Scudo Sports

Hidrolik yağı ne zaman değiştirilir?Nereden bulunur?

Tepki
10
arkadaşlar salcano ng303 sd de bulunan hidrolik fren sistemi var.Fakat ben hidrolik hakkında bir bilgim yok ne kadar süre dayanır nereden bulunur doğrusu bu işi servisine yaptırmak istemiyorum aydınlatırsanız sevinirim

Scudo
Fren kollarındaki yağ hazne kapaklarında, kullanmanız gereken yağın cinsi yazar.
DOT yağları petrol istasyonlarında bile bulabilirsiniz. Eğer MİNERAL(genellikle Shimano frenler içindir) yağ yazıyorsa bir bisikletçiden temin etmeniz gerekir.
Sistemin yağını ne zaman değiştirmek veya sisteme ne zaman yağ eklemek gerekir?
1- Balataların arası boşken(tekerlerlekleri söktüğünüzde olur) fren kollarıyla oynanırsa sistem hava alabilir.
2- Hatalı yağ enjektesi(mesela;hava kabarcıkları giderilmemiş bir şırınga)
3- Toz-çamur gibi maddelerin sisteme girmesi(uzun süre bakımsızlık)

sağol hocam benim kollarda mineral yazıyor yağ deposu nerede yani nereden sıkıyoruz?

@morrisonhotel

Sevgili kardeşim yukarıdaki soruna bakarsak işten anlayan bir bisikletçi bulup bunu yaptırman gerekecek. Bence uğraşma; ama dersen ki "servisler yetersiz ben yapmak istiyorum içim rahat etsin diye" , o zaman netten servis manuelini bulup kendin yapmak zorunda kalacaksın gibi.

Öyle yağı "sıkmakla" olan basit bir işlem değil

@Aybars Öge Sürücü

teşekkürler hocam basit bir iş değil demişsiniz keşke bu iş nasıl yapılır öğrenebileceğim bir yer olsa yada biri anlatsa;)

Geri