Scudo Sports

Hidrolik Disk sıkarken eğme

Akif Kayac

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Bisan
Bisan XTY-5400 HD 26" bisiklet aldım fren sürtünme sesi duymuyorum, balatalardan birisi diske yakın bu nedenle fren sıktığımda diskde hafif bir eğilme oluyor. Bu işlem diske zarar verir mi? Verirse ne yapmalıyım?
( Balataların sürtünmesi için internette çözüm yolunu denedim ama balatanın diske eşit uzaklıkta olması söz konusu değil. Tekrar olarak sorun sürtünme değil hafif olarak diski eğmesi. )

Scudo
İyi bir ustaya götürüp yeniden ayarlamalarını sağlayın. Eğer jantsı söküp takmışsanız yerine tam oturmamış da olabilir, onu da bir kontrol etmekte fayda var.

Jantı cıkarıp takma işlemi olduysa balata bir tarafa yatık kalmış olabilir, ince metal bir yüzey ile balataları kenarlara itmeyi dene.

Öncelikle freni kadroya bağlayan vidaları gevşetin. Daha sonra freni sıkılı tutarak kaliperin ortalanmasını sağlayın. Freni bırakmadan da vidaları sıkın.

Bu kadar basit.

@vahapaydin
Muş'ta oturuyorum burada az bisikletçi olmakla beraber iyi bir usta da yok, bugün freni gösterdim bişey yapamadı, bisikleti internetten aldım parça halde geldi toplama işini bisikletçi yaptı oturmamış gibi görünmüyor.

@Muhammed Dursun
Malesef olmadı :(

@Hasan Kılınç
Hocam bu işlem fren sürtmesi ile ilgili diye biliyorum, yinede bunu 3-4 kere denedim :D mm etkisi (hiç) yok.

Görüşleriniz önemli teşekkür ederim :)

Hâlâ görüşlere açığım.

Eğer normal sürüşte hiç sürtmüyorsa (rotor tam ortada ise) sorun frenlerdedir. Çünkü mekanik disk frenler tek taraftan iter hidrolikler ise iki taraftanda. Sizin anlattığınıza göre hidrolikler mekanik disk fren gibi çalışıyor.

@Hasan Kılınç

Evet öyle görünüyor bulunduğum şehirde yardım alacak biri yok ne yapacağımı bilemedim diske zararı olur mu?

@Akif Kayac

Bir sorun olacağını sanmıyorum. Fren markası nedir?

@Hasan Kılınç

Shimano hd, bi abim benimde öyle bişey olmaz dedi biraz içim rahatladı.

@Akif Kayac
selamlar bunu bi dene arkadaşım bisikletin jantın mandalını serbest bırak jantı kadroya ortala ve frene basılı tutarak mandalı yavaşça sık

Geri