Scudo Sports

Hesabımın silinmesini istiyorum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Adminlere özel mesaj yoluyla ulaştım ama geri dönüş alamadım, gerçi forumda sadece 1 tane admin hesabı bulabildim ama.

Hesabımın kalıcı olarak silinmesini istiyorum.
Umarım bu istediğimi site yönetimi anlayışla karşılayıp isteğimi yerine getirir.

Konuyu buraya açtım, kolay gelsin.

Scudo
@Godzilla

topraaam hayırdır neye sıkıldı canın?

Merhaba..
En son şu konuya
Sahte ilan ile dolandırıcılık ve mahkeme kararı
Şöyle bir mesaj yazdım;
Şimdi bu sahtekar,sizin 600 liranız yüzünden 2 YIL 6 AY hapis yatıp,üste 900 lira para mı ödeyeceko_O

Bence çok ağır bir ceza..Hele ilk defa suç işliyorsa..!

Gerçi hapis cezası para cezasına çevriliyor diye biliyorum..
Sizi azminizden tebrik ederim tabi..Orada 3 saat bekle,oraya 15 km git filan..Saçmasapan işler..
Siz olayı iyi delillendirdiğiniz için,davayı kazandınız tabi..Evraklarınız eksik olsaydı,böyle bir sonuç alamazdınız..
Ne olursa olsun,eğer ceza paraya çevrilmeyecekse bence bu karar ağır olmuş..
Hele ayakkabı kutularında devletten trilyonları çalanların özgür olduğu bir toplumda..!
Bu mesajım silinmiş ve bende 3-4 gün banlanmışım..
Siteye girdiğimde şöyle bir uyarı gördüm;
Aşağıdaki nedenden dolayı kullanıcı hesabınız kapatılmıştır: Kurallar ihlalleri Hesap engelin 2 Temmuz 2017 tarihinde kaldırılacaktır.
Yalnız aşağıya baktığımda bir neden göremedim..Bu yazı haricinde,ekranda banlanma nedenim yazmıyordu..
Tahminimce mesajımdaki son cümleden dolayı banlandım..
Hele ayakkabı kutularında devletten trilyonları çalanların özgür olduğu bir toplumda..!
Burada,ülkedeki adalet sistemine bir gönderme yaptım tabi..Demek ki bu kadar ufak göndermelere bile izin verilmiyor sitede..Eğer yanlış anladıysam,beni banlayan arkadaş başka sebepten beni banladıysa,beni düzeltebilir..Ben zaten neden banlandığımı öğrenmek istiyorum..Bir açıklama istiyorum..Yoksa buranın patronuna hesap sorma gibi bir derdim yok..Patron burada sizsiniz..

Benim mesajımın silindiği konuda,sigaraya teşvik edici cümleler var..Bisiklet forumda buna izin veriliyor..
Bir başka konuda,bisikletli bir gencin kavga görüntüleri yayınlanıyor..Açıkça şiddet teşvik ediliyor..Bisiklet forum buna da izin veriyor..Konu da şu;
Bisiklet sürerken laf atma kavgası...
Böyle bir forumda,sigaraya ve şiddete teşvik edici cümleler kurmak serbest ama ülkenin genel anlamda adaletsiz olduğunu söylemek yasak..Öyle mi?

Peki..

Fransa bisiklet turunu seyredenler,turu sunan spikerlerin arada Türk toplumuna veya akp hükümetine göndermede bulunduğunu bilirler..Bugünkü etapta da bunu yaptılar..Tıpkı benim bu silinen mesajımdaki gibi ufak dokundurmalar yapıyorlar..
Eğer ben yanlış bir şey yapıyorsam,bu spiker arkadaşlar da tv ekranında yanlış yapıyorlar demek ki..Sonuçta burada kuvvetler ayrılığından(siyaset) veya gnostisizmden(din) bahsettiğimiz yok..Konu içlerinde bir cümle yazarak,toplumsal bir eleştiri bile yapamayacaksak,hiç boşuna bisiklet için çabalamanıza gerek yok..
Bisiklet sporunu toplumdan soyutlayarak geliştiremezsiniz..Bisikletin konuşulduğu bir yerde,toplumun sorunlarına da değinilmeli..En azından arada bir cümle kurulmalı..Anladığım kadarıyla bu yasak..''Bu toplumda adalet yok'' demek bile yasak..!
Neyse..
Ben sadece banlanma nedenimi öğrenmek istiyorum..Beni banlayan arkadaş 2 cümle kursa,razıyım..

