Bilgisayarı yeterince kullandım ve ciddi bir inceleme yazısı yazmak istiyorum. Yazmadan önce şunu hatırlatmak istiyorum. Ürün sınıfının en ucuz modeli. Değerlendirmelerimi bu duruma göre yapacağım.
Cihazın artı yönleri:
1- GPS'i anında buluyor.
2- GPS kaydı hatasız. Yolun neresinden gidersem kayıtta orayı gösteriyor. Yanyola girince bile ona göre kayıt alıyor ve ayrıntılı inceleyince fark ediliyor.
3- Otomatik start-stop sorunsuz. Sadece ilk kayıt sırasında başlatıyorum ve sürüş bitince kaydediyorum.
4- Ekran okunurluğu çok iyi. Sıkıntı yaşanması mümkün değil.
5- Şarzı aldığımdan beri iki diş olarak gözüküyor. Hiç şarz etmedim. Daha çok uzun süre gidecek gibi. Zaten açıklamalrında 40 saat pil ömür var diyor.
6- Cihazla birlikte hız sensörü de aldım ama takmadım. Cihazın kendi verileri anlık olarak güzel. Sensörü takmayı düşünmüyorum gerek yok gibi.
7- Nabız sensörü kullanıyorum (Coospo H6). Anında sensörü buluyor ve kopma, gecikme durumu olmuyor.
8- Stravaya sürüş biter bitmez otomatik anında senkronize oluyor.
9- Cihaz açıklamalarında altimetre olduğu yazıyor ama barometrik olup olmadığı hakkında bilgi yok. Buna rağmen anlık eğim bilgileri doğru ama ekrana az da olsa gecikmeli geliyor.
Cihazın eksi yönleri:
1- Yazı font büyüklüğü daha büyük olabilirdi. Ekran büyük ama yazı ve rakamlar ekrana göre küçük. Benim için sıkıntı değil ama gözlerinde sorun olanlar görmekte sıkıntı yaşayabilir.
2- Kalan batarya miktarını yüzde olarak göstermesini isterdim. Üç diş çok ayrıntılı değil.
3- Cihazın ekranındaki verileri tam olarak özelleştirmek mümkün değil. Sadece o kısma birkaç seçenek arasından neye izin veriyorsa onu ekleyebiliyoruz. Ama yine de benim ihtiyaçlarımı eksiksiz karşılıyor.
4- Sıcaklık değerini doğru göstermiyor. Güneşe çıkınca sıcaklık değeri artıyor gölgede düşük çıkıyor. İniş sırasında yine düşüşe geçiyor. Yani sıcaklık verisi hiç olmasa da olurmuş.
Yaptığım iki tane sürüşü de ekliyorum buraya. İsteyen ayrıntılı olarak inceleyebilir.
(link)
(link)
Sonuç olarak bu cihaz benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Tam bir fiyat performans ürünü. Daha fazla özellik isteyenler üst modellerine bakabilir.