Scudo Sports

İç lastik sorunları

Scudo
bende kent ormana giderken şüpheleniyorum patlarmı acaba diye ama şu ana kadar patlamadı.benim tavsiyem iç lastiğini değiştirip dış lastiğin iç tarafını kontrol ettikten sonra patlak önleyici sıvı kullanman.Bende patlak önleyici sıvı alacağım onunla ilgili ayrıntıları seninle paylaşırım.

Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar...Bisikletim sedona 321...Benim tekerim sık sık patlıyor..Ama bu patlamaların sebebi öyle diken cam vs...değil..Çok derin olmayan çukurlar ya da tümsekler sorun dışta değil bence içte...dış lastiğimin ölçüleri

25*622 kodu 700*25 cc ölçülerinde vittoria marka dış lastik

kullandığım iç lastik 700*19-23 cc rubena

Bu lastikler doğru mu biraz daha kalın olursa sorun ortadan kalkacakmış gibi geliyor bana?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Anlattığınız şekilde bir sorun olmaz.Lastiğe bir şey batmadan lastik patlamaz.Siboptan hava kaçırıyordur ya da dış lastiğe batıp kalmış çok küçük bir şey vardır.Çukura girmekle lastik patlamaz.Bunun dışında 700/32 yi deneyin

Şimdi şöyle söyleyim...iç lastiği ve dış lastiği aydınlıkta inceledim..4 tane iç lastiği attım tamir ettim düzen tutmadı...farklı yerlerden farklı seferlerde farklı tekerlekler patladı...hepside dediğim gibi çukura girdiğimde ve tümsekte olan şeyler..

(link)

dış lastiğimin linkini buldum az önce

buna uygun iç lastik önerileriniz?

jant lastiğe zarar veriyor olabilir. yada dış lastiğin telleri kopmus açığa çıkmış olabilir. yoksa lastik çukurda patlamaz (yoksa gösteri bisikletlerinin lastiklri tek haraketlik olurdu). mutlaka bişey vardır. lastiği tekrar takınca farklı yere farklı yere denk geliyordur. onun için farklı yerden patlıyordur.

patlama yeri iç lastiğin iç tarafında mı oluyor dış tarafında mı ya da yanaklarıda mı?

içte oluyorsa. jant bandını değiştir. (birkaç numara küçük iç lastiği keserek yaabilirsin[26"janta 24" lastikten gibi])

dış tarafında oluyorsa mutlaka gözünden kacan bir yabancı cisim yada delik yarık vardır.

yanaklarda oluyorsa tellerden dolayı olabilir.

lastiğin içini elinle kontrol et ama dikkatli ol eğer yabancı cisim varsa eline zarar verebilir.

• Beğen
Tepkiler: hakan yüksel
Lastiklerinize yeterince hava vuruyor musunuz?Yol bisikleti lastikleri yüksek basınç ister.25 mm lastik en azından 70-80 psi ister(Kilonuza göre değişir, eğer kilonuz fazla ise lastiğin üzerinde yazan en yüksek basınca yakın basınçlarda kullanabilirsiniz).Düşük basınçlarda çukurlarda yılan ısırığı olur(İç lastik,ezilen dış lastik ve jant arasında kalır bu sebeple jantın kenarları iç lastiği keserek yılanın ısırığı gibi iki tane yanyana kesik oluşturur).

• Beğen
Tepkiler: Ali Cem Gülbitti
hep içte oluyorsa jant tellerinden kaynaklı durum olabilir. jantta bant varmı jant tellerini kapatan

100 hava basıncı...kilom 82...110 pastığımda lastikte jantın yuvarlak izleri vardı ve patlak bu yuvarlağı içinde
min100
max130 yazıyor üstünde

Anladım.Jantta,tellerinin girdiği delikler neden oluyor.Jant bandını değiştirmeniz gerekli.Yüksek basınca dayanmıyor.Size önerim eczaneden flaster denen lifli bantlardan alıp 2-3 ya da daha fazla kat sarın sorun ortadan kalkar. İç lastik böyle yuvarlak yuvarlak olmasının sebebi jantın içindeki tellerin girdiği delikler.

• Beğen
Tepkiler: CNC
2 gün içinde 2 iç lastik aynı yerden siboba yakın bir yerden gitti....anlaşılan o ki cant içine bant geçip patlayan iç lastiklerden koruma lastigi yaptıktan sonra düzeldi...tekerler city 28 '' 1.40 oldugu için ve sınırda hava bastıgım için ve cant cift katlı oldugu için her cukura girişimde iç lastik kendine kaçacak delik arıyor gibi cift kat al. cant deliklerine dogru meme başı gibi uzamış..ve sonuç..güm :D

Elimde şuan 26x1.95/2.125 (A/V) lik iç lastik var.Fakat elimde şuan 2.20 lik dış lastik var.Bahsettiğim iç lastik 2.20 lik dış lastiğe uygun mudur ?

26x1.95-2.125 iç lastik 2.20'lik dış lastiğinize uygun,rahatça kullanabilirsiniz.

@Ömer Ş.

Çok teşekkür ederim.Beni yeni bir iç lastik alma derdinden kurtardınız :alkis:

Arkadaşlar merhabalar benim bisikletim de mevcut lastik 1.95 idi.Bisikletim Salcano Nova lastik aldım 2.20 telli iç lastiklerim sürekli siboptan kesip duruyor şöyle 200 metre gittiğimde bakıyorum sibopların kafalarını düz bırakıyorum iç lastik içinde hareket ediyor galiba kesiyor ancak iç lastiğe baktığımda 1.95/2.25 ebatına kadar destek görünüyor buna çözüm ne yapabilirim 4 tane iç lastik kestim hepside siboptan salcano servisine bisikletciye götürdüğümde jantta bir sorun olmadığını lastiktede bir sorun olmadığını beyan ediyor ancak her taktığımız iç lastik siboptan kesiyor.İnternette belirli cevaplar bulamadım buna istinaden 1.95 de iken böyle bir sorunla karşılaşmadım ne yapmam gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri