Merhaba..
En son şu konuya
Sahte ilan ile dolandırıcılık ve mahkeme kararı
Şöyle bir mesaj yazdım;
Şimdi bu sahtekar,sizin 600 liranız yüzünden 2 YIL 6 AY hapis yatıp,üste 900 lira para mı ödeyecek
Bence çok ağır bir ceza..Hele ilk defa suç işliyorsa..!
Gerçi hapis cezası para cezasına çevriliyor diye biliyorum..
Sizi azminizden tebrik ederim tabi..Orada 3 saat bekle,oraya 15 km git filan..Saçmasapan işler..
Siz olayı iyi delillendirdiğiniz için,davayı kazandınız tabi..Evraklarınız eksik olsaydı,böyle bir sonuç alamazdınız..
Ne olursa olsun,eğer ceza paraya çevrilmeyecekse bence bu karar ağır olmuş..
Hele ayakkabı kutularında devletten trilyonları çalanların özgür olduğu bir toplumda..!
Bu mesajım silinmiş ve bende 3-4 gün banlanmışım..
Siteye girdiğimde şöyle bir uyarı gördüm;
Aşağıdaki nedenden dolayı kullanıcı hesabınız kapatılmıştır: Kurallar ihlalleri Hesap engelin 2 Temmuz 2017 tarihinde kaldırılacaktır.
Yalnız aşağıya baktığımda bir neden göremedim..Bu yazı haricinde,ekranda banlanma nedenim yazmıyordu..
Tahminimce mesajımdaki son cümleden dolayı banlandım..
Hele ayakkabı kutularında devletten trilyonları çalanların özgür olduğu bir toplumda..!
Burada,ülkedeki adalet sistemine bir gönderme yaptım tabi..Demek ki bu kadar ufak göndermelere bile izin verilmiyor sitede..Eğer yanlış anladıysam,beni banlayan arkadaş başka sebepten beni banladıysa,beni düzeltebilir..Ben zaten neden banlandığımı öğrenmek istiyorum..Bir açıklama istiyorum..Yoksa buranın patronuna hesap sorma gibi bir derdim yok..Patron burada sizsiniz..
Benim mesajımın silindiği konuda,sigaraya teşvik edici cümleler var..Bisiklet forumda buna izin veriliyor..
Bir başka konuda,bisikletli bir gencin kavga görüntüleri yayınlanıyor..Açıkça şiddet teşvik ediliyor..Bisiklet forum buna da izin veriyor..Konu da şu;
Bisiklet sürerken laf atma kavgası...
Böyle bir forumda,sigaraya ve şiddete teşvik edici cümleler kurmak serbest ama ülkenin genel anlamda adaletsiz olduğunu söylemek yasak..Öyle mi?
Peki..
Fransa bisiklet turunu seyredenler,turu sunan spikerlerin arada Türk toplumuna veya akp hükümetine göndermede bulunduğunu bilirler..Bugünkü etapta da bunu yaptılar..Tıpkı benim bu silinen mesajımdaki gibi ufak dokundurmalar yapıyorlar..
Eğer ben yanlış bir şey yapıyorsam,bu spiker arkadaşlar da tv ekranında yanlış yapıyorlar demek ki..Sonuçta burada kuvvetler ayrılığından(siyaset) veya gnostisizmden(din) bahsettiğimiz yok..Konu içlerinde bir cümle yazarak,toplumsal bir eleştiri bile yapamayacaksak,hiç boşuna bisiklet için çabalamanıza gerek yok..
Bisiklet sporunu toplumdan soyutlayarak geliştiremezsiniz..Bisikletin konuşulduğu bir yerde,toplumun sorunlarına da değinilmeli..En azından arada bir cümle kurulmalı..Anladığım kadarıyla bu yasak..''Bu toplumda adalet yok'' demek bile yasak..!
Neyse..
Ben sadece banlanma nedenimi öğrenmek istiyorum..Beni banlayan arkadaş 2 cümle kursa,razıyım..