Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Arkadaşlar bana da dün bir araba orta şeritten gittiğimi iddia ederek (!) önce dibime girip sıkıştırdı, sonra ana avrat dümdüz küfür etti ve silah çıkardı. Tacize alışığım ama silah çekilip topuğuma sıkılma tehditleriyle her gün karşılaşmıyorum. Size tavsiyem gruptan kopup tek kaldığınız zaman eğer öndeki grubu yakalayacak bir mesafe yoksa kaldırım tarafına çıkmanız yönünde olacaktır. Dünkü yaşadıklarımdan sonra gerçekten artık tek kalındığında can güvenliğinin olmadığı konusunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Scudo
@Sinan Yorulmaz

Öncelikle geçmiş olsun Sinan,

Bu kadarına da pes dedirten bir olay yaşamışsın :( plakasını alsaydın keşke. 41 plakalı olduğundan bahsetmiştin.

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
@Nicotine34

O an ufak çaplı bir ecel teri dökmekte olduğumdan panikle akıl edemedim açıkcası. Sağolun...

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Sinan,

Geçmiş olsun.Trafikte arabayla gitmek bile risk haline gelmişken bisikletle anayoldan gece gitmek macera gibi aslında...

Arkada kalanlar da en azından 2 yada 3 kişilik gruplarda gitmeyi prensip edinebilsek daha güvenli olacaktır diye düşünüyorum.

@Faruk

Dün orta grupla giderken Kartal'da koptum nedense, pek günümde değildim sanırım. Selçuk abilerle en arkadan gitsem muhtemelen başıma böyle bir şey gelmezdi.

• Beğen
Ben bu "ilkel arkadaşların" en az bizler kadar salı-perşembe akşamlarını bilerek takip ettiğini bile düşünmeye başladım.
Birlikte olalım...
Benzer durumda 154ü arayarak durumu yada tehlikeyi bildirelim, emin olun etkisi oluyor. Yalnız, olduğunuz yeri, cadde ve istikamet olarak tam söylemelisiniz. Örnek: Caddebostan Pendik Yolu, Pendik istikameti, ...
Güvenli ve keyifli sürüşler

sevgili sahil yolu bisikletçileri arkadaşlarım benim, defalarca yazdım dahada yazacağım ....
evet bizim isteklerimiz var idi ama yapmadılar kimdir yapmayan büyük şehir belediyesi...tesadüfen yıllar önce sahilde karşılaştığımız büyük şehir planlamacıları ile konuşma yaptık ayak üstü onlar bizi görünce bi dakka dediler size soru soracağız dediler, bizde buyrun dedik, biz dediler büyük şehir planlamadanız dediler, bostancıdan tuzlaya kadar bisiklet yolu yapacağız dediler ,koşu yolu ile bisiklet yolunu aynı yere mi yapalım diye garip bi soru sordular bizde dedikki olmaz ayırın dedik ,neyseki ayırdılar ama nerde fenerbahçeden caddebostana kadar olan yerde,, ama yaya yolu ile bisiklet yolunu bi çizgi ile ayırdılarda ne oldu yaya bisiklet yolundan bisiklet yaya yolundan gitmeye başladı .....biz anlamayız çizgiden mizgiden ......avrupalı anlar........

evet bu istanbul büyük bi mega köydür burada köylü çoktur şehirli ise yoktur ...taşralıda çoktur yani eğitim seviyesi son derece düşük insanlar vardır burda, bu laflarımı sakın olaki aşalama olarak görmeyin ben sadece gerçekleri konuşurum, istanbul halkı son derece eğitimsiz bir halktır zenginide fakiride ..
evet caddede ayak üstü tanıştım bi bayan ile ben bankta oturuyordum bayan kediye mama veriyodu, sohbet sohbeti açtı eski istanbullu benden yaşlı....
komşusu varmış kiracı çocuğu babasına baba sıkıştım demiş babasıda bahçeye yap demiş ...evet durumları görüyorsunuz, güya bağdat caddesinde oturmakta bu şahsiyet ve paralı bi zat lüks apartmanda oturuyor görgüsüzlüğün cahilliğin at başı gittiği bu istanbul mega köyde önce eğitim arkadaşlar eğitimsiz kültürsüz olmayacağız ve merak edeceğiz ve öğreneceğiz şehirli olmanın ne olduğunu ama bisiklete binmeyi aşağı bi iş gören o kadar çok insan varki bu taciz olaylarına şaşırmamak lazım ....