Sizi muhtemelen Atilla banladı.(Eğer o değilse affetsin beni) Aslında kibar bir arkadaş. Ancak burada okuduğu bir çok şeye ne yazık ki "yasak" gözü ile bakıyor. Onu kazanmamız, yaptığı şeyin doğru olmadığını, banlayarak, yasaklayarak ve de silerek hiç bir şeyin veya kimsenin sindirilemiyeceğini net ifadelerle anlatmamız gerek. Tahmin ederim o da acı çekiyor, ve burada siyasi bir söylemin kavgalara neden olacağını düşünüyor. Aslında hiçde öyle olmuyor. Mesela geçen gün 15 sayfadan sonra tamamen sildiği bisiklet ve sabah namazı konusunda. Hiç kimse birbiri ile kavga filan etmiyor, tam tersine özgürce kendini ifade ediyordu. Ancak işi hakarete dökene elbette müdahale etsin. Diyeceğim o ki "yassah hemşerim" jargonu ona ve buraya yakışmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Forumda siyaset yapmanin yasak oldugunu bilmiyor musunuz gercekten?

• Beğen
Tepkiler: ferido
Siz adaletli verilen mahkeme kararıni siyasete cevirdiniz. Hakkınızı almışsınız.

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
Forumun sahibi olan Delta Bisiklet, forumda İslamcı-muhafazakar kimliğiyle öne çıkan ve bu ideolojisini üyelerin yazdığı mesajlara müdahale ederken sergilemekten kaçınmayan, açıkça taraf tutan insanlara yöneticilik görevi vermekle pek akıllıca bir iş yapmıyor bence.

Delta Bisiklet'in sattığı binlerce euro'luk bisikletlerin, yedek parçaların ve aksesuarların hedef kitlesinin ve potansiyel müşterilerin çoğu, bu ülkenin seküler okullarında okumuş, ortalamanın üstü gelir seviyesine ulaşmış, açık görüşlü, bugünkü iktidar sahipleriyle taban tabana zıt bir hayat felsefesine sahip insanlar. Bu insanların fikirlerine ve yazdıklarına bu şekilde saygısız ve hoyratça müdahale etmeyi sürdürürlerse onları küstürürler; sonra da o 10K Euro'luk Cannondale'leri, 1 kg. makarnaya oyunu satan reisçilere pazarlamaya çalışırlar artık.

Umarım bu yazdıklarım dostane bir uyarı olarak yerine ulaşır. Forumda uzun zamandan beri şahit olduğum uygulamalar ve bunların yaratacağı sonuç bu şekilde.

Not: Yaşar Holding'in sahibi Selçuk Yaşar, burada anlatmak istediklerime güzel bir örnek. Geçtiğimiz referandumdan hemen sonra Pınar markasının uğradığı boykot ve İzmir halkının Selçuk Yaşar'a dilettiği özür, bu ülkede ticaret yapan her işletmenin kulağına küpe olmalı.

@alwaysace o konuda verilen kararın doğru olduğu mutlak mı?Bu kararın aksi yönünde fikir belirtemez miyiz?
O konuda Türkiye'de adaletin olmadığını söyleyerek,forumdaki siyaset meraklılarını konuya toplayıp,konuyu akp/chp kavgasına mı çevirdim yani?
Demek ki bir cümlemle,forumdaki herkesi provake edecek kadar güçlüyüm forumda..Ben neymişim böyle?

Arkadaslar, anlamak istemiyorsunuz, iyi niyetli de degilsiniz, bunun da farkindayim ama yine de kisaca aciklayayim. En azindan buyuk bir kesim yonetime hak verir. Her insani memnun etmek imkansiz cunku.

Basligi acan arkadasin uzaklastirilma sebebi buyuk olcude "ayakkabi kutusu" soylemi. Bunun siyasi bir soylem olmadigini dusunen varsa zaten ona diyecek bir sozum yok. Silinme sebebi de, bazi art niyetli arkadaslarin dusundugu gibi "muhafazakar yonetim" degil, siyasi tartismalarin yasanmamasini saglamak.
Yani siz a partisi ile de , b partisi ile de, c partisi ile de benzer yorumu yapsaniz, o yorum silinecek. Tartismanin buyumemesi, bisiklet forumda siyaset yuzunden ortamin gerilmemesi icin silinecek. Uzgunum ama boyle olacak. Yonetime bir sebepten garezi olan insanlar da "yonet muhafazakar" oldugu icin siliyor diyecek. Uzgunum bu konuda bir orta yol yok, yasananlar bence normal. İnsanlarin tamamini memnun etmek imkansiz cunku.
Baslik sahibi forumdasin gercek amacinin bisiklet mi siyaset mi oldugunu sorgulamasini rica ediyorum. Bu foruma gercekten bisiklet icin mi giriyor bir dusunsun. Cunku siyaset yorumunun silinnesine bu kadar tepki gostermesi normal degil. Belli ki forumda diledigince siyaset yapamamaktan muzdarip.

az bile ceza almışın, benim hesabım süresiz banlanmıştı. üstelik senin yazdığın mesajdan çok daha hafif bi yazıydı. bu kadar tahammülsüz olma

@Mehmet Altuğ bisikletforum yönetimine muhtıra mı veriyorsun?

merhaba
cezapuanlari.png.jpg

kullanım sözleşmesindeki bu görsel geçerli mi, eski ve geçersiz mi yoksa laf olsun diye konmuş bir tablo mu? çünkü hem burada o korkulan siyasi/dini tartışmalar için 10 ceza puanı yazıyor hem 2 gün uzaklaştırma için 30 puan almak lazım bu sistemde, hem de arkadaşın dediği gibi 3-4 gün uzaklaştırma diye bir ceza yok, keyfi bir süre mi bu.

@yoğurtcu her dini icerikli konuya hizir gibi yetisip, "ben ateistim, hepiniz ahmaksiniz" temali yorumlar yazip, bu konardan surekli uzaklastirilmak ve uyarilmak arkadasi fazlasiyla gerdigi icin het firsatta yonetime yukleniyor.
Yeterince uzun suredir forumdayim, cogu uyeyi ve niyetini az-cok kestirebiliyorum. Ve bu yuzden tekrar soyluyorum, herkesi memnun etmek imkansiz

@Serkan Mıstınoğlu mesajımı silebilirsiniz tabi ama günlerce banlamak doğru mu?

Demek ki forumda istenmiyorum..Ben bunu anlıyorum..

''Adalet yok'' dediğim için günlerce banlandım..Bu konuyu açma nedenim de,banlanma gerekçemin ekranda yazmaması idi..Gerekçe yazsaydı,zaten neden banlandığımı bilecektim ama bilmediğim,merak ettiğim için bu konuyu açtım..

Bu konuyu açmamdan bile rahatsız oldunuz ve kötü niyetli olduğumu söylüyorsunuz..

Tekrar söylüyorum..Ben size hesap sormuyorum..Sadece neden banlandığımı açıklamanızı istiyorum..Bunu belirttiğim için beni kötü niyetli veya siyaset konuşmak isteyen birisi veya bisikletle alakası olmayan birisi olarak yaftalayamazsınız ama yaptınız bunu..!
Neyse..
Şunu da belirteyim sana Serkan..

Ben mankurtum..Belki bilmiyor olabilirsin bu kavramı..Yani toplumdan kopmuş birisiyim..Oy kullanmayı bırakmış birisiyim..Yani Türkiye'deki konjonktür umurumda bile değil..
''Adalet yok'' demem sadece bir teşhis..Bunu söylediğim için beni chpli filan da sanmayın..Tekrar edeyim..Mankurtum..!

@fthgzl79 baninizla hicbit alakam yok, yasanmis olaydan da uzuntu duydum ama cok gergin gorundugunuzu bilin. Lutfen biraz sakinlesip dusunun ve bizi de biraz anlamaya calisin.

@Serkan Mıstınoğlu her dini icerikli konuya hizir gibi yetisip, "ben ateistim, hepiniz ahmaksiniz" temali yorumlar yazip, bu konardan surekli uzaklastirilmak ve uyarilmak arkadasi fazlasiyla gerdigi icin het firsatta yonetime yukleniyor.
Yeterince uzun suredir forumdayim, cogu uyeyi ve niyetini az-cok kestirebiliyorum. Ve bu yuzden tekrar soyluyorum, herkesi memnun etmek imkansiz

Bu mesajına bir şey demiyorum..Beni banlayan sensen,konuyu kapatabilirsin..

@Serkan Mıstınoğlu gergin değilim..Şimdi de gergin yaptın beni..

@Serkan Mıstınoğlu

Bu satırları benim için yazdıysanız, forumdaki üyeliğim boyunca sadece 1 defa uzaklaştırma cezası aldığımı bilmenizi isterim; süreklilik arzeden bir durum yok ortada.

Yukarıda yazdıklarımın muhattabı Delta Bisiklet firmasının sahipleridir. Yöneticilerin kişisel hırsları, ideolojileri ve saplantıları yüzünden insanlar firmayı boykot etmeye başlarsa bundan zararlı çıkacak olan firma sahipleridir. Siz en fazla forumdaki görevinizden olursunuz. Ben sadece "görünen köy kılavuz istemez" diyerek naçizane bir uyarıda bulunmak istedim; aklını kullanan bir işletme sahibi bu tür uyarıları dikkate alır.

Anlamıyorum. Yine geçen günkü Cami ve bisiklet konusunda ateistleri yakmak lazım diyenler vardı. Merakımdan soruyorum, o ve ona benzer yaratıkların BANLANMAMASININ sebebi onları desteklemeniz mi? Eğer öyle ise bilelim, bizde gerekli önlemleri alalım.

Bu sepetten başka yumurta çıkmıyor, kusura bakmayın !

Bundan böyle de bu tür NEFRET söylemlerinin fotoğrafını çekelim. Söylem sahibinin durumunu sonraki saatde takip edip banlanmadığı takdirde Forum yönetimi hakkında Nefret Söylemine teşvik ve ayartma suçu ile C.Savcılığına suç duyurusunda bulunalım.

Bu kesinlikle iyi bir fikir.

Geri