Scudo Sports

Igpsport Bsc100s - 200 kullanıcıları kulübü

Güle güle kullanın ürünleri karıştırdınız galiba, ışık gelmişti demiştiniz
Evet ben de anlamadım sipariş etmememe rağmen ışık geldi. Kargonun alıcısında vs. ben gözüküyorum ama siparişi ben vermedim. Daha önceden de durup dururken çakma kulaklık gelmişti aliexpress'ten

Scudo
Evet ben de anlamadım sipariş etmememe rağmen ışık geldi. Kargonun alıcısında vs. ben gözüküyorum ama siparişi ben vermedim. Daha önceden de durup dururken çakma kulaklık gelmişti aliexpress'ten
ilginç:komik:, ışık iş görür mü bisiklette. Belki satıcılar hediye gönderiyordur

ilginç:komik:, ışık iş görür mü bisiklette. Belki satıcılar hediye gönderiyordur
Hareket edince çalışıyor. Type-c ile şarj oluyor. Işığı çok iyi görünmüyor ama özellikleri pahalı bir ürün gibi. Hediye gönderilecek bir ürün gibi değil. Bilmiyorum belki Çinlilerin ürünü göndermeden hediyesini gönderme gibi bir kültürü vardır :naslyany:

Bilgisayarı yeterince kullandım ve ciddi bir inceleme yazısı yazmak istiyorum. Yazmadan önce şunu hatırlatmak istiyorum. Ürün sınıfının en ucuz modeli. Değerlendirmelerimi bu duruma göre yapacağım.

Cihazın artı yönleri:
1- GPS'i anında buluyor.
2- GPS kaydı hatasız. Yolun neresinden gidersem kayıtta orayı gösteriyor. Yanyola girince bile ona göre kayıt alıyor ve ayrıntılı inceleyince fark ediliyor.
3- Otomatik start-stop sorunsuz. Sadece ilk kayıt sırasında başlatıyorum ve sürüş bitince kaydediyorum.
4- Ekran okunurluğu çok iyi. Sıkıntı yaşanması mümkün değil.
5- Şarzı aldığımdan beri iki diş olarak gözüküyor. Hiç şarz etmedim. Daha çok uzun süre gidecek gibi. Zaten açıklamalrında 40 saat pil ömür var diyor.
6- Cihazla birlikte hız sensörü de aldım ama takmadım. Cihazın kendi verileri anlık olarak güzel. Sensörü takmayı düşünmüyorum gerek yok gibi.
7- Nabız sensörü kullanıyorum (Coospo H6). Anında sensörü buluyor ve kopma, gecikme durumu olmuyor.
8- Stravaya sürüş biter bitmez otomatik anında senkronize oluyor.
9- Cihaz açıklamalarında altimetre olduğu yazıyor ama barometrik olup olmadığı hakkında bilgi yok. Buna rağmen anlık eğim bilgileri doğru ama ekrana az da olsa gecikmeli geliyor.

Cihazın eksi yönleri:
1- Yazı font büyüklüğü daha büyük olabilirdi. Ekran büyük ama yazı ve rakamlar ekrana göre küçük. Benim için sıkıntı değil ama gözlerinde sorun olanlar görmekte sıkıntı yaşayabilir.
2- Kalan batarya miktarını yüzde olarak göstermesini isterdim. Üç diş çok ayrıntılı değil.
3- Cihazın ekranındaki verileri tam olarak özelleştirmek mümkün değil. Sadece o kısma birkaç seçenek arasından neye izin veriyorsa onu ekleyebiliyoruz. Ama yine de benim ihtiyaçlarımı eksiksiz karşılıyor.
4- Sıcaklık değerini doğru göstermiyor. Güneşe çıkınca sıcaklık değeri artıyor gölgede düşük çıkıyor. İniş sırasında yine düşüşe geçiyor. Yani sıcaklık verisi hiç olmasa da olurmuş.

Yaptığım iki tane sürüşü de ekliyorum buraya. İsteyen ayrıntılı olarak inceleyebilir.
(link)
(link)

Sonuç olarak bu cihaz benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Tam bir fiyat performans ürünü. Daha fazla özellik isteyenler üst modellerine bakabilir.

Son düzenleme:
Bilgisayarı yeterince kullandım ve ciddi bir inceleme yazısı yazmak istiyorum. Yazmadan önce şunu hatırlatmak istiyorum. Ürün sınıfının en ucuz modeli. Değerlendirmelerimi bu duruma göre yapacağım.

