sevgili sahil yolu bisikletçileri arkadaşlarım benim, defalarca yazdım dahada yazacağım ....
evet bizim isteklerimiz var idi ama yapmadılar kimdir yapmayan büyük şehir belediyesi...tesadüfen yıllar önce sahilde karşılaştığımız büyük şehir planlamacıları ile konuşma yaptık ayak üstü onlar bizi görünce bi dakka dediler size soru soracağız dediler, bizde buyrun dedik, biz dediler büyük şehir planlamadanız dediler, bostancıdan tuzlaya kadar bisiklet yolu yapacağız dediler ,koşu yolu ile bisiklet yolunu aynı yere mi yapalım diye garip bi soru sordular bizde dedikki olmaz ayırın dedik ,neyseki ayırdılar ama nerde fenerbahçeden caddebostana kadar olan yerde,, ama yaya yolu ile bisiklet yolunu bi çizgi ile ayırdılarda ne oldu yaya bisiklet yolundan bisiklet yaya yolundan gitmeye başladı .....biz anlamayız çizgiden mizgiden ......avrupalı anlar........
evet bu istanbul büyük bi mega köydür burada köylü çoktur şehirli ise yoktur ...taşralıda çoktur yani eğitim seviyesi son derece düşük insanlar vardır burda, bu laflarımı sakın olaki aşalama olarak görmeyin ben sadece gerçekleri konuşurum, istanbul halkı son derece eğitimsiz bir halktır zenginide fakiride ..
evet caddede ayak üstü tanıştım bi bayan ile ben bankta oturuyordum bayan kediye mama veriyodu, sohbet sohbeti açtı eski istanbullu benden yaşlı....
komşusu varmış kiracı çocuğu babasına baba sıkıştım demiş babasıda bahçeye yap demiş ...evet durumları görüyorsunuz, güya bağdat caddesinde oturmakta bu şahsiyet ve paralı bi zat lüks apartmanda oturuyor görgüsüzlüğün cahilliğin at başı gittiği bu istanbul mega köyde önce eğitim arkadaşlar eğitimsiz kültürsüz olmayacağız ve merak edeceğiz ve öğreneceğiz şehirli olmanın ne olduğunu ama bisiklete binmeyi aşağı bi iş gören o kadar çok insan varki bu taciz olaylarına şaşırmamak lazım ....
evet o sahil yollarına korumalı beton duvarlar çekilmeli bu millet bundan anlar o vakit hiç bi şey olmaz tabi ,,,,bu millet yasaklardan hoşlanır çünki öyle alışmış ...kültürlü insanların işi demokrasi ile olur ama kültürsüzlere yasaklar gerekir.....şimdi 2 günde dünyanın cezasını yedi araç sahipleri otobanda emniyet şeridini gereksiz kullanan açık gözlere tam 675 milyon para kesti polis,, türk polisini kutlarım bu cahillere bu lazım ve hatta gerekirse ikinci üçüncü tekrarda ehliyetlerinin alınması gerekir çok acımasız kanunlar gerekiyor trafik kanunlarında,aracı ile kasıtlı adam öldürene ömür boyu hapis.....ve sürekli kırmızı ihlali yapanlar tespit edilerek ehliyetleri alınacak ve bi daha asla araç süremeyecek...hız süratini aşanlardan ehliyeti alınacak trafikten men edilecek gereksiz yere park eden araclara çok ağır para cezası ve ödemeyediği zaman hapse atılacak her konumda hapis cezaları verilecek, ve hapishaneler adamlar ile dolup taşacak bu millet bundan anlar. ama eğitilir sonunda çünki hapse girme korkusunu bu millete aşıladığınız zaman hiç kimse bi başkasını öyle kolay kolay tacizde edemeyecek ...evet bu işleri yapacak baba yiğit devlet adamları lazım bu ülkeye ..bunları söylemek istemezdim ama halkımız sertlikten anlar ,,,kültürlü insanların zati asla bi başkalarına zararı bile dokunmaz,,