Scudo Sports

Hs 2000 Yağ

Kolayı var, Karaköye işim düştüğünde bahsi geçen yerin kartvizitini alırım ve reprolayıp foruma koyarım. Herkes görür. Bu konu çok uzadı,isteyen istediği yağı istediği yerden alsın. Bu kadar tepki göstermenizi de anlayabilmiş değilim.

Scudo
http://www.upload.bisikletforum.com/uploads/671448bc4b.jpg

Karaköy meydandan perşembe pazarına giderken sol kolda ikinci ara sokakta. Henkel Bayii. Sokağa girince sağda.

• Beğen
Tepkiler: hcyoldas

insanlar ticaret yapıyorlar.. elbette ki para kazanacaklar. böyle ne olduğu belirsiz markaları koyarak, kaliteli markaları kötülemekle veya onlarla kıyaslamakla eline ne geciyor anlayabilmiş değilim..
işine gelmezse almazsın..
gürsel abiyi uzun zamandır takip ediyorum, insanlara hitap ediş bicimin de bugüne kadar,bir anormallik görmedim..
bence gereğinden fazla iyi niyetli davranıyor, sizin gibiler ortalığı germek icin fırsat kolluyorlar gibime geliyor..
sevgi ve saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan

evet bende sizi anlayamıyorum...( teşekkür eden forum modlarınıda )
benim bir önceki yazıyı yazmamın nedeni sizin yazdıklarınızın ticari ahkala ters düşmesi ve etik olmamasıydı..
ticaret para kazanmak icin yapılır, müşteri ucuz almaya calışır,kimin nasıl işine gelirse..
siz madem toptancı ile alışveriş yapıyorsunuz bunu kendinize saklayın veya soran kişilere özelde yardımcı olun..
ben gürsel bey'i hic tanımam hic bir alışverişim de olmadı.. ama ticaretin kuralarını ve etik değerlerini bilirim..
saygılar.

Selam ..
Firmayı buldum: Rota Ticaret Kardeşim Sokak Tel: 212-293 76 45

Fiyatlar: Büyük Würth 2000 16 YTL ARTI KDV yani 18.88.YTL. Bizde 19. YTL

Küçüğün varlığından bile haberleri yok.. Yani şimdiye kadar satmamışlar..

Yani dendiği gibi 5YTL 10 YTL fiyatları yok.. Varsa başka markadır..
Bilginize..

Anlamıştım zaten böyle oldugunu...Gürsel abi aydınlattıgın için saol..

Bu forum paylaşmak için vardır. İnsanlar bildiklerini paylaşırlar. Doğru veya yanlış, bilgilerini ortaya sunarlar. Sonucu ise en kısa zaman içerisinde ortaya çıkar zaten (Bu örnekte de olduğu gibi bkz. #26 Gürsel Akay).
Ticaret de tabi ki para kazanmak için yapılır. Ancak genellikle öğrencilerin ve genç neslin ilgi gösterdiği, en ufak bir ürünü dahi 3-5 kuruş ucuza aldığında sevindiği bir durumda iken bisiklet sporu, bence uygun fiyatlı yerlerden de herkesin haberdar olmaya hakkı var. Rekabetin olduğu ortam daima tüketicinin faydasınadır. Hem toptancılardan alışveriş yapmak, alışverişi yapan müşterinin değil, toptancı olup da parakende satış yapan işyeri sahibinin ayıbıdır.
Diğar yandan Gürsel Abi en doğrusunu yapıp işin askını somut bir yanıtla ortaya koymuş. Sanırım bunun üzerine söylenecek fazla bir söz yok... :) Yukarıda da söylediğim gibi demek ki Mantis'in verdiği bilgi hatalıymış. Gürsel Abi açık adresi de vermiş. Merak eden gider görür... ;)

Halil burada konu yine yalnış bir yerlere gidiyor galiba..Kimse hesaplı malın nerde satıldığını saklayalım demiyor.. Bu konuda "ben bu yağı öneriyorum" dedim ve de "fiyatı budur" dedim. Hemen ardından Mantis hayır o yağın fiyatı 5- 10 YTL Karaköy'de dedi.. Ben de "emin misin" dedim, o da "evet eminim" dedi.. Sonra bu sabah firmayı buldum ve fiyatları bir başkasını yollayarak öğrendim . Sonra da telefonla konuştum.... Herhalde Mantis ürünleri karıştırmış. (Ama bu konuda suskun kalmayı tercih ediyor. Bu yüzden onun açısından gerçeği öğrenemiyoruz).. Rota ticaret kimseye 5-10 YTL'den Würth 2000 yağ satmamış.. Kesin fyatları var. O firma toptancı olabilir ama 1-2 tane yağ alanlara zaten perakende fiyatından veriyor.. Üstelik Würth Hs 2000 'in küçük kutusu olduğunu da benden duydular.. (Ya da satmadıkları için bilmiyorlar)

Yani sonuç olarak Rota Ticaret tek tek müşterilere toptan fiyatına mal satmıyor.. Kaldı ki toptan fiyatları bile yukarıda yazılanlarla ilgisi yok..

Umarım açıklığa kavuşmuştur bu konu.. Yine umarım ki buraya üye herkes birbirimizi herhangi bir konuda rencide edecek bir mesaj yazmaz..(ve de yazdıklarını iyice tartarak, düşünerek yazar)
2 gecedir iyice uykum kaçmıştı valla "eyvah insanları bilmeden kazıkladım mı acaba" diye.(Zaten bazılarınızın bildiği gibi çok az uyuyorum..)
Selamlar..

