyasındaki savaşlar, MG3 ve Kalaşnikofun atası sayılacak olan tüfekler, Doğu Cephesi Batı cephesi ve Kuzey Afrika cephesi...O kadar çok insanı kendine çeken yapısı var ki. Bir de sürrealist hikayeler var ki onlar pek ilgi geçmiyor bence

İki dakkada topladınız, böldünüz, çarptınız, çıkardınız. Bir caniden bir kahraman yaratmakda ancak hasta bir ruh halinin işi olabilir. Kudret abi sana da teessüflerimi sunarım:alkis: Şaka be kudret abi sana sunsam sunsam saygılarımı sunarım. Ama gençleri aydınlatman gerek. Gençler 2 savaşı atarilerinde tank patlattıkları oyun zannediyorlar. Şimdi bu savaşlarda bilmem ne kadar şahıs ölmüş. Birde hitler mevzu varki yorumlar akla zarar. Şimdi kudret abinin illaki eklemeleri olacaktır bu konuya. Modern tıp ve eczacılık araştırmalarının kökeni josef mengeleye dayanır. Yani bugün tıbbın önemli başarılarından biride nazi almanyasının çalışmalarıdır. Ama ne çalışma. Neden büyük bir çığır açmıştır naziler bu konuda. Çünkü ausvitz de canlı kobaylar kullanmışlardır. O zaman aman ne iyi yaptılarmı diyeceğiz. Bu hastalıklı kafalar la 3. dünya savaşıda uzak sayılmaz. Birde böyle manyak liderler arayışımız var. Peki adam gibi adam lider gibi lider atatürk afedersiniz bir yerinize mi batıyor sizi kompleksden geberenler. Muharebeler kazanmış ata bakın aynı zamanda ne diyor. "Savaş bir zorunluluk olmadıkça cinayettir. "
Kudret abi al eline sazını ve acilen forvete geç.

Yani bir lider çıkar iktidara gelir sevenide sevmeyenide olur, olurda koca alman ulusu hepsi bir lideri desteklemiş olabilirmi?bu mümkünmü yoksa gizli bir güç yardmıyla iktidara gelip birilerinin ekmeğine yağ ve bal sürmemişmidir.canı sıkılan savaş çıkarıyor zaten,yeni bir ilaç çıkarrr hooopp hemen arkasından bir veba veya ağır bir hastalık evresi başlar.bu ve benzeri olayla ve yandaşları sayesinde asla ortadoğuda barış olmayacağı gibi.kısaca birileri deney diğerleri kobaydır bu dünyada.

Birkenau...diye bir yeri vardır. Almanlar oraya pek ziyaretçi sokmaz. !!! diye biliyorum ya da belirli bi yerine kimseyi almıyorlar

Normandiya çıkarmasında müttefiklerin çok ağır kayıplar verdiğini biliyorum sadece :)

birkaç sağda solda kalmış bilgide benden gelsin ;

hitler kayıt edilen 42 suikastten kurtulmuştur.
öyleki bir suikastte kürsüsüne bomba konmuş olmasına rağmen sadece kulağında ufak bir problem oluşmuştur.
başka bir olayda ise partisi ile mitingte iken (yada protesto yürüyüşü) polisler tarafında ateş açılmış ve ön sıradaki herkes ölmüş bir tek adolf canlı kalmıştır.
adam şanslı (!)

Rusların köpek bombaları ;
alman tanklarını havaya uçurmanın en basit en dahice yolu.
köpeklere sadece tank altında yemek veriliyor , geri bütün hayatı boyunca aç.
köpek tank görünce yemek diye deliriyor.
üstüne bomba bağlanmış köpekleri ruslar alman tankları altında bir bir patlatmış.

ingilizlerin oyuncak ordusu ;
karton ve şişme naylondan yapılan tank ve asker figürleri.
deniz kıyısında durup sadece göz dağı vermesi...

her zamanki gibi en karlı amerika.
savas sonra her millete dağıtılan dolar borçları ile gene zenginliğine zengilik katarak bütün dünyayı kendine borçlu etti.

-hiroşima,nagazaki en acı olay.

aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

@mehmetsunu

alemsim mehmet dostum,
valla sazı alayım bir beste yapayım acilen :)
şimdi doğru tabi mendeley olayı, onun belgeselini seyrettim,ayrıca ne olursa olsun ,insanları bir yere toplayıp yıkanacaksınız deyip duş borularından ziglon gazını vermek insanlığa yakışırmı,yahudide insandır önce şunu bileceğiz ,kafatasçı ırkçı olmayacağız ,her insanın yaşama hakkına saygı duyacağız,evet savaş cinayettir
ama yaşadığım topraklara düşman gelir ise gülmü vereceğiz ,senin kafanı kesmeye gelecek ,bu vatan cephelerden vuruşa vuruşa kuruldu,bi karış toprak istemiyoruz ama bi karışta vermeyiz,fazla konuyu dağıtmayayım,2.dünya savaşına iyiki girmedik,tarafsız olduk ama ordu alarmda idi,babam rahmetli yüzbaşı idi 1940 'larda ,hep doğuda görev yaptı,evet gençlikten istediğim şu ,asla bir başka ülkeye istila için değil kendi vatanına saldırı olur ise silaha sarılmaları ve vatan için çarpışmaları,bizim başka topraklarda emperyal amaçlarımız yok,(ama afganistanda türk birliği, evet natodasın ya,
bi türlü hazmedemediğim bi durum, natodan çıkmak ve bağımsız olmak tabi güçlü olman ile mümkün bu )
evet türkiye yurtta sulh cihanda sulh diyecek ama bize saldırı olur isede kahredeceğiz.ne kadar istemesemde.

@Atilla Gobel

Tiger'ların kayıp vermesinin sebebi düşmanlar değil karmaşık mekanik yapısıydı. Bu yüzden çoğu Tiger tankı onarılamaz halde bozulduğu için mürettebatı tarafından terk edilmiş halde bulunmuştur.

Oğuzhan k, amerikan derin devleti vietnamda savaş kazanmak istemiyor idi,milyar dolar kazanc biter idi ne vakit vietnam savaşı bitince,nitekim adamlar 9 yılda dünya para kazandı,kimmi ordu ile sözleşmesi olan silah şirketleri,ve petrolcüler,savaş olacakki para kazansınlar,afganistan önemli neden haşhaş var çünki eroin üretiliyor,ayrıca eroin ticaretinden paraları götürenleri bir bilse bu ahmak abd 'li şaşar kalır.

@Oğuzhan k

Bende onu söylüyorum sanırım sen mesajı yanlış anlamışsın. (link) zırhları kalın olmasına rağmen seri ateş ve manevra kabiliyeti düşük ana muharebe tankları idiler. Fakat buna karşılık (link)lar tam tersine hafif ve açılı bir zırha ve yüksek manevra kabiliyetine sahiptiler. Tigerların yok edilmesi zordu fakat kullanışlı değildiler.

Tüm bunlara karşılık İkinci Dünya savaşının en iyi tankı tartışmasız (link) olmuştur. Yeni nesil zırh teknolojisi ile ve yüksek ateş gücü mükemmel bir kombinasyon oluşturmuştur. General (link) (link) önce T-34 lerden birini inceleme fırsatı bulmuş ve bu savaşı kaybettiklerini orada alenen beyan etmiştir. Ayrıca Paulus'un teslim olması Almanları doğu cephesinde mental olarak bitirmiş ve Rusların da şaşırtmıştır.

ABD zaten Irak'ta bile büyük kayıplar verdi. Vietnam tamamen şişirme zaten orada da kazanamadı ama filmlerde başka temada gördük bunları. Amerikalıları oldum olası da anlamadım ben zaten. Boşverin siz de uğraşmayın anlamaya da değmez hehe. Yalnız yazılan mesajlarda yahudiler konusu sanki aynı gidiyor. Ben hâlâ tersini düşünüyorum çünkü sürekli "yahudiler" konu gündeminde olunca sanki onların da istediği buymuş, hep onları konuşuyoruz büyütüyoruz havası gibi geliyor bana.

yahudiler derken,onlar büyütülmüyor,70.lerde bir çok kitaplar elden geçti ,bunlardan en önemlisi mayer roçildin hikayesidir ,finans babası ve rockefelleri büyüten ailede roçild ailesi olmuştur ,bu iki aile incelenmeli ve david rockefellerin kitabı kesin okunmalı ,çok önemli bilgiler açıklanmıştır,atatürk için şunu dedi david ,
''ortadoğu planlarımızı 30 yıl geriye attı.''

Geri