Cihazın artı yönleri:
1- GPS'i anında buluyor.
2- GPS kaydı hatasız. Yolun neresinden gidersem kayıtta orayı gösteriyor. Yanyola girince bile ona göre kayıt alıyor ve ayrıntılı inceleyince fark ediliyor.
3- Otomatik start-stop sorunsuz. Sadece ilk kayıt sırasında başlatıyorum ve sürüş bitince kaydediyorum.
5- Şarzı aldığımdan beri iki diş olarak gözüküyor. Hiç şarz etmedim. Daha çok uzun süre gidecek gibi. Zaten açıklamalrında 40 saat pil ömür var diyor.
6- Cihazla birlikte hız sensörü de aldım ama takmadım. Cihazın kendi verileri anlık olarak güzel. Sensörü takmayı düşünmüyorum gerek yok gibi.
7- Nabız sensörü kullanıyorum. Anında sensörü buluyor ve kopma, gecikme durumu olmuyor.
9- Cihaz açıklamalarında altimetre olduğu yazıyor ama barometrik olup olmadığı hakkında bilgi yok. Buna rağmen anlık eğim bilgileri doğru ama ekrana az da olsa gecikmeli geliyor.

Cihazın eksi yönleri:
1- Yazı font büyüklüğü daha büyük olabilirdi. Ekran büyük ama yazı ve rakamlar ekrana göre küçük. Benim için sıkıntı değil ama gözlerinde sorun olanlar görmekte sıkıntı yaşayabilir.
2- Kalan batarya miktarını yüzde olarak göstermesini isterdim. Üç diş çok ayrıntılı değil.
3- Cihazın ekranındaki verileri tam olarak özelleştirmek mümkün değil. Sadece o kısma birkaç seçenek arasından neye izin veriyorsa onu ekleyebiliyoruz. Ama yine de benim ihtiyaçlarımı eksiksiz karşılıyor.
4- Sıcaklık değerini doğru göstermiyor. Güneşe çıkınca sıcaklık değeri artıyor gölgede düşük çıkıyor. İniş sırasında yine düşüşe geçiyor. Yani sıcaklık verisi hiç olmasa da olurmuş.

Yaptığım iki tane sürüşü de ekliyorum buraya. İsteyen ayrıntılı olarak inceleyebilir.
(link)
(link)

Sonuç olarak bu cihaz benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Tam bir fiyat performans ürünü. Daha fazla özellik isteyenler üst modellerine bakabilir.
Güzel inceleme olmuş teşekkür ederim. Acaba bisiklete montajını nasıl yaptınız. Fren ve vites kabloları sıkıntı yarattı mı?

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Güzel inceleme olmuş teşekkür ederim. Acaba bisiklete montajını nasıl yaptınız. Fren ve vites kabloları sıkıntı yarattı mı?
Doğrudan aparatıyla gidon boğazına monte ettim. Hiçbir kabloya temas etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Yeni BSC 300 versiyonu çıkmış hoş güzel duruyor lakin sanırım henüz satışa sunulmamış. Ne bir inceleme nede satış linki bulabildim.

Edit: Mayıs ayında avrupa pazarında satışa sunulacakmış.
1684408189039.png

Bir filipin sitesinde satışa sunulmuş sanırım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Yeni BSC 300 versiyonu çıkmış hoş güzel duruyor lakin sanırım henüz satışa sunulmamış. Ne bir inceleme nede satış linki bulabildim.

Edit: Mayıs ayında avrupa pazarında satışa sunulacakmış.
304488 dosyayı görüntüle
Aliexpresste var satışta ama ürün fiyatı 150 eurodan fazla olduğu için sipariş etmeye izim vermiyor.

Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: StanicEnemy
IGS 50S in sıcaklık ölçümü çok stabil. Hava duruma göre hiç değişmiyor neredeyse. İniş, rüzgar, gölge vs. etkilemiyor. Sizin cihazda sorun mu var acaba? @Kadir Eskici

IGS 50S in sıcaklık ölçümü çok stabil. Hava duruma göre hiç değişmiyor neredeyse. İniş, rüzgar, gölge vs. etkilemiyor. Sizin cihazda sorun mu var acaba? @Kadir Eskici

Bilmiyorum hocam çok da önemsemiyorum ama grafik bu şekilde. İnişli çıkışlı bir rota. Kısa mesafede ciddi değişimler var.
Ekran Görüntüsü (3).png

Cihazın artı yönleri:
1- GPS'i anında buluyor.
7- Nabız sensörü kullanıyorum (Coospo H6). Anında sensörü buluyor ve kopma, gecikme durumu olmuyor.

Cihazın eksi yönleri:

(link)
(link)

Detylı inceleme için teşekkürler.

Nabız bantıyla sensörler yolda km saati için indirim kovalamaya devam ..

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Dün 21.05.2023'te gerçekleştirdiğimiz 1450 metre ile başlayıp 2000 metrelere kadar çıktığımız ardıç ormanları ve endemik bitki türü yürüyüşünde cihazı denemek gps verisini ne kadar yakalıyor yakalıyorsa tur bitiminde ne kadar mesafe kat etmişiz ve nereleri yürümüşüz görmek adına cihazı da yanımda götürdüm. Herhangi bir montaj aparatı bulunmadığı için pantolonumdaki fermuarlı cebime koydum. Ara ara kayıt alıp almadığına baktım ve 10 bakmamdan 9undan gps verisine ulaşamadığı için sleep konumuna geçmiş olarak gördüm. Parkurun ilk kısmı sık olmayan orman içi ve tırmanış etabıydı, iniş ise orman yolu ve yer patika üzerinden ağaçsız bölgeydi. Zaten son 1-2km içinde kaydı aldığını gördüm. Bu süre içinde gösterdiği yükseklik, nabız (bant üzerimdeydi), saat, sıcaklık ve yürüdüğümdeki anlık hızdaki veride kesinlikle bir sıkıntı yoktu.
Parkurda benim harici akıllı saat ve telefon ile kayıt alan 5 kişi daha vardı. Akıllı saatlerden garmin kullanan kişi ve telefon ile tek kayıt alan kişi haricinde kimse net veri alamamış.
Diğer veri kaybı yaşayanlardan 2si apple watch kullanıyordu.