Konu dağılıyor aslında ama Gürsel Abi zaten Rota Ticaret toptan fiyatına satıyor dememiştim. Her ne ise... Sevgili ile geçen bu minik dialog aslında konu dışı sayılır. İş biraz ticari ahlak vs'ye döndü çünkü. Zaten konunun gidiş hattına bakarsak fiyatların netlik kazanması, Sevgili'nin mesajının ardından ortaya çıktı. Eğer Mantis'in verdiği fiyatlar geçerli olsaydı o zaman bu minik dialoğumuz daha anlamlı bir hale gelecekti. Konu açıklığa kavuştuğu için memnun oldum kendi adıma.

Tepkimi çeken mesajın bu kısmıydı sadece. Sanırım daha fazla uzatmaya gerek yok. Herşey net bir biçimde ortada, geri kalan kısmı herkesin kendi yorumu. Umarım kimseyi kıracak kaba bir laf etmemişdir. Ettiysem affola :) (Dilin kemiği yok demek geldi içimden ama burda da dil yok ki, parmaklar konuşuyor ;))

sevgili halil..
.bazı gazeteciler vardır, ropartajı yaparlar,aralardaki cümleleri cımbızla secerler ve işlerine gelen bölümü yayınlarlar. sende öyle yapmışsın, benim cümlemin yarısını almışsın devamını eklememişsin,devamını da ''bildiğinizi özelden yazın'' eklemen gerekirdi..
ben bunu senin yaşının gencliğine,heyacanına ve bunun getirdiği pot kırmalara bağlıyorum,ben forumda cok eski bir üye olmama rağmen, uzun zamandır vakit ayırıp giremiyordum,(bu arada mesaj sayımın neden bu kadar düşmüş olduğunuda anlayamadım) gördüğüm kadarıyla forumda cok şeyler değişmiş,en gözle görülen modlar arasındaki fikir ayrılıkları...
ben ne seni nede gürsel beyi şahsen tanımıyorum, ben olaya ticari ve etik yönden bakmıştım,toptancı olupta parakende satanları ayıplamak gereksiz ,kimse kimseye zorla birşey satamaz, ''bilincli tüketici ve serbest piyasa ekonomisi'' sürekli kullandığımız kelimeler değilmidir..
hepinizi seviyoruz...ister toptancı ister parekenteci ister siz veli nimet müşterilerimiz...sizler olmadan bizler olmayız . bu güzel diyaloglar için teşekkür ederim..

Bence herkes ama herkes haklı.. (benzetmem biraz Nasrettin Hoca fıkrasına benzedi ama, kusura bakmayın)
Bakın şöyle..

Ankaradaki yağcılar haklı, Ankaralıları yağsız bırakmadıkları için.
Mantis haklı; tüketiciyi düşündüğü için,
Gürsel Bey haklı, satıcı olmasına rağmen tüketiciyi koruma refleksiyle olayı açıklığa kavuşturmaya çalıştığı için,
Halil haklı; tüketiciyi ve “tüketiciyi koruyanı” korumaya çalıştığı için
Sevgili haklı; cümlesine “sevgili..Hali…diye başlayıp “diyaloglar için teşekkür ederim” diye bitirdiğiniz için. (ayrıca mesajınızın içiriğinin %90’ı ben ce de doğru, ben de teşekkür ederim, ayrıca benim %100 doğru bulmamam, onun doğruluğuna gölge düşürmez)

Bir haksız var, bahsedilen yağın tüketicisi olduğundan taaaa en sonunda kendini tutamayıp lafa karışan: Ben.

Hepiniz benim için(tüketiciler için) çalıştınız.. onun için kendimi tutamadım ve bu post'u yazdım..

Dediğiniz gibi uzun süredir foruma girmemişsiniz. Forum'un olduğu server dan kaynaklanan bir sorun dolayısıyla maalesef eski bir tarihin backup ı yüklenmek zorunda kaldı. Bir çok mesaj ve üye elimizde olmadan silinmiş oldu. Bence yöneticiler ve modların arasında fikir ayrılığı olması gayet normal ve yapıcı. Önemli olan gerek forum yönetimindeki kişilerin kendi içlerinde, gerek üyelerin kendi aralarında, gerekse yönetici ve üyeler arasında, konuların medenice konuşulup tartışılarak uygun ve adil kararlar alınmasıdır.

Evet bana da bi söz düşer herhalde;
hs2000 in 16 ytl olduğunu geçen gün ben de öğrendim, 5 aydır yağ almadığım için fiyatı başka bir markanınki ile karıştırmışım.Kimseyi töhmet altında bırakmadım inşallah. Bu arada "sevgili" rumuzlu arkadaşı halen anlayamıyorum.Bu ne şiddet ne celal?

Düzeltme: O piyasalar ürünleri hep KDV hariç satıyorlar. 16 YTL ama ARTI KDV!!.. Yani 18,88.- YTL..
Kafalar yine karışmasın diye yazdım..

Selamlar..

Konusu burası değil ama bir fıs iyi gider diyeceğim:p
Daha iyi bilenler cevaplayacaktır...

(Forumumuza hoş geldiniz...Fakat konuların başlığını görüp hemen mesaj yazmak yerine konuyu baştan bir okuyup son mesaj tarihine bakarsanız daha bir kalite artışı olacaktır forumumuzda...Onun dışında forumumuzda Atölye diye bir bölüm var...Aklınıza gelen her tür soruyu sorabilirsiniz tecrübeli arkadaş ve büyüklerimiz yardımcı olacaktır...)
Forumumuzun tadını çıkarmanız dileğiyle...

Saygılar...

Meraba aktarıcıların yağlanmasına pek gerek yok fakat zaman la arka aktarıcının makaraları üzerinde birikebilecek ve dönemsini zorlaştıracak kir ve çamura karşı arada sırada temizlemek gereklidir...Zaten zinciri yağlayınca aktarıcılarda yağlanmış olur...

Geri