Scudo Sports

hidrolik disk fren için yardım!

sone_style

Daimi Üye
Tepki
82
ön balataların bittiğini farkedip alligator balata almıştım fakat balatayı iten şeylerin pek gidip gelmediğini farkederek birazfren i pompaladım sonrada tornavida ile ittirdiğim o arada biraz yağ boşaldı, balataları taktım fren sıkıyor fakat birden durmuyor idi.
daha sonra yağ boşalttım koldan içeri.. pompaladım pompaladım 5-6 baloncuk çıktı birdahada gelmedi baloncuklar.. bende vidalayıp kapattım fakat neredeyse hiçbirşey farketmedi ffren sıkış konusunda..
acaba yağ yetersiz mi geldi ?
yoksa balataların bi etkisimi var ?

(hidrolik frenler deore )

Scudo
bence daha kurcalamadan anlayan birisine getirsen daha faydalı olur

@Tarık Kalkan

shimano nun kendi orjinal yağı..
bişey yapmadım ayrıca :eek: sadece balatalarını değiştirdim

balataları iten karşılıklı 2 şey varya hani, biri çalışıyor ama öbürü çalışmıyor gibiydi, bende sıktım (pompaladım) koldan, daha sonra ikisi tam kafa kafaya geliyorken durdum o ara yağ boşaldı biraz ve tornavida ile geri ittirdim ikisinide

kampanadaki pistonları dışarı çıkarmayı başarmışın sanırım ordan hidrolik sızıntısı olmuştur büyük ihtimalle hidrolik disk e dökülmüşse tutmaz ve ped ler yeni olduğu için ilk anda tutmayacaktır uzun bir rampa inişinden sonra veya biraz yol yapıp balatalar alıştıktan sonra verim alırsın:Dtabi hidrolik sızıntısı devam etmiyorsa:Dfreni bi kaç sefer sert kökle kampananı kontrol et sızıntı varmı;)

hergün ortalama 20 km kullanıyorum şuan 5. günü, bakalım sızıntı yok şuan için, dediğin gibi rotora damlamış olması gerekiyor, rotoru bir tinerle sileyim, balatalarada aynısını yapmalımıyım ?

Balataları silmeniz fayda etmez, zaten emmişlerdir yağ bulaştıysa. Ben bulaşık deterjanında bekletmiştim birkaç gün yine de yeterli verimi alamadım. Eski konular arasında çeşitli fikir ve öneriler var o konuda, bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: cannn3715
Geri