Scudo Sports

hidrolik fren temizleme.

Tepki
7
Bugün bisikletimi hidrolik frenlerinden gelen gıcırtı yüzünden bir bisikletçiye götürdüm. Ama pek bu işten anlamadığını düşünüyorum ve diski tinerle temizledi ses geçmedi bunun üstüne balatalara üstten tiner döktü ses kesildi ama frenlerim eskisi kadar iyi tutmuyor ve dururken ses çıkarıyor. Bu durumdan çok rahatsızım frenleri eski haline getirebilmek için ne yapmam gerekir.
teşekkürler...

Scudo
Aslında çok da yalnış değil bisikletçinin uygulaması. Döktüğü tiner ile disklerdeki ve balatalardaki yağı uzaklaştırmak istemiş. Ama bu işin en güzel kimyasalı oto yedek aksesuar veya yedek parçacılarında çok da ucuza (5-6 TL) bulabileceğiniz balata spreyi.
Gıcırtıdan kastınız neydi bilmiyorum ama disk sürtmesi ise eğer bu yeni frenlerde muhakkak olur.
Bence bisikletiniz herkese teslim etmeyin.. Bazı müdahaleleri kendiniz yapsanız daha iyi olacağını söyleyebilirim. Disk frenlerle ilgili forumda bir çok yazı var. Sorununuz tanımladıktan sonra bu yazılar ve forumda bir çok arkadaş size yardımcı olacaktır...

slm.bu konunun uzmanı akabe ticaret deki bilal bey dir.kendisi fren balata konusunda çok bilgilidir.kendisine 0(232)457 41 80 ulaşabilirsiniz

disk frenlerde yapıştırma balata kullanılıyor oda genelde sert balatadan yapılıyor ötme yapar normaldir

ARkadaşlar son zamanlarda benim arka diskten de gıcırtılar gelmeye başladı.Düzenli olarak balatalarını sokup temizlerim ayarını yaparım şimdiye kadar böyle bişey yoktu ama son zamanlarda frene basınca gıcırtı ile birlikte titreme yapıyor.Frenler isininca geçiyor ama bayagı isitmak gerekiyor.Acaba neden olabilir?

@akgulcemal

Rotorda boşluk yada gevşeme ya da kaliper ve adaptör vidalarında gevşeme olabilir.Arka frende titreme bende de var ve titreme olduğun frende güç kaybı oluyor, uzun sireli freni sıkılı tutamıyorum,pompalamak gerekiyor..Nedeni ise rotorun perçinlerinin gevşemiş olması...

@Dinçer ÜNSAL

Bi tek rotor vidalarını kontrol etmedim.Yarın bakarım onada.İnsallah sorun çözülür.

@Umut Zeydanlı
(link) buradan bilgi edinebilirsiniz .

Anladığım kadarıyla diskin sürtmesi ile ilgili bir problem değil sizinkisi. Büyük ihtimalle balatalardan kaynaklanıyor. Bende de frenlerin tutuşunda bir azalma ve gıcırtı şeklinde bir ses oluyordu. Önden arkaya aldım balataları ve problem arkada devam etti ön fren ise eski haline geldi. Forumlarda genellikle balataların zımparalanması tavsiye ediliyor. Fakat ben henüz uygulama şansı bulamadım. Ama büyük ihtimalle sesi kesecek diye düşünüyorum.

Geri