Dün ilk kez kullanma fırsatım oldu. Sürüş sırasında aklıma geldi, tam bir karşılaştırma olması adına aslında 2 ürünü de gidona takıp test etmek daha güzel olurdu yine hafta içi çıkarsam bunu yapmayı düşünüyorum burada aklıma takılan şu durum oldu acaba tek sensör ile 2 cihaza da veriyi alabilir miyim? Aslında kadans, hız ve nabızdan ziyade gps bağlantısının orman yada vadi gibi alanlarda kopup kopmadığını daha çok merak ediyorum.
Sürüş sırasında cihaz üzerinde gelen dahili ara yüz ekranında maalesef nabzımı anlık olarak göremedim galiba onun için uygulamadan bazı verilerin yerlerini değiştirmek gerekecek.
IGPS50S ekranında sürüş sırasında: Mesafe, sürüş süresi, eğim, nabız, etap, anlık hız, kadans, sıcaklık, saat, pil durumunu görebiliyorum.
BSC100S ekranında sürüş sırasında: ALT (galiba rakım, deniz seviyesinden anlık olarak yükseklik evdeyken 528 görüyorum), eğim, mesafe, sürüş zamanı, anlık hız, etap, saat, pil durumunu görebiliyorum. nabız ve kadansı etap sonunda veri olarak ekrana veriyor, sıcaklıkta diğer sayfalarda mevcut bu illa ki düzenlenebiliyordur. Telefon uygulaması üzerinden düzenleme seçeneği vardı oraya bir detaylı bakmam gerekecek. Telefon uygulaması yine telefondaki karanlık mod kullanımında bazı verileri göstermiyor onun için telefon temanızı normale almanız gerekiyor.
Sürüş sırasında takip ettiğim verilerde herhangi bir gecikme yaşamdım. Otomatik olarak durması ve yeniden başlaması oldukça stabil ve seriydi. Dün yaptığım sürüş yaptığım rota genel olarak vadi ve orman içinde ilerliyor. 2 cihazlı gps testinde kopup kopmama durumu burada belirli olur, eğer aynı rotayı kopmadan önceki cihaz da yapabilirse model yükseltme adına 50S'den bu cihaza geçilmesi çok da mantıklı olmayacaktır. Tabi yine tercih sizin, illa ki model yükseltme yapılacaksa navigasyonlu olan BSC200 modeli tercih edilmeli diye düşünüyorum. Bunun net olarak söylemem için biraz daha ormanlık kopma ihtimalinin olduğu yerlerde 2 cihazı da aynı anda kullanma gerekiyor.
Galiba ayarlardan yapmam gereken bir durumda bu etap olayı. Çünkü hiç bir ayar yapmadan kullandım ve her 5 km'de 1 etap değişimi yaptı 00 ile başlayıp tur sonunda 05'e geldi. Ona da bakmam gerekiyor.
Bende aynı üründen aldım biri turuncu diğer siyah olan modelini aldım. Arazide falan gözükmesi adına turuncu mantıklı geldi. İçinden gelen koruma camını takarken maalesef filmlerden birini kırdım diğerini de kullanmak istemedim. Onun için cihaza bisikletin gövdesini kaplama için aldığım şeffaf folyo ile ekran kaplaması yaptım. Hal bu ki igs50s'te tek seferde kusursuz yerleştirmiştim.
----
Yazıdan sonra uygulamada ara yüz sayfa düzenlemesine baktığımda şunu gördüm zaten hazır olan seçenekli ekranlardan birisini seçebiliyorsunuz yani istediğiniz gibi tamamen custom bir sayfa ekranı oluşturamıyorsunuz.
Fabrika ayarı ile gelen ilk ekran, ben bunu değiştirip ikinci görseldeki gibi nabız ve kadansı ekledim. Yalnız yükseklik yerine anlık eğimi görmek istiyorum ama diğer kişye özel ekran sayfasından bunu farklı kombinasyonlar ile denememe karşın izin vermiyor. Örneğin 1. kutucuk hız ekranın yer aldığı ekrana 3 seçenek veriyor sadece onlar arasından seçim yapmanıza olanak tanıyor. Son görselde o her 5 km'de 1 etap alamasını da kapattım. Farklı km ve seçenekte ayarlanabiliyor.
303987 dosyayı görüntüle303988 dosyayı görüntüle303989 dosyayı görüntüle