evet o sahil yollarına korumalı beton duvarlar çekilmeli bu millet bundan anlar o vakit hiç bi şey olmaz tabi ,,,,bu millet yasaklardan hoşlanır çünki öyle alışmış ...kültürlü insanların işi demokrasi ile olur ama kültürsüzlere yasaklar gerekir.....şimdi 2 günde dünyanın cezasını yedi araç sahipleri otobanda emniyet şeridini gereksiz kullanan açık gözlere tam 675 milyon para kesti polis,, türk polisini kutlarım bu cahillere bu lazım ve hatta gerekirse ikinci üçüncü tekrarda ehliyetlerinin alınması gerekir çok acımasız kanunlar gerekiyor trafik kanunlarında,aracı ile kasıtlı adam öldürene ömür boyu hapis.....ve sürekli kırmızı ihlali yapanlar tespit edilerek ehliyetleri alınacak ve bi daha asla araç süremeyecek...hız süratini aşanlardan ehliyeti alınacak trafikten men edilecek gereksiz yere park eden araclara çok ağır para cezası ve ödemeyediği zaman hapse atılacak her konumda hapis cezaları verilecek, ve hapishaneler adamlar ile dolup taşacak bu millet bundan anlar. ama eğitilir sonunda çünki hapse girme korkusunu bu millete aşıladığınız zaman hiç kimse bi başkasını öyle kolay kolay tacizde edemeyecek ...evet bu işleri yapacak baba yiğit devlet adamları lazım bu ülkeye ..bunları söylemek istemezdim ama halkımız sertlikten anlar ,,,kültürlü insanların zati asla bi başkalarına zararı bile dokunmaz,,

@Sinan Yorulmaz

Çok can sıkıcı neyse ki kendine hakim olup karşılık vermemişsin yoksa bu saçmalığın nereye varacağı belli olmazdı geçmiş olsun

@Kudret Kurtcebe

Yazdıgın bu yazının altına imzamı atarım.Daha söylenecek o kadar cok sey varki.
Off offf !!!!
Fransa bisiklet turunu; Giro da itali 'i seyrettikten sonra böyle mevzular içimi karartıyor.
Her aksam pedal basıyorum desteklemek içim korna çalanlardan bile korkar oldum gecenin karanlığında...

@Sinan Yorulmaz

Ciddi bir durum, böyle durumlarda vatandaşlık görevimizi yapmalıyız. Plakayı alıp polisi aramak... Benki senden sonra o silahla birine zarar verecek. Eskiden polisi aramakta problemdi, şimdilerde teşlilat daha dikkatli. Sahilyolundaki hayat kadınlarına olan ilgiden dolayı trafik sakışır bazen ya ( nasıl bir yerde yaşıyoruz anlamıyorum gerçekten ) polisi aradığım her zaman ekipler gelmiş ve mudahele etmişlerdir. ( Kadınlara, trafiğe degil )

Geçmiş olsun, vesselam!

teröristler şehirlerede iniyor demek artık öncelikle geçmiş olsun sürekli bisiklet kullananlar için can sıkıcı ve tedirgin edici bir durum 41 plakalı araçları %70i ya sözlü tacizde bulunuyor ya geçerken böö diye bağırıyor yada üstüme kırıyolardı bende trafikde kendimi bi nebze koruyabilmek için üstümde biber gazı taşımayı düşünüyordumda bu silah olayını duyunca afalladım insanlar level atlamış biber gazını tavsiye ediyorum silahhariç çoğu durumda işe yarayabilir

@Sinan Yorulmaz

Sinan, geçmiş olsun kardeşim bu durum bir daha gösterdi ki geride kalanın yanında mutlaka birkişi refakat etmeli kalmalı......
çok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
@Sinan Yorulmaz

Sinan, geçmiş olsun kardeşim bu durum bir daha gösterdi ki geride kalanın yanında mutlaka birkişi refakat etmeli kalmalı......
çok geçmiş olsun.

Devletin polisini aramak vakit kaybı sadece sahil yolunda volta atmaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar. Sanki Sinan'a silah çekeni polis bilmiyor mu? Hepsi biliyor. Ben iki defa polise güvendim ikisinde de polis görevini yapmadı. Hatta bir keresinde bana 'senin gibi düzgün konuşan insanlar içersinden hırsızlar çıkıyor adama bakıyorsun düzgün konuşuyor ama hırsız' dedi. O bugündür polis görünce midemde bir bulantı hissederim.

@Kaşif

Malesef haklısınız, fakat şu yöntem işe "kesinlikle" yarıyor. Muhatap olduğum kolluk kuvvetleri personeli eğer yavşıyorsa karşımda ( çok çok özür diliyorum hem sizden hemde kolluk kuvvetleri arkadaşlardan, genellemiyorum ) "Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun Madde 1 ve Madde 4/A gereğince Madde 16 da belirtilen görevinizi yerine getirmenizi "arz" ediyorum. ( olmuyor mu) Gerekli aktivasyonu almassanız size "rica" edecek makamlarla muhatap olmak durumunda kalacağım."
Biri bana silah çekecek ve polis görevini yapmayacak. Muz cumhuriyeti değil burası. Haklarımızı bilmiyor ve savunamıyorsam, ben nasıl 2 çocuğuma eğer bir sorunla karşılaşlaşırlarsa polise muracat etmeleri gerektiğini soyleyeceğim? Nasıl adalete güvenmelerini öğütleyeceğim? Belki şimdi problemler var. Ama biz birşeyler yapmazsak, kimse yapmaz.

Arkadaşlar,
Bu hafta hava muhalefeti nedeniyle salı yerine çarşamba akşamı çıktık. Dolayısıyla haftanın ikinci turunu da bu haftaya mahsus olmak üzere perşembeden cumaya almaya karar verdik. İlgililere duyurulur :)

• Beğen
Geri