Selam..HS 2000 Alman Würth firmasının bir ürünüdür..Sprey olarak satılır. Yanındaki pipet ile oldukça kullanışlıdır.Yıllarca çeşitli yağları denedikten sonra buna karar kıldık..Bir örnek: 2004 yılında Kaçkar turumuzdan önce dükkanda bu yağı zincire sıkmıştım.250 Km. sonra (ki dağ tepe, yağmur-çamur idi) zincirde hala yağ vardı ve gayet de temiz görünüyordu..Yapışkan bir yağ.. Tabi basınçlı su tutarsanız buna dayanmaz..
Sprey yağları kullanırken janta/disklere yağ fışkırtmamaya bakın.Ben sol elimde yağı tutup aynı elimi de kadronun alt borusuna dayıyorum. Elimin konumu tam da pedalın geçtiği yerde oluyor.Pipeti de mümkün olduğunca uzatıp zincirin ayna dişliden kurtulan iç kısmına oldukça yakın ve az açılı olarak tutuyorum. (yağ huzmesi zincir boşluklarından heba olmasın diye az açılı)
Sağ elimle de pedalı geri çevirirken spreyi sıkıyorum. Böylece janta ve disklere yağ bulaşma riski olmuyor. Uçuşan yağ partikülleri de ayna dişlinin altına doğru gitmiş oluyor..
Bu yağı vites mafsalları vs. için tabi ki kullanabilirsin..Bir arkadaşım otomobilinin ses yapan silecek motorunda bin çeşit yağ denedikten sonra Würth 2000 kullanmış ve ses sorununu çözmüş.. İyi bir yağ, tavsiye ederim..Küçük kutu(150 cc) 10 YTL, büyük (650 cc)19 YTL..(he he ne reklam oldu yahu!!

)