@Oglcnbrt
Asagida iki link yolluyorum. Burada ses kesmek icin ne yapmali konulu foto anlatim ve video. Maalesef ingilizce. Yabanci diliniz yoksa da goruntuler fikir verir:
(link)
Kısaca uzerinden gecersek:
-Tekeri sökün. Padlari cikarin. Disklerin yamulmadigindan, yamuksa duzeltildiginden emin olun.
-Padlarin ve disklerin uzerinde herhangi bir sey varsa temizleyin, hatta gerekirse cok hafif zimparalayin. Balata temizleme sprayi ile temizleyebilirsiniz.
-Diskleri duzgun ve oynamayacak sekilde oturtup sıkın.
-Padlari yenilemediyseniz soktugunuz yon ve tarafa uygun takın (bir suredir yer yaptigi icin tutus sekli ile ses olasiligi dusecektir)
-Kaliper ortalamasi yapin, kaliper disc ile dogrusal duzleme gelmiyorsa ince denge rondelasi kullanabilirsiniz demis bikeradar linki 5. adimda. Ama ben hic gerek duymadim buna simdiye kadar.
-Benden bir ipucu; padlari tutan catal metal zamanla esnekligini kaybettigi icin padleri duzgun geri itemiyor olabilir. Onu soktugunuzde hafifce ve deforme etmeden acarsaniz, surtunmeyi engeller, fren sonrasi padlerin geri itilimini daha dogru yapmasini saglayabilirsiniz.
-Yag degisimi ve hava alma isleminin dogru oldugundan emin olun. Buna dair basit bir yontem kaliper uzerindeki nippeldan ugrasmanizi engelleyebilir:
Tum bunlari dogru sekilde yaptiysaniz ve hala otuyorsa, sansinizi yeni balatalar ile deneyin.