allmylife
Üye
- Tepki
- 5
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- b'Twin
Şuan kırıkkaledeyım birazdan kırsehır e dönerimhaftada 1-2 defa gelıyorum
Ben de kirikkaledeyim. Bi gün buluşup turlayalim müsait olduğunda😊
Şuan kırıkkaledeyım birazdan kırsehır e dönerimhaftada 1-2 defa gelıyorum
Bu hafta aslında izin alacaktım gezerdik fakat bayram sonrasına kaldı o işim. Bayramdan sonra Dinek dağ A gitmeyi planlıyorumBen de kirikkaledeyim. Bi gün buluşup turlayalim müsait olduğunda😊
Modeli: SHIMANO BL-MT200 (HYD)@knnplt freninizin modelini yazar veya fotografini atarsaniz belki yardimci olabiliriz.

Aynı sorun bende de var. Şu an çözmeye çalışıyorum. Muhtemelen yağlanma sorunudur. Temizledim ancak çözülmedi. Muhtemelen balata değişimi gerek.Şunu merak ediyorum diskler 1 yıllık balatalar 3 aylık arka frene basınca neder hır hır diye sürtme gibi bir ses geliyor ve öne göre zor tutuyor arka fren.
Acemi olduğum için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum maalesef. Umarım kısa sürede çözülür.Yağlanma olması imkansız çok iyi biliyorum sorun başka.
Estağfurullah bende acemiyimAcemi olduğum için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum maalesef. Umarım kısa sürede çözülür.
Modeli: SHIMANO BL-MT200 (HYD)
Kolun Modeli: Shimano Altus ST-EF505-8R Hidrolik Fren Vites Kolu Sağ 8 li

Metal balata takılınca bu ses gelmişti. Organik balata ile tekrar değiştirdim keslildi o "hır hır" sesi. Yeni takılan balatalarınız metal ise ondan olabilir.Şunu merak ediyorum diskler 1 yıllık balatalar 3 aylık arka frene basınca neder hır hır diye sürtme gibi bir ses geliyor ve öne göre zor tutuyor arka fren.
Bu ayrıntıyı söylediğiniz için sağolun kontrol ettiğimde bu kablo sağda ki vites koluna bağlanıyor. Frenle alakası yokmuş. Bu arada hayırlı bayramlar.vites telinemi geliyor yoksa hidrolik kablosunamı hidrolik ses yapmaz ama siz fren ve diskin vidalarına bakın alhonga üzerindeki frenler fazla güvenme sol taraf kırıldı gittim shimano taktım
Peki bu çatırdama sesi için ne yapmalıyım? Sizce mesele nedir? Şuan garantisi devam ediyor.vites telinemi geliyor yoksa hidrolik kablosunamı hidrolik ses yapmaz ama siz fren ve diskin vidalarına bakın alhonga üzerindeki frenler fazla güvenme sol taraf kırıldı gittim shimano taktım
Ama frenlerken takırtı yapması normal mi? Ve hafif frende. Üst tele geçme eğilimi olsa sürerken de hissetmez miyim?vites teline baskı varsa vites bir üst vitese geçme eğilimindedir bu yüzden ses gelebilir vites ayarlarınızı tekrar yapın veya tele baskı olmamasına dikkat edin