Bu durumlara bağlı olarak aklıma şu sorular takıldı.
-Telefonun kayıt aldığı bir bölgede 5 tane uyduya bağlanan cihaz neden kayıt almıyor?
-Acaba cihazın cebimde olması kayıt alırken bağlantı sorununa mı neden oldu?

Bu hafta içi kısa bir rota yürüyeceğiz, ilgili rotanın yarısı vadi içinden geçiş üzerine. Bu sefer ipli bağlantı kısmı ile boynuma takacağım. Cihazın hava şartlarından kayıt almadığını düşünmüyorum, ilk test ettiğim hafta ki sürüşümde son 2 kmde hava açıldı öncesi tamamen bulutluydu.

Telefon ile alınmış kayıt görseli ve bölgeden bir kaç görsel.
(link)

Dosyalar

• resim_2023-05-22_144454633.png
    resim_2023-05-22_144454633.png
    1 MB · Okunma: 25
  • IMG_20230521_103103.jpg
    IMG_20230521_103103.jpg
    55,2 KB · Okunma: 29
  • IMG_20230521_115509.jpg
    IMG_20230521_115509.jpg
    191 KB · Okunma: 27
  • IMG_20230521_125356.jpg
    IMG_20230521_125356.jpg
    114,4 KB · Okunma: 27
  • IMG_20230521_140911.jpg
    IMG_20230521_140911.jpg
    263,5 KB · Okunma: 23
Dün 21.05.2023'te gerçekleştirdiğimiz 1450 metre ile başlayıp 2000 metrelere kadar çıktığımız ardıç ormanları ve endemik bitki türü yürüyüşünde cihazı denemek gps verisini ne kadar yakalıyor yakalıyorsa tur bitiminde ne kadar mesafe kat etmişiz ve nereleri yürümüşüz görmek adına cihazı da yanımda götürdüm. Herhangi bir montaj aparatı

Cihazda otomatik durdurma özelliği aktifse belli bir hızın altına düşünce kaydı durdurmuş olabilir. Bir de ayarlardan bunu kapatıp deneyin belki düzelir. Cep teledonunda bile şimdiye kadar hiçbir yerde gps sorunu yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi ve MakRo
Uyku konumuna geçtiyse @Kadir Eskici hocamın da dediği gibi cihaz belli bir hızın altinda kaldığı için uyku moduna geçmiş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben de bsc100 ile beraber nabız, kadans ve hız sensörünü sipariş verdim. Hazır yurtdışından gelecek ürünleri beklerken, aliexpress üzerinden başka ne önerirsiniz bisiklet için?

Yaklaşık bir haftadır BSC200 kullanıyorum. Gerçekten fiyatını sonuna kadar hak eden bir cihaz.

Şimdi bir nabız sensörüne ihtiyacım var. Normalde Apple Watch ile ölçüyordum ve Strava'ya kayıt yapıyordum. Şimdi BSC200 ile Strava'ya kayıt yapıyorum ve Apple Watch ile BSC200 arasında bir bağlantı olmadığı için nabız verilerini Strava'ya doğrudan BSC ile yazamıyorum. Ayrı ayrı iki aktivite olarak göndermem gerekiyor.

Tavsiye ettiğiniz, fiyatı uygun bir nabız sensörü var mıdır?

Yaklaşık bir haftadır BSC200 kullanıyorum. Gerçekten fiyatını sonuna kadar hak eden bir cihaz.

Şimdi bir nabız sensörüne ihtiyacım var. Normalde Apple Watch ile ölçüyordum ve Strava'ya kayıt yapıyordum. Şimdi BSC200 ile Strava'ya kayıt yapıyorum ve Apple Watch ile BSC200 arasında bir bağlantı olmadığı için nabız verilerini Strava'ya doğrudan BSC ile yazamıyorum. Ayrı ayrı iki aktivite olarak göndermem gerekiyor.

(link)

İki seçenekten göğüs bandı olan:
1685184066403.png

• Beğen
Tepkiler: cemturgood

Ben BSC 200 ile Decathlon'un nabız bandını kullanıyorum, bu zamana kadar hiç tanımama, kopma tutarsız çalışma gibi bir durum yaşamadım. Garmin ile de aynı bandı kullanmıştım onunla da sorunsuz kullandım.

• Beğen
Tepkiler: cemturgood
Geri